Bedste backup programmer til Windows 11

Når man har en computer som indeholder følsomme data og filer, så er det ganske enkelt vigtigt at sikkerhedskopiere. Dette er gældende uanset om der er tale om indhold i forhold til et job, eller i forhold til privaten. Indenfor erhvervslivet kan der eksempelvis være filer, som skal beskyttes og derfor er det yderst nødvendigt at værne om disse. Det kan være et hav af grunde til, at man uheldigvis kan miste indholdet på computeren, herunder problemer med IT eller cyberkriminalitet.

Backup programmer der egner sig til Windows 11

Der findes mange backup software-programmer, der passer til Windows 11, hvor udvalgte er rangeret højere end andre. Vi vil komme nærmere ind på de programmer som er bedst anmeldte, hvilket du kan læse mere om i de følgende afsnit.

Uranium Backup

Denne software er et godt allround program, der både egner sig til sikkerhedskopiering i forretningsøjemed, men også til privatpersoner. Programmet Uranium Backup har både et program, som er helt gratis, samt flere avancerede versioner der både varierer i pris og i features. Uranium er uden tvivl ét af de bedste programmer, der kan vælges til backup som også er forenelig med Windows Server. Med denne software, er der mulighed for både at sikkerhedskopiere data fra både netværker, men også drev og andre lagre.

Den gratis version kræver ingen registrering, hvilket ikke betyder at du skal opgive nogle kreditkortdetaljer eller personlige oplysninger. Indenfor gratis backup software, er Uranium uden tvivl et oplagt valg.

Der findes hele syv versioner af backup versioner fra Uranium Backup som lyder af følgende:

 • Free
 • Base
 • Pro Tape
 • Pro DB
 • Pro Shadow
 • Pro Virtual
 • Gold
 • Professional

De størst fordele ved Uranium Backup er blandt andet følgende:

 • At der er mulighed for at planlægge sikkerhedskopieringen, så den arbejder helt automatisk
 • AES 256bit datakryptering
 • Backup af data på eksterne lagre samt netværk
 • Brugervenligt program, som er nemt at navigere rundt i.
 • Base versionerne giver mulighed for at gemme data i skyen og lave synkronisering af filer og mapper.

Acronis Cyber Protection Home Office

Dette program er særligt relevant til, når der skal sikkerhedskopieres I privaten. Det brugervenlige backup softwareprogram kan med deres funktionelle løsning, lave en såkaldt full-disk-image copy, som er den en form for ultimativ beskyttelse. Programmet var tidligere kendt under navnet ’True Image’. Acronis programmet kan både udføre sikkerhedskopieringer, kloning af diske, redningsdiske og meget mere. Det er endvidere også muligt at lave backup af blandt andet Facebook og mobilbackup generelt.

Acronis gør det muligt både at arkivere og analyse af større filer med hjælp af et smart og avanceret værktøj. Kryptering kan desuden laves således, at du skal bruge en kode for at få adgang til sikkerhedskopien. Softwaren kan også fås i flere versioner, alt efter behov og budget. Der kan blandt andet vælges Acronis Cyber Protect til erhverv.

Fordelene ved Acronis Cyber Protection er blandt andet følgende:

 • Valg til at benytte et password du selv vælger for mere kryptering
 • Du kan få et estimat på, hvor meget plads der er nødvendigt for sikkerhedskopieringen
 • Du kan både gendanne din pc eller gendanne filer efter en backup

Paragon Backup & Recovery Advanced

Backup-softwaren fra denne udbyder er lynhurtigt og faktisk kan det være muligt at lave en backup på 15GB, som kun tager små 5 min. Endnu et brugervenligt redskab, som også har mange udførlige guides med sig. Paragon har både stærke værktøjer til diskhåndteringer og planlægning af sikkerhedskopieringen. Det gør det derved muligt for brugerne at bestemme om der skal laves backup hver dag, én gang om ugen eller når det passer.

AOMEI Backupper Professional

Hvis det er software til professionelt brug, der er behov for så er udbyderen AOMEI relevant. Faktisk er denne software ét af de bedste på markedet i forhold til både beskyttelse af det operative system, men også i forhold til sikkerhedskopiering. Dét som gør sig bemærkelsesværdig ved AOMEI og deres systemer, er den konstante forbedring som de laver på deres features. Det betyder selvfølgelig for brugerne, at de får en et mere effektivt produkt som bliver mere avanceret med tiden.

