Send store filer online

Har du ofte oplevet at din Outlook e-mail eller lignende mail-klient program har afvist at sende store filer som vedhæftning, så kan vi i denne lille guide vise hvordan du kan bruger Internettet som budbringer.

De fleste mindre dokumenter, regneark og billeder kan sagtens sendes via de fleste e-mail tjenester som Hotmail, Gmail eller den indbyggede Windows Live Mail eller Outlook.

Men bliver filerne over en vis størrelse, så kan du få svært ved at sende dem via den konventionelle e-mail tjenester – det drejer sig ofte om musik, digitale fotografier eller software.

Vi vil vise en online løsning som kan hjælpe dig med at dele filer – det drejer sig om Filemail. Denne online tjeneste fungerer ved, at du som bruger uploader filer og så kan dine venner, kammerater, kollegaer eller familiemedlemmer downloade filen direkte til deres computer.

Filemail

Filemail kan håndtere filstørrelser op til 2 GB, så Filemail kan dække langt de fleste behov. Du behøver ikke at registrere en brugerkonto for at anvende Filemail. Du skal blot angive din e-mail adresse, samt modtagerens e-mail adresse. Efter du har uploadet en fil og angivet modtagerens e-mail adresse, så vil din kollega eller ven modtage en e-mail med et hyper-link. Dette hyper-link skal modtageren klikke på og så kommer han direkte til en side, hvor han kan downloade filen.

Det siger sig selv, at en fil på 2 GB tager sin tid at downloade. Men eftersom serverne står i Norge, så er det ikke langt fra Danmark. Samtidigt kan modtageren downloade alle de filer du har uploadet som en stor zip-fil, i stedet for at downloade flere små filer ad flere omgange. Når du har uploadet en fil til Filemail, så bliver den liggende 7 dage inden en automatisk slettes igen.