Reparer fejl på din harddisk

0
1005

Noget af det værste man som computerejer kan opleve er at miste data som f. eks vigtige dokumenter, regneark eller alt indhold på sin harddisk – ofte forårsaget af fejl på harddisken som resulterer i de såkaldte “bad sectors“, der ødelægger den data som er lagret i de områder. Fejl på harddisk opstår ved overophedning af harddiskens fine små elektroniske dele og risikoen for fejl stiger med tiden, da harddisken naturligt bliver slidt efter brug. Har uheldet været ude for dig og din harddisk er beskadiget eller der er opstået fejl på den, så kan du med fordel læse denne artikel som handler om hvordan du reparerer fejl på harddisken.

Harddisken er en integreret del af enhver computer. Den gemmer alt den information du skaber og bearbejder. En af de mest almindelige fejl som opstår på en harddisk er beskadigede sektorer på diskens overflade. Disse beskadigede sektorer kaldes bad sectors og de oplysninger, der er lagret her kan ikke læses og er, uden hjælp, umulige at genskabe.

Som et resultat af dårlige sektorer, du kan have svært ved at læse og kopiere data fra din harddisk – Windows bliver ustabilt og til sidst kan din computer ikke starte helt. Så en harddisk med beskadigede sektorer bliver uegnet til brug og du kan risikere at miste samtlige oplysninger, der er gemt på den efter kort tid. Softwareprogrammet HDD Regenerator kan reparere beskadigede harddiske uden at påvirke eller ændre eksisterende data. Som følge heraf bliver fejl på harddisken rettet og utilgængelige oplysninger genskabt.

Brug HDD Regenerator til reparation af harddisken

I den følgende artikel vil vi vise hvordan du kan benytte HDD Regenerator til at diagnosticere fejl og beskadigede sektorer på din harddisk og rette eventuelle fejl.

  1. Download HDD Regenerator. Installér programmet i Windows. Når du åbner HDD Regenerator vil du se en enkel brugerflade, hvorfra du styrer reparationen af din harddisk.
  1. Som det først skridt bør du tage backup af alt data på din harddisk – det er ikke påkrævet, men er en god ide inden du begynder at reparere fejl på harddisken.
  2. Efter du har taget backup af din harddisk, så bør du bede HDD Regenerator om at check hvilke fejl, bad sectors eller beskadige elementer som er tilstede på din harddisk. Gør sådan her:
  3. Klik på Regeneration -> Klik på Start Process under Windows. Du får nu et overblik over harddiske tilknyttet din computer. Under Choose Drive to Process: skal du vælge den harddisk du ønsker at checke og klikke på Start Process.
  1. Det er sandsynligt, at HDD Regenerator melder en konflikt med at få “eksklusiv” adgang til den valgte harddisk. Luk alle åbne programmer ned og klik på Forsøg igen. Hjælper det stadigvæk ikke, så klik på Annuller.
  2. Du får stadigvæk adgang til at checke din harddisk, men HDD Regenerator kan ikke nødvendigvis rette alle fejl på harddisken uden eksklusiv adgang. Start med at checke for fejl.
  3. I det lille kommandoprompt-vindue som åbnes skal du bruge keyboard-kommandoer til at navigere rundt. Klik med musepilen på vinduet for at aktivere det. Klik herefter på tallet “1” på keyboardet og klik på Enter-tasten. Du har nu valgt Prescan af harddisken, hvor HDD Regenerator scanner for fejl uden at rette dem.
  1. Når HDD Regenerator er færdig med scanningen vil du få en oversigt med Drive Mpa, der viser antallet af beskadigede fejl på din harddisk. Tilbage i vinduet skal du klikke på Return Back.
  1. I hovedvinduet bør du oprette et “Bootable” medie – med andre ord, en et hjælpemedie så du kan genstarte computeren i reparere fejl på harddisken inden Windows styresystemet er opstartet. Derfor, klik enten på
Bootale USB Flash – hvis du ønsker at skabe en hjælpedisk via et USB-drev
Bootable CD / DVD – hvis du ønsker at skabe en hjælpediske via en CD eller DVD skive
 1. Efter du har oprettet din hjælpedisk, så skal du lade den blive siddende i og genstarte computeren. Vælger du at oprette en hjælpedisk via et USB-drev, så skal du huske at gå ind i din BIOS og angive at computeren skal huske at boote via USB-enheder. Det er som regel standard for CD og DVD medier.
Tidligere artikelSend billeder i e-mail i Windows 7
Næste artikelTilføj og del netværksprinter i Windows 7