10 gratis services til online lagring af dine filer

I stedet for blot at have dine filer og data gemt på din harddisk eller USB-drev, så kan det være utroligt praktisk at have en online backup service til opbevaring og lagring af filer. Mange af disse services er 100% gratis at bruge og der er mange praktiske fordele forbundet med en denne form form opbevaring – f. eks har du adgang til dine filer fra enhver computer med internetadgang og du kan bruge disse online services som sikker backup af vigtige filer og data.

I denne artikel vil vi stille skarpt på 10 gratis service, hvor du på kort tid kan oprette en brugerkonto og benytte den pågældende service til lagring af dine filer. Beskrivelserne er vist i vilkårlig rækkefølge og reflekterer ikke vores bedømmelse af de enkelte services.

Mediafire

Ønsker du at gemme, få adgang til og dele dine filer online så er Mediafire storartet til opgaven. Mediafire tilbyder en gratis, sikker og ubegrænset cloud-baseret opbevarings-service til sine brugere og det er gratis at oprette sin brugerkonto. Mediafire omfatter lagring og deling af filer, der svarer til Amazon S3, Akamai, YouSendIt, osv.

Dropbox

Dropbox er en meget populær tjeneste til lagring og deling af alle typer af filer og data. Enhver fil du uploader og gemmer på Dropbox bliver automatisk og øjeblikkeligt gemt og samtidigt synkroniseret til alle computere og mobiltelefoner som er autoriseret til at logge på din Dropbox konto – desuden synkroniseres filerne også til Dropboxs hjemmeside, hvor du via en browser kan logge på og få adgang til dine filer.

Du kan redigere filer i din Dropbox konto f. eks fra din mobiltelefon og dele filer frit med hvem som helst, når det er påkrævet. Dropbox sikrer, at dine filer er godt beskyttet ved at bruge Secure Sockets Layer (SSL) og AES-256 bit kryptering til at holde tredjepart ude. De først 2GB plads hos DropBox er gratis og herefter er prisen for mere plads nærmest symbolsk.

Windows Live SkyDrive

SkyDrive er Microsofts gratis online service til lagring af filer. SkyDrive gør det muligt at dele enkelte filer via e-mail eller via sociale netværk. SkyDrive tilbyder 25GB gratis opbevaringsplads, men individuelle filstørrelsen er begrænset til 100 MB så lagring af film og store filarkiver er desværre ikke muligt.

SkyDrive har fået implementeret en ny HTML5-baseret “træk og slip” funktionen, der nemt lader brugeren trække filer over i SkyDrive. Efter filen er “trukket” over i SkyDrive kan brugeren blot højre-klikke på den og et lille vindue åbens, hvor “Share (Del)” kommandoen kan vælges.

Amazon Cloud Drive

Denne cloud-tjeneste er nogenlunde praktisk, da det giver dig 5 GB online opbevaring gratis – samt mulighed for at købe musik i Amazons MP3 online butik og gemme det på din konto i Amazon Cloud Drive. Men servicen har en bagside, da Amazon ikke giver nogen garanti for privatlivets fred eller sikkerhed. Amazon Cloud Drive er derfor ikke den første service vi vil anbefale vores brugere – på den anden side har vi heller ikke hørt at Amazon Cloud Drive skulle misbruge brugernes data.

RapidShare

RapidShare har altid været populær, da servicen gør det nemt at uploade filer og dele dem med venner via små link man hurtigt kan send f. eks via MSN eller en e-mail. Hvis filerne ikke er nødvendige længere kan brugeren nemt slette dem igen. RapidShare behandler alle gemte filer som fortrolige og hverken scanner eller åbner dem uden brugernes samtykke. RapidShare er gratis at bruge og kræver blot at du som brugere registrerer en konto hos dem.

Deposit Files

Deposit Files er en velkendt opbevarings-service til brugere fra forskellige erhverv (studerende, forretningsfolk, hjemme-brugere, osv.), der alle søger efter sikker upload, lagring og deling af deres filer via internettet. Deposit Files gør det muligt at uploade og downloade filer op til 2GB uden nogen form for gebyrer og kræver ingen tilmelding. Enhver bruger, der opfylder betingelserne i serviceaftalen og ikke misbruger Deposit Files til ulovlige formål (gemmer filer som er beskyttet af ophavsloven) kan gratis gemme filer i en periode på 30 dage (90 dage for registrerede brugere).

SugarSync

Med SugarSync får du en sikker lagerplads “i skyen” til alle dine filer, hvad enten det er et dokument, en musikfil, foto eller en videofil. Uanset om du deler en enkelt fil eller en hel mappe kan du med SugarSync gør det hele med bare få klik. Tjenesten gør det muligt for sine brugere til at generere et link for hver fil og dele det på Facebook, Twitter, e-mail, IM eller på deres blog. SugarSync tilbyder 5GB gratis lagerplads via deres cloud-baserde løsning.

YouSENDit

YouSENDit tillader en bruger at sende deres filer hurtigt og dele dem sikkert. De grundlæggende funktioner i YouSENDit tilbydes gratis og mere avancerede funktioner kan tilgås ved at skifte til et abonnement. Du kan gratis sende filer op til 50 MB i størrelsen, hvorimod betalte konti kan sende filer på op til 2GB. Administrationspanelet i YouSENDit indeholder mange værktøjer, der giver brugerne mulighed for at overvåge alle deres download og upload aktiviteter.

Box

Box hjælper dig med at gemme alle dine filer og data online, så du kan få adgang til, administrere og dele dem fra hvilken som helst computer eller enhed med internetadgang. Box kan integreres med Google Apps og kan endda anvendes på mobile enheder. Box er enkelt opbygget og har fokus på hastighed og brugervenlighed. En super god og gratis løsning.