The Battle for Wesnoth

0
765

The Battle for Wesnoth er et freeware strategispil, hvor du styrer dine hærenheder i en fantasy verden beboet af elvere, dværge, troldmænd, udøde, drager og mange andre fantasifulde væsner. Det er din opgave som general, for dine hærenheder, at bekæmpe fjenden via klog taktik på slagmarken og strategi på det overordnede plan.

Gameplayet i The Battle for Wesnoth foregår i et tur-baseret system, hvor hver spiller (menneske og computer) foretager handleringer efter tur på kortet. Der er omkring 200 forskellige enheder i spillet og hver eneste enhed har unikke evner i kamp, både hvad angår angrebsstyrke, skadepotentiale og helbred – nogle enheder benyttes til nærkamp og andre bruger skade over distancen (bueskytter og troldmænd).

Som en klog general skal du bruge dine enheder på den rette måde og tage hensyn til terrænnet når du angriber eller forsvarer dig. Jo flere slag dine enheder deltager i jo mere erfarne bliver de og det betyder, rent teknisk, at enhederne stiger i levels. Hver gang en enhed stiger i level bliver den pågældende enhed bedre i kamp og får yderligere evner. Enkelte enheder har helbredende egenskaber, så du kan tilse sårede enheder og det er derfor vigtigt at trække sårede enheder tilbage fra kampens hede, så de kan komme sig.

For at gøre gameplayet endnu mere interessant og kompliceret, så spiller økonomien en stor rolle i The Battle for Wesnoth. Alle de enheder som du hverver til din hær koster daglig hyre i guld. For at tjene guld til hæren skal du overtage landsbyer og bevare kontrollen med dem. Vær opmærksom på at selv den stærkeste hær kan knække nakken, hvis soldaterne ikke modtager deres løn.

Download The Battle for Wesnoth

Tidligere artikelGratis opdatering af hardware drivere i Windows
Næste artikelOnlinespil hos Maria Casino