Top 3 gratis software til videoredigering

I dette lille tip vil vi anbefale 3 gratis programmer til videoredigering som vi mener er de bedste under Microsoft Windows.

Eftersom de fleste bruger ønsker freeware-løsninger, så er alle 3 programmer gratis at bruge og skal derfor ikke sammenlignes med kommercielle programmer i samme genre.

Avidemux

Avidemux er det første program og velkendt som et solidt stykke software. Som program kan Avidemux foretage enkle beskæringer, filtrering og encoing opgaver. Avidemux understøtter rigtigt mange filformater inklusiv AVI, DVD-kompatible MPEG filer, MP4 og ASF – desuden anvender Avidemux et stort udvalg af codecs til relevante opgaver.

Det er muligt at automatiserer mange opgaver med Avidemux via såkaldte “projects”. Du kan sætte opgaver i kø osv. Værktøjer til videoredigering omfatter ikke-liniær redigering, tilføjelse af visuelle effekter til videoer, transkoding af video til forskellige formater. Det er også muligt at indsætte streams i videofiler og udtrække lydspor fra videofiler.

Avidemux tillader også redigering og arbejde med undertekster både til DVD undertekster og rendering af “hard subtitle”. Avidemux understøtter følgende undertekstformater:
MicroDVD (.SUB) SubStation Alpha (.SSA) Advanced SubStation Alpha (.ASS) SubRip (.SRT).

Avidemux understøtter følgende videoformater:

AVI, ASF, WMV, WMA, FLV, MKV, MPG, MPEG, TS, MP4, NUV, OGM, MOV, 3GP, BMP, JPEG og VORBIS

Download Avidemux

VirtualDub

VirtualDub er perfekt til redigering af dine videoer og har maneg digitale og analoge capturing egenskaber. VirtualDub understøtter både DirectShow og Video for Windows capture.

VirtualDub kan bla. løse følgende opgaver:

  • Slettet segmenter og tilføje nye segmenter unden behov for re-komprimering
  • Capture til alle typer af AVI
  • Reducere støj på videoen
  • Real-time downsizing og field swapping
  • Redigere i frame rates og mange andre indstillinger i videofilen

Download VirtualDub

VideoSpin

Det tredje, og sidste, freeware program til videoredigering som vi vil anbefale er VideoSpin. VideoSpin er udviklet af Pinnacle Systems, der står bag store kommercielle softwareløsninger, og er velegnet til redigering af AVI og Windows Media filer. Med VideoSpin kan du lave sjove og flotte videoer, samt dele videoerne direkte med venner og bekendte.

Den redigerede videofil kan du brænde til en DVD eller CD, men du kan også vælge at upload den direkte til Internettet f. eks YouTube eller Yahoo Video.

Download VideoSpin