Bedste gratis videoafspillere til Windows 11

Når det gælder afspilning af video på computeren, findes der mange forskellige filformater, man kan benytte. Ikke alle er dog lige uproblematiske. Hvis du er træt af problemer med netop filformaterne, så læs med her, hvor vi giver dig de ti bedste videoafspillere til Windows 11, så du en gang for alle får løs dette irriterende problem.

Både på arbejdet og i fritiden kan det være relevant af afspille videoer, og begge steder kan man støde på en række forskellige filformater nærmest på daglig basis. Irritationen, når man troede, man skulle se en video på sin computer eller tablet, og man får en fejl, er næsten grænseløs. Problemet bunder i, at mange afspillere er dårlige og ikke lever op til standarden.

Men hvordan griber man sagen an, når man gerne vil have løst dette problem? Vi hjælper dig, og i denne artikel tager vi dig gennem de ti bedste, og ikke mindst gratis, videoafspillere til PC, som kan køre alle formater. Lad os komme i gang.

Første del – De ti bedste gratis videoafspillere til Windows 11

Ikke alle Windows 11 videoafspillere understøtter alle filformater, men visse rigtigt gode videoafspillere er gratis at benytte og understøtter tilmed et bredt udvalg af filformater. I de følgende afsnit vil vi gennemgå dem en ad gangen.

1 – Windows 11 Media Player

Denne videoafspiller er en god nyhed for alle Windows 11-brugere, fordi Microsoft med denne endelig har lanceret en videoafspiller app til Windows 11. Med denne app er dine trængsler med at bruge en tredjepartsvideoafspiller slut, helt slut. Her er der tale om videoafspilning derhjemme og ikke i en spillehal som for eksempel spelhallar.com

Brugerfladen for denne medieafspillerapp er ren, enkel og minimalistisk. Videoafspilleren til Windows 11 tilbyder både et mørkt design, semitransparente materialer, accentfarver og flere andre valgmuligheder. Windows 11 medieafspilleren er alle tiders og er nummer 1 på vores liste fordi, det er en afspiller, der kan bruges til alle formater på PC, for eksempel WAV, AVI, MP3, MPG, WMV og andre.

2 – VLC Media Player

Har du hørt om open source-medieafspillere? VLC Media Player er ikke blot en open source men også en multimedieafspiller som virker på tværs af platforme. Denne Windows 11 videoafspiller understøtter videokomprimering, og brugere kan afspille alle videofiler fra webkameraer, diske og det er endda muligt at streame med denne fantastiske videoafspiller.

VLC Media Player opnåede hurtigt stor omtale og berømmelse fordi den understøtter alle filformater og desuden understøtter kodeformater som MPEG-2, MPEG-4, WMV og andre. Medieafspilleren indeholder ikke reklamer, ligesom den heller ikke benytter tracking og spyware, hvilket mange sætter pris på. Herudover muliggør den avancerede software en videofiltreringsfunktion. VLC Media Player kan også afkode videoer. Her er der tale om en afspiller med en meget høj troværdighed og som derfor er brugt af mange mennesker.

3. PotPlayer

Er du interesseret i en medieafspiller, der kan afspille 360 grader videoer og 3D-videoer? Så skal du måske overveje PotPlayer. PotPlayer er en medieafspiller udviklet af et sydkoreansk internetfirma. Fordi denne medieafspiller understøtter 3D-videoer, understøtter den også forskellige typer af 3D-briller som giver en endnu bedre oplevelse.

Som om det ikke var nok, har den også overlejringsunderstøttelse samt Direct3D9 Ex Flip Mode. Videoafspilleren til Windows 11 er kompatibel med enheder som TV, DVD og HDTV. Hånd i hånd med alt dette understøtter PotPlay desuden mange undertekstformater som eksempelvis Blue-Ray, DVD, SMI og SRT.

4. Gom Player

En anden afspiller til Windows 11, der er værd at prøve, er GOM Player. Denne medieafspiller tilbyder fænomenale funktioner som fartkontrol, skærmbilleder, fede video- og lydeffekter, A-B repeat og meget mere. Herudover understøtter GOM Player en lang liste af filformater som MPG, MP4, MKV, AVI, MOV og andre.

Denne videoafspiller er en praktisk kodeksfinder med en ren og enkel brugerflade. Den er tilmed gratis at bruge og understøtter endda 360 graders video. Designet på denne software er minimalistisk men med utallige funktioner.

5. 5KPlayer

Kender du til nogle medieafspillere, der har et indbygget videokodeksbibliotek? Nå, ikke, men det er lige nøjagtigt, hvad du finder med 5KPlayer, hvis bibliotek understøtter forskellige videoformater, DVD’er m.m. Afspilleren er GPU-accelereret og meget kraftig. Herudover er det også en HD- og 4K-videoafspiller.

