4 gratis alternative til Microsoft Word

Microsoft Word 2019 er den seneste version af det populære tekstbehandlingsprogram til Windows og det er klart den bedste version til data. Ulempen er, at Microsoft Word skal købes i sammenhæng med Microsoft Office og det kan blive en dyr fornøjelse for nogle brugere.

Derfor har vi valgt at bringe 4 gode alternativer til Microsoft Word og tekstbehandling i Windows, der er gratis for brugeren og samtidigt nemme at bruge i arbejdssituation eller til hjemmebrug.

Et tekstbehandlingsprogram er en softwareløsning, der hjælper dig indtaste, redigere, formatere, tilpasse tekst og efterfølgende gemme det i et dokument format som kan læses af f. eks Microsoft Office. Mens der er masser af tekstbehandlingsprogrammer på markedet, så kan det være vanskeligt at vælge et godt program.

Her er vores bud på 4 freeware alternative til Microsoft Word:

Apache OpenOffice

OpenOffice er en open source kontorpakke, der tilbyder tekstbehandling, regneark, præsentation og meget mere. OpenOffice blev først udviklet og startet som StarOffice og blev udviklet af StarDivision, og derefter blev det overtaget af Sun Microsystems. OpenOffice fås på dansk og er nok det tekstbehandlingsprogram vil varmest vil anbefale vores brugere. Klik her for at downloade det.

Jarte

Jarte er et gratis tekstbehandlingsprogram til Windows-brugere, der kører på samme opsætning som Notesblokken i Windows . Standard versionen er gratis, men programmet er også tilgængelige i Pro-versionen. Brugerfladen og designet i Jarte ligner Mac OSX, og det har en masse af nyttige funktioner. Klik her for at downloade Jarte i gratis versionen.

Libre Office

Libre Office er udviklet på samme open source kildekode som OpenOffice, men har en del tilføjelsesprogrammer og add-ons. Libre Office afvikles perfekt i Windows og understøtter alle de gængse dokument-formater og næstbedste efter OpenOffice.

AbiWord

AbiWord minder meget om de tidligere versioner af Microsoft Office i sin brugerflade og design. Funktionerne og knapperne på menulinjen er placeret på samme måde og det gør det nemt at komme i gang med AbiWord. Et dokument skabt i f. eks Word eller OpenOffice kan snildt åbnes i AbiWord og redigeres og gemmes i samme format. Fleksibilitet er nøgleordet for AbiWord – du kan downloade AbiWord ved at klikke her.