LibreOffice

0
1215

LibreOffice er en dansk-oversat og gratis kontorpakke med tekstbehandling, regneark, præsentationer, diagrammer og modul til at vise matematiske, kemiske og lignende videnskabelige formler i tekst-mæssig sammenhæng (fint til universitets- og naturvidenskabsopgaver).

LibreOffice er udviklet under open-source standarden og er ikke på højde med Microsoft Office, men har en del spændende funktioner og så er kontorpakken gratis at benytte. Der er følgende moduler i LibreOffice:

Writer (Text) – Writer er til tekstbehandling og kan benyttes til alt fra et hurtigt brev, jobansøgning, CV til et dansk stil komplet med indholdsfortegnelse, sidemarkering, illustrationer osv. Du kan downloade en dansk stavekontrol til LibreOffice.

Calc (Spreadsheet) – Calc er regnearket i LibreOffice og minder på mange måder om Microsofts Excel. Lidt færre muligheder, men effektivt og overskueligt.

Impress – Impress hjælper brugeren med at skabe flotte og attraktive multimedia præsentationer. Er pendant til Microsofts PowerPoint.

Draw – Draw lader dig tegne diagrammer og billeder fra bunden. Et billede siger mere end tusind ord og med Draw kan du komme på rette vej.

Math – Math er modulet til at gengive og præsentere matematiske formler på en flot og behagelig måde i en tekst-mæssig sammenhæng.

Der findes et ret stort dansk forum for LibreOffice, hvor brugere af kontorpakken kan stille spørgsmål og gente inspiration. Du kan besøge Dansk OpenOffice.org-Forum her (LibreOffice er udviklet på OpenOffice teknologien og er på den måde relateret).

Download programmet

Tidligere artikelHvad er Tor Network og hvad det anvendes til
Næste artikelAudacity