Hvem ringer til mig?

0
420

De fleste mennesker oplever i ny og næ, at der er et ukendt nummer som ringer til dem. Nogle mennesker vælger at tage telefonen uanset, det er dog langt fra de fleste. For det føles bare tryggere, hvis man ved hvem der ringer. Nu til dags findes der blandt andet telefonsælgere, som ikke alle er interesserede i at snakke med. Der er desuden også fupfirmaer, der ringer ud og dét er blandt andet årsag til, at mange vælger at lade telefonen ringe ud.

Heldigvis findes der et hav af løsninger til at finde frem til, hvem der ringer til dig. Uanset din grund til at du hellere vil vide hvem der ringer før du svarer, så kan du gøre brug af de forskellige metoder, som vi vil fremlægge her:

  • Krak, De Gule Side og 118
  • Mobilepay
  • Google
  • Facebook
  • Apps

Du kan gå glip af et vigtigt opkald

Der er mange som tænker at hvis det er et vigtigt opkald, så må vedkommende der ringer jo lægge en besked på telefonsvareren. Det er dog ikke altid tilfældet og det betyder således, at du kan gå glip af et vigtigt opkald. Hvis du er erhvervsdrivende kan der være mange, der ringer med vigtig information. For eksempel som startup, er der et hav af nye forbindelser du skal have kontakt med.

Slå et telefonnummer op på De Gule Sider, Krak og 188

Er der et ukendt telefonnummer som ringer, så kan du benytte disse tre hjemmesider til at undersøge hvem det var. Du kan besøge degulesider.dk, krak.dk eller 118.dk. På disse sites er det nemlig muligt at finde et telefonnummer, således at det står i en telefonbog. Du kan ofte finde et svar på siderne, men hvis det ikke er muligt kan du også forsøge med de andre metoder, som vi nok skal forklare mere om.

Tjek Google for at se hvem der ringede til dig

En anden mulighed for at tjekke et telefonnummer, er ved at bruge Google. Det er ganske nemt at søge via den store søgemaskine og det eneste du skal foretage dig, er at skrive telefonnummeret i søgefeltet uden mellemrum. Du kan endda til tider finde telefonnummeret, som er et tilknyttet et firma eksempelvis. Derudover er der også den fordel ved søgemaskinen, at du får tips til andre sites, der kan hjælpe med at finde telefonnumre. Der findes blandt andet også en side, der hedder ukendtnummer.dk. Denne side er god til at finde frem til om det er et telemarketing firma, der har ringet.

Mobilepay kan også tjekke telefonnumre

Betalingstjenesten Mobilepay kan også være behjælpelig, hvis du leder efter et telefonnummer du ikke kan genkende. Det er selvfølgelig på baggrund af at vedkommende der ringede til dig, selv benytter tjenesten. I Danmark er der cirka 4.4 millioner bruger af Mobilepay, så der kan være mulighed for at tjekke et telefonnummer der. For at tjekke et telefonnummer på tjenesten skal du ligeledes selv have oprettet en profil. Hvis det er helt umuligt at finde frem til et ukendt nummer, som har ringet kan du jo prøve tjenesten. Det er nemlig mobilnumre som er tilknyttet folks profiler, altså navne, på denne tjeneste.

Facebook søgning på et telefonnummer

Dette sociale medie er brugt af omkring 77% af den danske befolkning (2019). Mange brugere af mediet har deres telefonnummer tilknyttet deres profil, så det er også en mulighed at søge et nummer frem derigennem.

Det er dog valgfrit om Facebook brugerne ønsker at have telefonnummeret synligt for offentligheden, så der er ingen garanti for at du finder hvad du søger. Facebook er ikke det mest ideelle sted at søge efter telefonnumre, men det kan være et forsøg værd. Ellers har vi skam også et andre forslag, du kan teste af næste gang du får et opkald fra et nummer, som du ikke har kendskab til.

Truecaller – En af de mest effektive redskaber

Der findes en app som hedder ’Truecaller’ og den er absolut ét af de bedste værktøjer til at identificere et ukendt nummer. Appen kan fås til mobilen, så du altid nemt at åbne den og gøre brug af den. Det som Truecaller appen gør, er at tjekke databasen for at se om der er tale om direkte spam, fup eller telemarketing. Der foregår enormt meget svindel i forhold til telefonopkald og derfor, er det endnu vigtigere at være opmærksom, når man tager telefonen. Denne app kan altså advare dig i forhold disse opkald.

En anden fordel er selvfølgelig, at du også kan tjekke hvem personen bag opkaldet er. Såfremt det selvfølgelig ligger i deres database eller telefonbøger med navnet, som er tilkoblet denne app. Appen kan altså søge blandt tusindvis af numre, også fra udlandet. Den fungerer også ved, at du taster et telefonnummer ind i et søgefelt. Truecaller skal dog have adgang til din telefonbog, før du kan bruge appen.

