Introduktion til Microsoft Silverlight

Hvad er Microsoft Silverlight egentligt for en størrelse? Det spørgsmål stiller mange IT-brugere sig og de fleste ved meget lidt om mulighederne med Microsoft Silverlight. Derfor har vi valgt at skrive en lille artikel som skal fungerer som en introduktion til Microsoft Silverlight for brugere på alle niveauer.

Lad os starte med Microsofts egen definition af Microsoft Silverlight:

Silverlight is a powerful development platform for creating engaging, interactive user experiences for Web, desktop, and mobile applications when online or offline.”

Det var mange flotte ord i en lang sætning, så lad os skære ind til benet og forklare hvad Microsoft Silverlight er, i forståeligt sprog.

Hvad er Microsoft Silverlight

Microsoft Silverlight er først og fremmeste et udviklingsværktøj til professionelle IT-brugere, der arbejder med udvikling af websider og programmer til Internettet, mobile enheder og andre IT-miljøer. Men Microsoft Silverlight er også en applikation som almindelige IT-brugere kan installere på deres PC i Windows og få en helt ny oplevelse af f. eks websider, der specifikt er udviklet til at understøtte Microsoft Silverlight.

Derfor er Microsoft Silverlight også at betragte som et såkaldt browser-plugin, der installeres i brugerens browser og dermed gør det muligt at se animationer, grafik, video og lyd som specifikt er udviklet under Microsoft Silverlight.

Det betyder, at hvis en IT-udvikler har skabt en lille animation, banner eller video i Microsoft Silverlight, så er du som bruger nødt til at have Microsoft Silverlight installeret i din browser for at “opleve” denne animation, banner eller video. Det er præcis det samme som gør sig gældende ved Adobe Flash, hvor du ikke kan se en Flash video før du har installeret det pågældende plugin fra Adobe.

For den professionelle IT-bruger eller udvikler er Microsoft Silverlight en brugergrænseflade, der gør det let og overskueligt at udvikler professionelt indhold, websider, web-oplevelser, PC-spil, videoer og andet indhold i IT-regi.

Faktisk er Microsoft Silverlight bedst at sammenligne med Adobe Flash som også er både et udviklingsværktøj og et browser-plugin, så brugere kan opleve det Flash indhold som udvikleren har kreeret.

Video præsentationer

Microsoft har produceret en lang række video præsentationer af Microsoft Silverlight, der mest er målrettet IT-udviklere. Men er du IT-udvikler eller arbejder professionelt med IT og vil du gerne have en introduktion til Microsoft Silverlight, så bør du bestemt se videoer. Følg linket her for at se videoerne:

Video Tutorials

Kompatibilitet med Microsoft Silverlight

Microsoft Silverlight bliver understøttet af alle de større browsere, så det vil sige Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome osv. Selvom Microsoft Silverlight er udviklet af Microsoft, så kan brugere af Mac OS X sagtens downloade og installere Microsoft Silverlight. Desuden understøttes Linux også af Microsoft Silverlight.

En række mobile enheder som f. eks Windows Phone 7 og Symbian mobiltelefoner understøtter Microsoft Silverlight.

Microsoft Silverlight

Kilde: Microsoft