Windows XP Mode til Windows 7

Windows XP Mode er en funktion i Microsoft Windows 7 som afvikler et virtuelt Windows XP miljø via Windows Virtual PC, der gør det muligt at afvikle mange Windows XP baserede applikationer og programmer.

Bemærk, at Windows XP Mode kun kan afvikles på følgende versioner af Windows 7: Professional, Enterprise og Ultimate. Desværre tilbyder Microsoft ikke Windows XP Mode på Windows 7 Home Premium.

Som privatperson eller IT-professionel kan det være praktisk at kunne afvikle de ældre Windows XP applikationer under Windows 7 – fordelen ved Windows XP Mode, under Windows 7, er også at man nyder godt af de forberinger indenfor sikkerhed, produktivitet og stabilitet som Windows 7 tilbyder.

At installere og konfigurere Windows Virtual PC til Windows XP Mode i Windows 7 er en forholdsvis enkel proces. Som det første skal du checke om du allerede har Windows Virtual PC installeret på din computer.

Køb Windows 10 Home på tilbud

Sådan kører du Windows XP i Windows 7

1.) Klik på Start -> Alle Programmer

Check listen igennem og hvis Windows Virtual PC ikke optræder på listen, så kan du downloade Windows XP Mode.

Download Windows XP Mode

2.) Den side du lander på hos Microsoft kræver at du vælger hvilken version af Windows 7 du har installeret på din PC og hviklet sprog din version har.

3.) Efter du har udfyldt de to felter med dine oplysninger kan du klikke på den blå Windows XP Mode knap og installere programmet. Herefter skal du klikke på den anden blå knap, for Windows Virtual PC, og igen følge samme procedure. Tilsidst skal du klikke på den tredje blå knap og installere Windows XP Mode Update.

Når installationen af Windows XP Mode er færdig skal du starte programmet via Alle Programmer -> Windows XP Mode.

Du kan nu begynde opsætningen af det virtuelle Windows XP miljø og det vil tage flere minutter. I løbet af denne proces vil du blive bedt om at acceptere Windows XP Licensaftalen, samt at oprette en ny adgangskode.

Når processen er færdig vil du se Windows XP Modes virtuelle miljø som et vindue på dit Windows 7 skrivebordet.

Du kan installere og køre applikationer via det virtuelle Windows XP miljø som var det Windows XP du havde som primært styresystem. Som udgangspunkt bliver Windows XP Mode afviklet et reduceret vindue, men du kan sagtens udvide det til fuldskærm ved at klikke på knappen Maksimer i øverste højre hjørne af vinduet.