Fordelene ved AOMEI er følgende + flere:

 • Avancerede features, hvor blandt andet brugerne kan vælge et netværksdrev som destinationen og derudover
 • Sikkerhedskopiering + gendannelse af både systemer, filer, harddiske og partition
 • Kloning af partition og harddisk
 • Brugervenlig software
 • Automatisk backup
 • Softwaren er god til virksomheder, men også hjemme brug

FBackup

Hvis man er på udkig efter et gratis software program til at lave sikkerhedskopieringer, så er FBackup relevant at tjekke ud. Dette program kan nemt bruges af de fleste og gør blandt andet planlægningen nem. Softwaren i sig selv, har ikke mange funktioner, men det er alligevel et funktionelt redskab til formålet med at sikkerhedskopiere.

FBackup giver brugerne mulighed for at vælge flere destinationer i forhold til sikkerhedskopieringen. Det betyder således, at man kan sikkerhedskopiere til både eksterne drev, men også online hvis det er at foretrække. I forhold til backup med eksterne drev destinationer, er dette program enormt brugbart til Windows 11.  For at der kan laves backup til eksternt drev, er det således nødvendigt med en cloudtjeneste. Det kan eksempelvis være Dropbox eller Google Drive, som mange allerede har på forhånd.

Fordele ved at anskaffe FBackup:

 • Softwaren er gratis
 • Ransomware-beskyttelse er inklusiv
 • Brugervenlig software til både sikkerhedskopiering og gendannelse
 • Muligheden for at sikkerhedskopiere til forskellige destinationer, herunder eksterne drev, cd’er og dvd’er, online eller på eksempelvis Google Drive eller Dropbox.

Der er desuden en guide med til FBackup, som ganske enkelt forklarer hvordan man skal bære sig ad med at lave backup.

Hvordan sikkerhedskopierer man data?

Sikkerhedskopiering, altså backup som det også kaldes kan foretages på flere måder. Det kan blandt andet gøres til en ekstern enhed, såsom en harddisk eller eventuelt et USB stik. Det kan også gøres i skyen, som også kendetegnes som cloud. Sidstnævnte destination er favorabelt for mange og dækker over forskellige cloud-tjenester, der tilbyder lagring af ens filer.

Skal man sikkerhedskopiere til skyen eller ekstern enhed?

Det er en præferencesag om man ønsker at sikkerhedskopiere til en cloud enhed, eller en ekstern enhed. Man kan sige at mange cloud løsninger til backup, er fordelagtige på grund af de automatiske løsninger. Der er ganske enkelt både fordele og ulemper ved begge backup-løsninger, dog kan det også blive et problem med de eksterne drev, hvis de bliver væk. Er der så ingen sikkerhedskopier andet steds, så er denne data væk.

Når man sikkerhedskopierer til en sky eller igennem et software program, så bliver data sikkert lagret. Der er høj sikkerhed og så sker der automatiske backups, hvilket gør at man ikke selv skal huske på dette. Der kan tilmed laves passwords.

Det kan være en god idé både at anvende en cloud-løsning men samtidigt også have data opbevaret på eksempelvis en ekstern harddisk for dobbelt sikkerhed.

Hvorfor er det vigtigt at sikkerhedskopiere i en virksomhed?

Mange virksomheder mister deres data på grund af at de ikke har lavet backup, altså sikkerhedskopiering. I en virksomhed er og kan data være enormt kritisk og derfor er det også vigtigt at værne om disse. Både for at de ikke ender med at forsvinde helt eller måske ende i de forkerte hænder. Backup af virksomhedens data bør være en kontinuerlig opgave, som bliver prioriteret højt. Forretningshemmeligheder, informationer om kunder, økonomiske oplysninger og andet, er blot nogle af de typer data, som bare ikke må forsvinde i et firma.

Hvorfor sikkerhedskopiere som privatperson?