Denne Windows 11 videoafspiller understøtter et hav af videoformater som eksempelvis MPEG, WEBM, FLV, WMV og MP4 og den er gratis at benytte. Med 5KPlayer kan du nemt streame mediefiler da den understøtter DNLA trådløs og AirPlay. 5KPlayer kan endda let afspille ultra-HD klip.

6. MPV Player

MPV Player er blandt de ypperste, når det gælder videoafspillere til Windows 11. Her er der tale om gratis og open-source software. Den er kendt for sin store palet af understøttede medieformater som VAAPI og DXVA2. MPV Players har dog ikke den bedste brugerflade af alle men tilbyder stadig simpel videokontrol

MPV Player er simpel og effektiv på samme tid. Du finder ikke en Windows 11 videoafspiller som ikke sluger et stort antal systemressourcer. MPV Player understøtter scripts som JavaScript og Lua Script, og dette adskiller MPV Player fra almindelige medieafspillere.

7. DivX Player

DivX Player anses for at være den bedste Windows 11 videoafspiller. Dens software gør det muligt at afspille avancerede kodeks som AVI, HECV og MKV. Du kan afspille medier op til 4K opløsning. DivX Player er en gratis software som tillader dig at streame på DLNA (Digital Living Network Alliance).

Brugerfladen for DivX Player er måske nok simpel men der er ikke gået på kompromis med de funktioner, der tilbydes. DivX Player er den første medieafspiller, der tilbyder gratis playback. Den har et indbygget mediebibliotek, hvor du kan holde styr på dine videoer.

8. PowerDVD

PowerDVD er et medieafspilningsprogram som er kompatibelt med iOS, Android og Windows. Med den har du mulighed for at se op til 8K-opløsnings som giver dig en nærmest biograflignende oplevelse. Den tilbyder også download af videoer til brug offline. PowerDVD er sin helt egen, når det gælder medieafspillere til Windows 11.

PowerDVD giver dig mulighed for at dele medier ved hjælp af software. Den har også lagring i skyen, og denne funktion giver mulighed for at gemme op til 40 HD-film. Du kan benytte formater som AVC sammen med XAVC-S, som er en HD-video playback. Du kan betjene dit bibliotek, herunder billeder, videoer og musik, ja selv DVD-film kan du holde styr på gennem appen.

9. MediaMonkey

MediaMonkey er en digital videoafspiller til Windows 11. Den gør det muligt for brugere at optage og downloade film og podcasts. MediaMonkey understøtter udvidelser for ekstra fordele. Udover Windows kan du også bruge MediaMonkey på iOS og Android enheder. Du kan afspille højkvalitets lyd på dit TV, stereoanlæg og alle andre enheder.

De fleste samlere benytter MediaMonkey. Den giver dig mulighed for at håndtere mere end 100.000 lyd- og mediefiler. Du kan holde styr på dine medier og opbevare dem på en praktisk måde. Med MediaMonkey kan du dele mediefiler mellem Windows, Android og Appleenheder.

10. Kodi Player

Kodi Player er en velkendt videoafspiller til Windows 11, ikke mindst fordi den er gratis. Men er gratis ensbetydende med dårlig kvalitet? Ikke i Kodi Players tilfælde. Kodi Player tilbyder live sportsstreaming. Den er effektiv og har en høj grad af kompatibilitet. Kodi Player er en open-sourcesoftware til hjemmeunderholdning.

Understøtter Kodi forskellige filformater? Svaret er ja, Kodi Playeren tilbyder adskillige filformater. Disse formater inkluderer AAC, MIDI og WavPack til audio samt MP4 og realtid for videoer. Kodi Player kan ikke kun bruges som Windows 11 videoafspiller, den kan også bruges til spil og til at optage live TV. Herudover kan du også bruge Kodi Player som browser.

Konklusion

Vi har nu været igennem de ti bedste, gratis, multiformat videoafspillere til PC. Du kan altid vende tilbage til denne artikel og få hjælp, hvis du får problemer med filformater. Som en ekstra godbid, har vi en lille overraskelse til dig, nemlig Wondershare Filmora.

Denne software tilbyder chroma key baggrund, green-sceen effekt, split-screen effekt og en masse andre funktioner. Filmora er et top dollar videoredigeringsværktøj med endeløse funktioner og grænseløse redigeringsmuligheder. Du kan bolte dig i seje og skøre effekter, forvandlinger og titler til dine videoer. Ydermere har det avanceret AI-portrætfunktioner og meget andet.