Anmeldelse af McAfee LiveSafe 2020

Cyberkriminalitet er et ord, der først for nyligt er blevet tilføjet den danske ordbog, men med rette. De seneste år er fænomenet eksploderet, og det er ikke blot store virksomheder, der står for skud, men også privatpersoner. Hver dag bliver almindelige danskeres private oplysninger kompromitteret og lækket, og derfor er det vigtigt som aldrig før at være ordentligt beskyttet i den digitale jungle.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man skal begynde, hvad man skal vide, og hvem der udbyder den bedste beskyttelse. I takt med at kriminaliteten stiger, og vores digitale produkter og muligheder udvikler sig, bliver markedet for beskyttelsesprogrammer nemlig også større. Fagteknisk sprog kan være svært at gennemskue, og derfor får du her en kort guide til et af markedets bedste og mest omfattende programmer:

Læs mere om programmet hos producenten

Det får du med i købet, når du investerer i McAfee LiveSafe

Hvis du stadig er i tvivl, om det overhovedet kan betale sig at investere de ekstra penge i et omfattende beskyttelsesprogram, så kan du godt tro om. Ofte er det nemlig ikke nok blot at have installeret et simpelt, gratis antivirusprogram, eller blot at ”passe på”, når du surfer. De digitale forbrydere bliver klogere, og derfor skal du naturligvis beskyttes på alle områder – også dem, du måske ikke vidste, du var udsat på. Således får du med McAfee LiveSafe en bred portefølje af funktioner, som blandt andet spænder over følgende:

  • Funktionen QuickClean: registrerer og fjerner unødvendige filer, som fylder og gør din enhed langsommere – med din tilladelse, selvfølgelig.
  • PC Boost: registrerer programmer, som skal bruge ekstra ressourcer, og allokerer disse fra programmer, der måske ikke skal bruge dem.
  • Web Boost: sikrer dig en bedre bredbåndshastighed ved at pause videoer på nettet, der ellers ville blive afspillet automatisk.
  • En tilpasningsdygtig Firewall: en software, som både beskytter dig mod trusler udefra, men også sikrer dig at dine egne programmer ikke misbruger dit netværk. Komplet tilpasningsdygtig, så den kan skræddersys dit personlige behov.
  • Funktionen Beskyt Flere Enheder: giver dig muligheden for at dele dit abonnement med flere enheder via et link, som findes under denne fane. På abonnementet kan du have op til fem enheder på én gang, på tværs af forskellige styresystemer samtidig.
  • True Key: beskyttelse af dine adgangskoder gennem to-faktor-godkendelse
  • File Lock: funktion, som giver dig muligheden for at låse valgte filer inde i en beskyttet mappe. Her får du desuden adgang til en cloud-funktion, som kører over nettet på samme måde som Dropbox, men fuldt beskyttet.
  • Forældrekontrol: gør dig i stand til at blokere hjemmesider og søgeresultater inden for visse kategorier, som du frit vælger. Samtidig kan du indstille en særlig skærmtid, som låser enhedens funktioner, når denne overskrides. Kan desuden indstilles efter alder.
  • Identitetsbeskyttelse: giver dig besked, hvis dine personlige data kompromitteres, og hjælper dig med at få dem tilbage. Det gælder blandt andet bankkonti, CPR-nummer, pas, kørekort, telefonnumre og e-mails.
  • Fuldt beskyttet VPN (Virtual Private Network): en slags forsegling af dit netværk, når du surfer på nettet. Skjuler både dine personlige oplysninger, din lokation og din enhed.

Foruden ovenstående særlige funktioner er McAfee LiveSafe et antivirusprogram i klassisk forstand, hvilket betyder, at du naturligvis er fuldt ud beskyttet mod malware og ransomware. De to fænomener dækker begge over software, som er lavet til at ødelægge din enhed indefra, og som ofte findes på små, tvivlsomme hjemmesider eller via links i spam-mails. Sidstnævnte bruges til at afpresse personlige oplysninger eller penge ud af almindelige privatpersoner.

Derudover er LiveSafe lavet, så det kan benyttes af alle slags mennesker. Det betyder altså, at du ikke behøver at være et teknisk geni for at bruge programmet. En overskuelig brugerflade gør dig nemt og hurtigt i stand til at tilpasse programmet dine enheder, så det passer bedst til dit behov. Eksempelvis kan du via fanen ’Min Netværksside’ se alle enheder, der er registreret på dit netværk, og hvilke der er beskyttet af McAfees antivirusprogrammer. Her kan du ligeledes give en form for fuldmagt til andre enheder, så du kan kontrollere og justere programmet eksternt.

Er det pengene værd at investere i den fulde pakke?

I og med at prisen er i den høje ende for et sådant program, vil mange være i tvivl, om det er pengene værd at investere i den fulde pakke. McAfee tilbyder nemlig også andre, mindre modeller, som naturligvis også kan lidt mindre. Her kan det selvfølgelig anbefales at investere i din egen sikkerhed. Kun med den fulde pakke kan du føle dig helt tryg, når du og din familie færdes på nettet – uanset om det er på mail, Facebook eller andetsteds online.

Læs mere om programmet hos producenten