Scan din computer for trusler med Microsoft Safety Scanner

0
1131

Nogle gange er det ikke nok at have tillid til, at ens sikkerhedssoftware har blokeret for en speciel trussel. Hvis din computer giver uforklarlige problemer, mens dit sikkerhedssoftware totalt afviser, at der er noget galt, kunne det være relevant at få en uafhængig vurdering – her er Microsoft Safety Scanner et godt valg.

Problemet er, at du ikke bare kan begynde med at installere et andet anti-virus eller lignende sikkerhedssoftware, fordi der er sandsynlighed for at det vil komme i konflikt med det program, som allerede har installeret på din computer. Det som er nødvendigt at gøre, er at køre et anti-malware hjælpeprogram, som både kan scanne og fjerne trusler, men som ikke tilbyder nogen form for real-time beskyttelse.

Hvis du ikke ønsker, at installere et andet program på din PC, så prøv en “portable” (bærbar) version, hvor du downloader programmet, kører scanningen – færdig arbejde.

Microsoft Safety Scanner er et sådant hjælpeprogram – det bruger virus-definitionerne og teknologierne fra Microsofts populære Security Essentials program, omend uden nogen real-time beskyttelse. Du downloader blot den korrekte version til din computer (64-bit versionen eller 32-bit versionen), dobbelt-klik på filen og følg instruktionerne.

Start med en hurtig scanning og vælg derefter en komplet scanning, hvis der ikke bliver fundet noget og du ønsker at alle områder på din computer bliver scannet grundigt for selv den mindste trussel. Hvis nogen former for infektioner bliver fundet, vil Microsoft Safety Scanner forsøge at fjerne dem.

Og det er sådan set det. Når du downloader Microsoft Safety Scanner er alle de nyeste virus-definitioner på det tidspunkt en del af Microsoft Safety Scanner. Der er ingen opdateringsfunktioner indkorporeret i Microsoft Safety Scanner, i stedet for udløber Microsoft Safety Scanner 10 dage efter download. Det tvinger brugeren til at downloade det påny, hvis du ønsker at scanne din computer igen.

Grunden er forsvarlig – du downloader Microsoft Safety Scanner og skal højest sandsynligt kun benytte programmet en enkelt gang. Derfor fungerer det som en eksekverbar fil som ikke installeret et komplet program på din computer. Fordelen er, at du kan afvikle Microsoft Safety Scanner uden konflikter i forhold til andet software på din computer. Irritationsmomentet er selvsagt, at det skal downloades påny, hvis du ønsker en ny scanning et stykke tid efter.

Vurdering:
Det væsentligste argument for Microsoft Safety Scanner er, at programmet ikke kræver installation, hvorimod nødvendigheden af at skulle downloade en ny version hver 10. dag taler imod Microsoft Safety Scanner.

Tidligere artikelRyd op på din PC med CCleaner
Næste artikelSkift størrelse på tekst og ikoner i Windows 7