Alt om den nye iPhone 15

Nedtællingen er i gang og vi venter i spænding på at møde den nyeste iPhone i rækken: iPhone 15.

Hvad kan du forvente at se? Nyt design, nye funktioner, nyt lir?

Vi kigger lidt på, hvad rygterne siger, og hvad vi forhåbentlig ser Apple løfte sløret for i løbet af måneden.

iPhone 15 Pro eksklusivt design

Det forventes, at iPhone 15 kommer i forskellige udgaver, ligesom vi er vant til. Med iPhone 15 forventer vi altså også, at der kommer både en Pro version og en Pro Max. Her er lidt rygtede specifikationsforskelle på de to:

iPhone 15 Pro

·       Processor: A17 chipset

·       Skærm: ProMotion og always-on display

·       Design: Tyndere, mere buede kanter

iPhone 15 Pro Max

·       Processor: A17 chipset

·       Skærm: ProMotion og always-on display

·       Design: Tyndere, mere buede kanter og muligvis en “Action”-knap

Som den kloge læser bemærker, står der buede kanter ud for begge Pro versioner. Det er et helt nyt designvalg fra Apple, og det bliver utroligt spændende at se, om det er rigtigt, og hvordan det ser ud. Ifølge tech entusiaster på nettet, giver en buet skærm give en bedre visuel oplevelse for brugeren.

Hvad så med covers? Ja, det bliver spændende om vi skal ud og købe helt nye mobilcover. Især til de buede skærme? Hvem ved.

Ydermere skulle Pro modellerne få en knap, som ikke-Pro modellerne må undvære. Den går under navnet ‘Action button’, og skulle blandt andet kunne aktivere stillefunktion eller tilgå kameraet let som en leg.

Den næste iPhone får muligvis et nyt navn – og hurtigere opladning

Nyt navn? Ja, det er et af de vildere rygter. Vi må desværre vente og se, hvad det kan blive.

Hurtigere opladning og bedre batteritid er en opgradering vi er vant til at få ved næsten hver ny iPhone lancering. Dog bliver noget helt nyt ved iPhone 15, at der skiftes til USB c ladere. Det gør der bl.a. fordi det nu er et EU krav, at al elektronik har denne lademulighed. Altså, igen igen nyt kabel fra Apple, men denne gang måske for sidste gang.

Om USB c porten reelt kan tilbyde hurtigere ladning må tiden vise. Men det er en meget efterspurgt funktion hos iPhone, der desværre ofte overhales af en række Android smartphones, der virkelig kan tilbyde hurtig opladning.

Hvad vil iPhone 15 koste

På rygte baserne er priserne:

Pro-modellerne skulle starte ved $1,099, og Pro Max-modellen kan endda nå op til $1,199.

Almindelige modeller starter angiveligt på $799.

Priserne her er for det første altså rygter. Dertil kan de svinge alt efter GB, tilbehør eller pakker som forhandlere eventuelt sammensætter. Dertil kommer der skatteregler i de forskellige lande, så du kan altså ikke direkte veksle beløbet til danske kroner, og regne helt med det holder. Vi får se!

Heldigvis er det ikke ligefrem produkter, som elektronikforhandlere og teleselskaber går stille med dørene med. Du kan derfor lynhurtigt forvente at se de officielle priser og at kunne forudbestille lige om lidt.

iPhone 15 nyheder

Vi har allerede løftet sløret for et par af de nyheder, vi kan forvente ved iPhone 15.

En af dem er som sagt skiftet til USB c ladere, som for mange bringer stor glæde. En anden nyhed ved pro modellerne er det buede skærm det sign, som vi er mange der virkelig glæder os til at se – både til præsentationen, men også i virkeligt live. Gad vide, hvordan den bliver at have i lommen?

For pro modellerne kommer også den nye ‘action button’, som vi forventer kan starte stilletilstand og kamera. Måske den kan mere – det må vi se!

Hertil kommer også en ny aluminum ramme på telefonerne, som både er lækker at se og røre, men angiveligt også skulle forlænge holdbarheden. I dag er iPhone rammer rustfrit stål.

For de foto-glade folk, er der også godt nyt. iPhone 15 serien står til at tage et kæmpe hop i kamerakvalitet og skrue helt op til 48 megapixels. Der skulle også være forbedring på billeder taget i mørke. Vi er mange, der har en ret så fyldt kamerarulle, så den nyhed klapper vi allerede af!

iPhone 15 Pro forventes at blive dyrere

En anden ting, vi er vant til med Apple produkter, er de høje priser. Der har aldrig været nogen, der regnede med, at Apple lancerede billige produkter, og iPhone 15 serien er da heller ingen undtagelse.

Ikke-pro modellerne forventes at starte på $799.

Pro skulle starte ved $1,099 mens Pro-Max skulle komme helt op på $1,199. Sådan er Apple. Og der skal nok blive solgt et par stykker alligevel.

Hvilke farver får iPhone 15

Godt nyt for os, der elsker at personliggøre vores tech. iPhone 15 serien kommer nemlig med nye, lækre farver.

For ikke-pro forventer vi at kunne vælge blandt sort, pink, gul, blå og grøn. Pro modellerne forventer vi at kunne få i grå, hvid, sort og blå.

Desværre er det dog ikke bekræftet endnu. Og endnu værre, så er det ikke sikkert, at alle farverne bliver tilgængelige her i Danmark. Igen en ting vi dog er vant til fra Apples forrige iPhone modeller.

iPhone 15 Pro Max anmeldelse

At give en anmeldelse af iPhone 15 Pro Max kan desværre ikke helt lade sig gøre endnu, da den ikke er udkommet. Forvent dog, at anmeldelserne vil flyve ind fra højre og venstre, som de plejer, når telefonerne først er lanceret.

Taler rygterne sandt kigger vi dog ind i Apples hidtil bedste telefon. Det gør vi pga. den forbedrede aluminiumsramme, den brugervenlige usb c port, den buede skærm, som giver endnu bedre visuel oplevelse.

Vi bliver også lovet bedre batterilevetid og generel holdbarhed – og det trækker kun op i denne lille rygte-baserede-anmeldelse. Det eneste vi kan sætte spørgsmålstegn ved, er hvor buet den skærm nu også er – og hvordan skal den så være i bukselommen? Men mon ikke Apple har styr på det.

Høj opløsning kamera i alle modeller

Som nævnt kommer alle iPhone 15 telefoner til at være markant forbedret i forhold til kameraet. De introducerer nu 48 megapixel, samt forbedrede muligheder, når der skal tages billeder under mørke omstændigheder.

Det er utrolig godt nyt for alle os, der elsker at tage billeder med vores iPhones. Hvad end det er af hunden, babyen, dagligdagen eller måske endda i professionelle situationer.

Større forskelle mellem forskellige modeller

Der er stor forskel mellem ikke-pro og Pro modellerne. Det er vi vant til, men det lader til at 15 serien har endnu større forskel end de forrige serier.

Der kommer den buede skærm på Pro. Der kommer en særlig knap på Pro-Max. Der er også forskel på farvemulighederne.

Mens telefonerne forventes at have samme størrelse, som på forgængerne, så kommer der forbedret skærmkvalitet og på Pro modellerne kommer også en forbedring af støv- og vandafvisning. Alt sammen for at gøre din oplevelse mere, ja, pro.