Diablo 4

Diablo 4 er den seneste udgave i rækken af Blizzard Entertainments populære spil Diablo. 4’eren foregår i et univers og en historie, som er en fortsættelse af Diablo 3, der udkom i 2012.

Diablo 4 blev først offentliggjort til BlizzCon i 2019, og står til at udkomme i begyndelsen af juni i år, 2023. Der har allerede været en række open-beta weekender, hvor utallige gamere har fået en smagsprøve på det store spil.

Spillere verden over venter i spænding og er klar til at begynde. Hvis du skal være helt klar, kan du overveje at opgradere dit gaming grej med tips fra gamingperipherals.net.

Historien i Diablo 4

Diablo 4 foregår i Sanctuary, 50 år efter Diablo 3. Verdenen er selvfølgelig også i Diablo 4 fyldt med dæmoner, monstre og andre mørke kræfter, som du skal kæmpe imod og redde menneskeheden fra død og ødelæggelse.

Lillith, datter af Mephisto og mor/skaber af Sanctuary, er nu den største trussel mod menneskeheden. Hendes ondskab og minions overrender menneskets verden og truer freden og selve eksistensen af menneskeheden. Som spiller følger du Lilliths fodspor og færden gennem Sanctuary – en såkaldt ’following in the footsteps of’ historie. Det er samme type, som man måske kender det fra Diablo 2.

Efter sigende skulle Diablo 4 være langt mørkere, mere dystert og generelt mere modent end Diablo 3 var. 3’eren fik en del kritik for at være for ’tegneserieagtig’, og det er meget tydeligt, at Blizzard har gjort sit for at ændre på det med 4’eren. Det ses ikke kun i historien og de meget flotte cinematics, men også i selve grafikken og spillets udseende, som er langt mørkere og rå end sin forgængers.

Hvad er nyt?

Udover en ny historie og verden, er en af de mest markante ændringer, at spillet nu er open world. Det foregår altså på ét stort kort. Denne ændring skal give spillerne en større følelse af, at de kan bygge deres eget spil og have mere kontrol over, hvad de foretager sig hvornår. Man kan f.eks. vælge at begive sig i gang med sidequests af alle typer eller de berygtede ’character quests’ før, efter eller sideløbende med main quest.

Karakterer og customization

I Diablo 4 kan du for nu vælge blandt 5 karakterer:

Barbarian

En velkendt Diablo karakter fuld af råstyrke og muskler. Barbaren er stor, kan bære store våben og har især skills, hvor der bruges hop, slag eller råb og brøl. Det er en karakter, som stort set udelukkende operer i close-combat, og er man flere, der spiller, kan barbaren nærmest fungere som tank.

Druid

En karakter, du før har kunne møde i Diablo serien, men ikke i Diablo 3.
Druiden er stor som Barbaren, men får sine kræfter fra naturen og dyrene. Få allierede dyr, der kan hjælpe dig i kampen eller transformer dig selv om til en bjørn eller en varulv. Druiden kan styre elementerne og gøre skade på fjenderne med vind, jord, storm – naturens mange kræfter!

Sorcerer

Endnu en velkendt Diablo karakter, som bruger magi til både damage og healing. Der er flere veje at gå med en sorcerer, men mange vælger at bruge enten primært ild, is eller lyn. Brug magiens kræfter til at nedfælde en meteorregn af ild, spidde fjenderne med skarpe spyd af is eller stød dem med lyn fra himmelen.

Necromancer

Ligesom druiden, har vi mødt necromanceren før, men karakteren blev først tilføjet senere med expansions i Diablo 3. Necromanceren kan hidkalde skeletter og ånder til at udføre arbejdet for sig. Necromancere kan heale via blod, og gøre skade med knogler. Deres allierede er de døde, og de selv bevæger sig et sted mellem over- og underverdenen.

Rogue

Rogue karakteren er også meget velkendt i Diablo serien, men har skiftet navn et par gange. Den er meget lig Demon Hunter fra Diablo 3. Brug bue og knive og snig dig ind på fjenden med skills, der bl.a. kan ’’gøre dig til en skygge’’, kaste røgslør og lignende. Du kan som rogue specialisere dig i enten ’close’ eller ’ranged’ combat, alt efter hvilke våben og skills, du vælger.

Alle karakterer kan som noget nyt customizes i mange detaljer af deres udseende. Du kan bl.a. vælge forskellige frisurer, hårfarver, markings og meget mere.

Som i de tidligere spil, unlocker man nye skills på hvert level. I Diablo 4 foregår det dog på en nye måde, som giver større frihed for spillerne og igen større mulighed for at skabe ens egen, unikke karakter.

Cross play og cross save

Diablo 4 kan spilles alene eller sammen med andre. Du kan spille med andre spillere online eller med dine venner. Det er også muligt at spille couch co-op med splitscreen. Her kan I spille op til 4 personer på samme tid.

Du kan slå dig sammen med andre online spillere i boss fights, trade med dem i byerne eller teste dine evner mod dem i PVP.

Cross play

Diablo 4 udkommer til flere platforme, herunder PC, XBOX og PlayStation. Du kan spille cross play, dvs. selvom du selv spiller på f.eks. PC, kan du godt spille online med folk, der spiller på f.eks. PlayStation.

Cross save

Udover cross play, får du også cross save funktion, hvilket er en super fed feature. Det betyder, at du eksempelvis kan spille på din PC, gemme og fortsætte hvor du slap fra din PlayStation. Alt er gemt – al level progression, loot, game progression osv.

Loot, loot, loot

En af de mest velkendte elementer fra Diablo RPG-serien, er den store mængde af loot man får fra monstre, fjender, chests m.m. Og Diablo 4 er ingen undtagelse.

Loot er bl.a. penge, gear, diamonds, potions og som noget nyt i Diablo 4; crafting materials. Du kan bl.a. samle bær og mineraler op, som du kan bruge både til at crafte eller købe/bytte.

Spiller du sammen med venner på splitscreen, bliver loot automatisk allokeret til jer og er altså ikke noget, I behøver slås om. Samler man noget op, som den anden kan bruge, kan man droppe det, og den anden kan samle det op. Det er dog op til en selv, om man er villig til det.