Reparer en beskadiget PST fil i Outlook

Én af de værst tænkelige der kan ske i Windows er, at Microsoft Outlook går ned eller bliver så beskadiget at e-mail klienten ikke kan åbnes. Har du ikke fået taget en backup af dine e-mails, kontaktet, begivenheder i kalenderen – ja så kan gode råd virke dyre.

Heldigvis har Microsoft en mulig løsning på problemstillingen med værktøjet Inbox Repair Tool. I denne artikel viser vi hvordan du kan reparere en beskadiget PST fil i Microsoft Outlook.

Inbox Repair Tool er lille systemværktøj som Microsoft har gjort til en del af Microsoft Office og derfor befinder værktøjet sig i mappen “C:Program Files -> Microsoft Office > -Office“.

Du kan starte Inbox Repair Tool ved gøre følgende:

  1. Klik på Start-knappen i nederste venstre højre
  2. I søgefeltet skal du skrive “scanpst.exe” og klikke Enter
  3. I dialogvinduet skal du klikke på Browse og lokalisere den PST fil du ønsker at reparere. Vælg herefter Start.

Alternativ metode via Microsoft Fix it

Selvom det er forholdsvist ligetil at benytte Inbox Repair Tool, så findes der en endnu nemmere måde til alle de dovne brugere. Via Microsoft Fix it kan du downloade en lille fil, der klarer alle de fejl og problemer som kan opstå med Microsoft Outlook og PST filerne.

Når du klikker på knappen “Microsoft Fix it” bliver du viderestillet til en engelsk-sproget Microsoft-side, hvor du kan downloade en lille fil som reparer fejl i Outlook automatisk.

Vær opmærksom på at så snart den PST fil, som er tilknyttet din Outlook profil, vokser til en størrelse på over 2 Gigabyte, så opstår der fejl og problemer. I dette tilfælde kan Inbox Repair Tool ikke hjælpe dig og du skal have fat i et andet program.

Microsoft har udviklet to andre reparationsprogrammer til Microsoft Outlook – du kan downloade dem herfra (bemærk, at vi har ikke testet de pågældende programmer):

DataNumen Outlook Repair

PST2GB Tool