Det er ikke altid at IT-sikkerhed bliver prioriteret så højt i privatlivet, som var der tale om erhvervslivet. Mange privatpersoner stoler blindt på, at der ikke opstår problemer såsom it-nedbrud, tyverier eller hacking for den sags skyld. Dog er det enormt destruerende for de personer, som oplever at miste deres data på den ene eller anden måde. Mange privatpersoner har personlige filer, såsom dokumenter, videoer og film som har stor affektionsværdi for dem. Det kan betyde årevis af minder, der på et split sekund kan forsvinde. Det kan selvfølgelig undgås, netop ved at tage sikkerhedskopiere og ved at beskytte sig selv mod cyberkriminalitet. 

IT nedbrud, tyveri og cyberkriminalitet

Der er mange grunde til, at man kan miste vigtigt data fra sine IT-systemer og enheder. Der kan blandt andet ske et nedbrud. Det kan være IT-systemet som fejler, hardware der går i stykker eller tilmed bliver stjålet. Hacker-angreb og andre typer af cyberkriminalitet kan også være direkte medvirkende til, at data går tabt.

Hvis eksempelvis hackere eller andre cyberkriminelle får fingere i vigtigt data, kan de direkte låse virksomheder og dataansvarlige ud af systemerne og dermed vigtige og følsomme data. Det er derfor en opgave som skal tages meget alvorligt i virksomheden, da resultatet af mistet data kan være ødelæggende på mange områder. Læk af forretningshemmeligheder, løsesumskrav, kunderelationer, tillid og ressource- og tidsspild er blot nogle af de problematikker, som mistet data kan lede til.

Styresystemerne spiller en rolle

Når man skal vælge et backup program til sine ITR-systemer er det relevant at tjekke op på hvilke, der er mest egnet til de forskellige styresystemer og deres seneste opdateringer. Styresystemer bliver løbende opdateret og det kan have effekt på, hvordan programmer virker hvis de ikke er kompatible med disse opdateringer. Seneste version indenfor Windows er således 11’, som udkom i oktober 2022.

Sikkerhedskopiering i 4 trin

I en virksomhed er det vigtigt at lave et overblik over, hvad det rent faktisk er der skal sikkerhedskopieres, samt hvor de kan findes henne. Efterfølgende bør der være fokus på at tage regelmæssige backups og der kan det være en stor fordel at udpege én, som kan stå for dette ansvar. Vælg en backup-løsning der passer til jeres behov, men hvor der er stor fokus på sikkerheden og automatik og kryptering. Husk også at tjekke backup systemet regelmæssigt for at være sikker på, at det virker som det skal. Hvis det ikke fungerer er det ofte noget, der først bliver lagt mærke til efter et stykke tid og det kan resultere i mistet data.

Antivirus til Windows 11

Udover at sikkerhedskopiere kritisk data, er det også vigtigt at beskytte sig mod cyberkriminalitet. Dette gør sig gældende i både virksomheder, men også i privaten. I Danmark alene er der lavet nogle statistikker, som er bemærkelsesværdige:

 • Menneskelige fejl er skyld i 85% af brud på cybersikkerhed
 • Der sker Ransomware angreb hver 10 sekund
 • 94% af al malware kommer igennem e-mail
 • 71% af cyberangreb handler om penge
 • 10.5 billioner vil det koste i 2025 i forhold til cyberkriminalitets-omkostninger(anslået)

Dette er blot nogle af de mange facts, som indikerer alvoren i cyberkriminalitet og dens udvikling. En cyberangreb kan have fatale konsekvenser for en virksomhed økonomisk, men også på andre fronter. Som privatperson, er det ligeledes et faktum som mange desværre når at opleve i deres levetid.

TotalAV Antivirus

Dette program kan både fås som en gratis version, men mere avancerede løsninger man betaler for, er også muligt. Antivirus programmet er er af de bedste til forskellige styresystemer, herunder Windows 11. Med top features inklusive firewall og håndtering af trusler i cyber-verdenen, er der desuden fordelagtige priser. Med dette program er man godt sikret mod blandt andet ransomware og malware, samt phishing. Programmet vil ligeledes selv opdage websteder, der er ondsindede.

