Fix bad sectors på din harddisk

0
506

Hvis du oplever at din computers harddisk laver underlige, mekaniske lyde eller Windows lukker ned med BSOD (den frygtede blå skærm “Blue Screen of Death”) og begynder en harddisk scanning i løbet af opstarten, så kan årsagen være at harddisk har de såkaldte “bad sectors”. Vi viser her nogle løsningsforslag til hvordan du fixer bad sectors på din harddisk.

Bad sectors er egentlig bare den engelske betegnelse for fejl på harddisken. Men bad sectors kan skyldes fysiske fejl på harddiskens magnetiske overflade og det forårsager simpelthen at lagret data bliver ødelagt. Normalt er bad sectors ikke det værste der kan ske, men et tegn på at din harddisk er ved at være slidt eller beskadiget.

Heldigvis har Windows et indbygget systemværktøj, der kan scanne din harddisk for bad sectors, fejl og problemer – for efterfølgende at forsøge at udbrede fejlene. Sådan gør du:

  1. Klik på Start-knappen
  2. Vælg “Computer” i højre kolonne
  3. Højreklik på det drev/harddisk du ønsker at scanne og vælg “Egenskaber”
  4. Vælg fanebladet “Funktioner” og klik på “Undersøg nu…”
  5. Du kan nu starte en scanning af harddisken og vi anbefaler at du afkrydse begge disse felter:

Ret fejl i filsystemet automatisk

Søg efter/genopret beskadigede sektorer

 1. Klik på Start for at påbegynde scanningen

I de fleste tilfælde kan Windows klare skærene for dig, men hvis fejlene eller bad sectors vedbliver med at plage din computer så bør du prøve et tredjepartsprogram.

HDD Regenerator

HDD Regenerator er udviklet til at diagnosticere og reparere alle de fejl og bad sectors, der kan opstå på en harddisk. De helt store fordel ved HDD Regenerator er, at programmet rent faktisk kan redde den data som er gemt i beskadigede områder modsat Windows’ systemværktøj som ikke kan genskabe denne data.

Tidligere artikelGratis online radio med WinAmp
Næste artikelEnkel og gratis backup med Acronis True Image Lite