Hvad er Discovery plus?

0
450

Hvis du er vild med krimi, reality, underholdning og sport, så kan det være, du skal overveje Discovery+. Her får du nemlig alle disse ting i stride strømme. Men hvad er Discovery+ og hvad kan man bruge det til? Det ser vi nærmere på her, så læs med og få mere at vide.

Discovery+ er en streamingtjeneste, der benytter abonnementsbetaling. Platformen tilbyder en verden af underholdning som for eksempel krimier, realityshows og sportskanaler. Måske kendte du Dplay og har undret dig over, hvad der er blevet af det, men Dplay ændrede i 2021 navn til Discovery+, da man ønskede at rebrande tjenesten.

I denne artikel dykker vi ned i en række relevante temaer omkring Discovery+, nemlig noget om abonnementspriser, fordele og ulemper ved Discovery+, hvad du kan se på tjenesten og hvordan du kan få Discovery+. Vi fortæller dig alt, hvad der er er værd at vide om denne lækkerbisken af en streamingtjeneste. Vi giver dig også et tip til, hvordan du kan optage fra Discovery+.

Værd at vide om Discovery+

Discovery+ hed altså tidligere Dplay og blev lanceret af Discovery Networks Danmark tilbage i 2015 som en afløser for “nu.tv”. Man ønskede, og ønsker stadig, at tilbyde alternativer til de andre store streamingtjenester.

Discovery+ så dagens lys i starten af januar i USA. Den blev lanceret i samarbejde med den amerikanske teleudbyder Verizon og siden udgivet i 25 lande verden over. Ganske kort efter kunne også danskerne lade sig underholde af den nye tjeneste, der altså langt hen ad vejen var Dplay i en ny og forbedret udgave.

Fordele og ulemper

Som det gælder ved de fleste ting, kan der både være fordele og ulemper, og det gælder også, når der er tale om streamingtjenester. Her sætter vi fokus på nogle af de fordele og ulemper, der kan være ved Discovery+.

Fordele

1 – Stort udvalg af realityprogrammer

En af de segmenter, Discovery+ har slået sig op på er realityshows, og der er ingen tvivl om, at denne satsning har været helt rigtigt. På Discovery Networks Danmarks kanaler har seerne kunnet stifte bekendtskab med succeserne De Unge Møde, Ex on the Beach, Singletown og mange flere.

2 – Egen produktion

Discovery+ producerer selv en stor del af sit indhold, og i 2015 udkom deres første egenproducerede serie Hedensted High.

3 – Forpremierer

En af de store fordele ved Discovery+ er, at man ved mange af serierne kan få et smugkig på det nyeste afsnit. Du kan altså være heldig at se det nyeste afsnit næsten en uge før, det bliver vist på TV, og kan du bare ikke vente, er det selvfølgelig meget værd.

4 – Undertekster

Mange af programmerne på Discovery+ er tekstet, og selvom de fleste danskere i dag forstår engelsk og måske flere sprog, kan man med underteksterne få det hele med.

5 – Sublim brugeroplevelse

Det er let at finde rundt både på hjemmesiden og i appen, og designet er enkelt og stilrent. Du kan sortere indholdet alfabetisk eller ud fra programmer eller kanaler, og liveabonnementet har sin helt egen side. Discovery+ har også en søgefunktion, hvor man hurtigt kan finde det, man søger.

6 – Log på flere enheder samtidig

På Discovery+ har man valgt ikke at have begrænsning på enheder, og det betyder, at du kan være logget på flere enheder samtidig.

Ulemper

1 – Indholdet

Smag og behag er som bekendt forskellig, og hvis man ikke er til krimier, serier, film, dokumentarer og især reality, vil man muligvis ikke blive glad for Discovery+.

2 – Ingen forældrekontrol

I dag får børn adgang til internettet og dermed også streamingtjenester meget tidligt, og derfor kan det være meget værd for forældrene at kunne styre, hvad deres børn kan se. Det er desværre ikke muligt med Discovery+.

3 – Du kan ikke downloade indhold

Hvis man gerne vil tage sin underholdning med sig, kan det være en fordel at kunne hente det ned, så man kan se det senere på sin mobiltelefon, tablet eller bærbare computer. Det kan man deværre som udgangspunkt ikke hos Discovery+, men vi har opdaget et hemmeligt trick, der alligevel gør det muligt. Sådan optager du indhold fra Dplay som nu altså hedder Discovery+.

Hvordan får man Discovery+?

Selvom Discovery+ er en betalingstjeneste er det muligt at se nogle af programmerne gratis. Ved at klikke på Tilmeld kan du oprette en bruger og derefter vælge et abonnement, og her kan du også vælge et gratis abonnement. Til gratisabonnementet er det ikke nødvendigt at angive dine kortoplysninger.

Mens mange andre tjenester har en begrænsning for, hvor længe man kan køre gratis, er det ikke tilfældet hos Discovery+. Du må dog leve med en mængde reklamer, og det kan man sige er prisen for at få gratis streaming. Hvis du selv tænker på at starte en streamingtjeneste i Finland, kan du overveje rådgivning fra et IT-konsulenthus som eksempelvis Blegrator.fi.

Disse abonnementer kan du vælge

Det er altså muligt at vælge en gratis version, men herudover kan du købe tre forskellige betalingsabonnementer. Det drejer sig om Discovery+ Underholdning, Discovery+ Sport og Discovery+ Underholdning+Live. For alle abonnementerne gælder det, at der ingen bindingsperiode er, og du derfor kan opsige abonnementerne når som helst.

Reality, sport, dokumenterer og krimi

Hvis du er vild med realityprogrammer, skal du måske se nærmere på Discovery+ for, som vi var inde på tidligere, har man valgt at fokusere benhårdt på dette område, fordi man ved, at mange seere er glade for netop denne type af underholdning. Du går dog ikke forgæves, hvis du er mere til en god krimi eller en dokumentar.

Med et betalingsabonnement kan du desuden se live sport fra VM-kvalifikationskampene, engelsk pokalfodbold, 3F Superliga, Nations League, Europa League og de store cykelløb samt Tennis Grand Slam, motorsport og meget mere. Du kan også se Politijagt, CSI Miami, Big Bang Theory og mange andre programmer.

Hvilke enheder kan man bruge til at se Discovery+?

Der er næsten ingen grænser for, hvilke enheder man kan bruge, når man vil se Discovery+, og du kan både benytte Mac, Windows, Xbox, Chromecast, Apple TV og en lang række andre enheder. Discovery+ vil med andre ord være tilgængelig for de fleste, så længe man har internetadgang eller adgang til apps.

Hvad er forskellen på Dplay og Discovery+?

Du ved det måske allerede, men Discovery+ er det, der tidligere hed Dplay. Tjenesten er langt hed ad vejen den samme, og du kan stadig se de samme gode serier, dokumentarer og andet, du kunne se, da det hed Dplay. I realiteten er den eneste større forskel det nye navn og logo.

Tidligere artikelFordele ved at bruge et kreditkort
Næste artikelHvad er QR-koder?