Med TotalAV Antivirus, er der mange fordele:

 • Hurtig og smart scanning
 • Fordelagtige priser
 • Mulighed for VPN browsing
 • Effektivt antivirusprogram – også gratis versionen
 • Mulighed for kundesupport

Norton 360

Antivirus udbyderen Norton, tilbyder deres kunder et enormt effektivt antivirus program, som blandt andet har realtidsbeskyttelse. Softwaren gør brug af kunstig intelligens, altså ’AI’, som benyttes til at spore farer på internettet. Med Norton får man både beskyttelse      i forhold til ransomware, malware og spyware. En anden vigtigt funktion er, at softwaren er behjælpelig med at spore skadelige links og overvågning af dark web. Derudover er der også cloud backup inkluderet og en VPN. Prisen på Norton antivirus ligger i den dyrere ende, men til gengæld får man mange nyttige funktioner for pengene.

Fordelene ved Norton 360 er:

 • God allround beskyttelses program
 • Mange features
 • Nemt program at bruge
 • Beskyttelse med blandt andet identitetstyveri

Virtual Private Network(VPN)

En VPN er en forkortelse af ’virtuelt privat netværk’ og er som sådan ikke en nyere opfindelse. Teknologien har eksisteret siden 90’erne og har været igennem en del udvikling siden. Der var engang, at det var mest i erhvervslivet af VPN’s blev benyttet, men nu til dags er den anden historie. VPN’s er nemlig også gavnlige i det private.

Dét som en VPN har til formål at gøre, er at sikre en krypteret og sikker internetforbindelse mellem en person og selve nettet. Det betyder derfor høj beskyttelse, når man befinder sig online. For eksempel, hvis man gør brug af åbne wi-fis rundt i verden, hvor der er en potentiel sikkerhedsrisiko.

VPN’s skjuler desuden også din IP-adresse, hvorfor den heller ej kan spores eller overvåges. Hvad enten man er privatperson, der tjekker viking-lotto.online på et offentligt wi-fi, eller arbejder remote, så er der enormt gode grunde til at overveje at anskaffe en VPN for sikkerhedens skyld. Nogle antivirusprogrammer, har allerede en VPN inklusiv, ellers kan man købe dem separat.

En anden fordel ved VPN’s som dog ikke har med sikkerhed at gøre, er dog muligheden for at streame uanset lokation. Det betyder således at på grund af den skjulte IP-adresse, er det muligt at tilgå streaming indhold fra andre lande, selvom der er geo-blokering på disse. Streaming tjenester har forskelligt indhold, alt efter hvilket land det vises i, men med en VPN, er det muligt at kunne se dette indhold, trods man befinder sig et andet sted.

Surfshark VPN

VPN udbyderen tilbyder en af de bedste VPN’s på markedet og kører på over +3200 servere i 100 lande. Dét som særligt kendetegner Surfshark er hastigheden på deres VPN, som er enormt hurtig. Med denne VPN bruges der AES-256 kryptering, som er sikkerheden for at ens data ikke kan indhentes af eksempelvis cyberkriminelle. Med Surfshark er der desuden ingen tredjeparter, som kan tilgå informationer.

Fordele ved Surfshark VPN:

 • Lynhurtig VPN
 • God kundesupport – 24 timers livechat
 • Bruger kun RAM servere
 • Det er muligt at prøve VPN’en i 7 dage først

Proton VPN

Er det en gratis VPN man er på udkig efter, er der grund til at tjekke Proton VPN ud. Denne udbyder opererer på +1700 servere i 64 lande på verdensplan. Proton giver høj beskyttelse og er en af de enormt stærke VPN’s, der findes på markedet. VPN’en har en Secure Code funktion, som reelt giver dig en ’dobbelt-VPN’ beskyttelse, på grund af forbindelsen mellem hele to VPN servere. Netshield bruges til at blokere både trackere, samt websteder der har onde hensigter. I forhold til sikkerheden benytter Proton AES-256-CBC som krypteringstal.

Fordele ved Proton VPN:

 • Fjern Netflix blokering
 • Høj sikkerheds VPN
 • WireGuard tunneling protokol

Prioriter IT-sikkerheden

Uanset om man er erhvervsdrivende eller privatperson, så bør der være fokus på et relevant antivirusprogram med høj sikkerhed. Sikkerhedskopieringer er vigtige for at gemme på vigtigt data og lagre det et sikkert sted. Der kan både anvendes cloud-løsninger eller eksterne drev, men det kan være en god idé at anvende begge. VPN’s har stor betydning, særligt hvis der benyttes wi-fis rundt i verdenen.