I forhold til uønskede telefonnumre i appens database samler de data fra andre, som rapporterer om eksempelvis telemarketing, spam og svindel. Truecaller kan efterfølgende blokere dette nummer fra appens brugere. Der er mange fordele ved at anskaffe denne nyttefulde app, så får du ofte opkald fra ukendte numre, kan den uden tvivl gavne dig.

Hemmeligt nummer

Det kan sagtens ske, at nogen ringer fra et ukendt eller skjult nummer. Det er blandt andet én af de helt store grunde til, at mange vælger at ignorere et opkald. Det er ofte fordi det er nemt at antage, at det uden tvivl er et scam-nummer. Der er dog en del privatpersoner, som selv har valgt at have skjult nummer af den ene eller anden årsag.

Lige præcis i forhold til disse opkald, er der desværre ikke så meget man kan gøre. Det er simpelthen ikke muligt at spore et nummer, som er skjult. Ved gentagende gange at et ukendt nummer ringer, kan du dog prøve at tage kontakt til dit telefonselskab. Det er dog en krævende opgave, som også kan være dyr og enormt besværligt. Den hurtigste og nemmeste vej ud af gentagende opkald fra et ukendt nummer, er dog at du selv skifter dit telefonnummer. Der findes et hav af forskellige abonnement og pre-paid simkort udbydere, som du kan vælge imellem.

Undgå telefonsælgerne med disse tips

Der kan være et hav af årsager til, at du er én af dem som nærmest bliver kimet ned af sælgere. Mange er faktisk ikke klar over det, men når man eksempelvis tilmelder sig konkurrencer på nettet eller over de sociale medier, kan telefonnummeret direkte ende hos telemarketingbureauerne. Det samme gør sig gældende, når du oplyser dit telefonnummer på nettet.

En måde at forebygge at dette sker, er ved at holde dig fra at oplyse dit telefonnummer på eksempelvis ukendte sider på nettet. Tjek altid hvad det er du giver samtykke til, når du oplyser dine personlige informationer på nettet. Du bør også afholde dig fra at offentliggøre dit telefonnummer på de sociale medier, såsom Facebook og Instagram. Du kan endvidere også tilmelde dig en liste, der kaldes for ’Robinsonlisten’ for at frabede dig både telefoniske og skriftlige henvendelser, i forhold til markedsføring. En anden mulighed er også at blokere de telefonnumre, som du kan se er fra sælgere.

FAQ

Hvordan kan du se hvem der ringede?

Hvis du gerne vil tjekke et ukendt nummer, som har ringet til dig kan du både tjekke krak.dk, 118.dk og degulesider.dk. Hvis du ikke får et svar fra disse sites, kan du forsøge dig med både Mobilepay, Facebook og Google generelt. Du kan desuden også overveje at hente appen, der hedder Truecaller, hvilket typisk er den bedste løsning.

Hvordan får jeg selv skjult nummer?

Hvis du gerne vil ringe fra hemmeligt nummer selv, er det heldigvis ikke så svært at slå til. På mobilen er der nemlig nogle indstillinger, som gør at dit nummer kan skjules. Hvis det blot er fordi du vil ringe hemmeligt én enkelt gang, så kan du blot skrive #31# og derefter det pågældende telefonnummer du skal ringe op til.

Hvordan blokerer man et telefonnummer på en telefon?

På smartphones er det også nemt at blokere et bestemt telefonnummer, hvis man ikke ønsker vedkommende skal komme i kontakt med en. Dette gør du blot ved at klikke på det pågældende telefonnummer og så kan du vælge ’bloker’.

Hvad et nummer ringer med en ukendt landekode?

Hvis du får et opkald fra et nummer med andet end +45 foran, så betyder det, at vedkommende ringer fra et andet land. Der findes heldigvis information om de forskellige landekoder online, hvilket du blandt andet kan finde svar på via Google. Du kan også tjekke nogle af de landekoder, som findes i EU herunder:

Lichtenstein – 00423

Østrig – 0043

Storbritannien og Nordirland – 0044

Danmark – 0045

Sverige – 0046

Norge – 0047

Polen – 0048

Tyskland – 0049

Når du får et opkald, så tjek gerne landekoden inden du tager telefonen. Der kan være tale om et telefonopkald af relevans, men det kan i nogle tilfælde også være scam. Du kan derfor lade være at tage telefonen og efterfølgende tjekke telefonnummeret, før du ringer tilbage.

Tidligere artikelHvad er HBO Max?
Næste artikelBedste gratis videoafspillere til Windows 11