5 kommende trends inden for teknologi

Teknologien udvikler sig med lynets hast, og hvert år ser vi nye trends og innovationer inden for den digitale verden. Her er et udvalg af 5 spændende trends inden for teknologi, som vi forventer at se mere til i de kommende år.

1. Udvidet og virtuel virkelighed

Udvidet virkelighed (AR) og virtuel virkelighed (VR) bliver stadig bedre og mere avanceret. AR giver brugeren et digitalt lag ovenpå den virkelige verden, mens VR sætter brugeren ind i en fuldstændig simuleret virtuel verden. Begge teknologier vil blive mere almindelige inden for underholdning, gaming, uddannelse og træning. Potentialet i AR og VR er kun lige begyndt at blive udnyttet. Flere tech-giganter som Facebook, Apple og Microsoft investerer massivt i udviklingen af AR og VR. Vi vil se betydelige fremskridt inden for grafik, bevægelsestracking og rumlig lyd. Dette vil gøre oplevelsen endnu mere overbevisende og realistisk.

2. Kunstig intelligens og machine learning

Kunstig intelligens (AI) og machine learning vil fortsat være megatrends i følge DagensNyt.dk. Algoritmer bliver bedre til at forstå og efterligne menneskelig intelligens og lære af store mængder data. Dette giver helt nye muligheder inden for f.eks. selvkørende biler, automatiske oversættelser, chatbots og personlige assistenter. AI vil blive mere integreret i vores hverdag.

3. Internet of Things

Internet of Things (IoT) henviser til forbundne enheder og objekter med indbygget elektronik og internet-forbindelse. Flere og flere enheder bliver forbundet, fra hjemmelys og varme til biler og industrielle maskiner. Dette skaber nye muligheder inden for automation, overvågning og styring. IoT forventes at vokse markant de kommende år. Analytikere forudser, at der i 2025 vil være over 30 milliarder IoT-enheder på verdensplan. Sikkerhed og privacy bliver dog større og større bekymringer i takt med at flere enheder kobles på nettet.

4. 5G netværk

Udrulningen af de nye 5G netværk er i fuld gang. 5G vil give langt højere hastigheder og kapacitet sammenlignet med 4G. Dette vil være et meget stort løft for mobilteknologi inden for streaming, gaming, IoT og meget andet. 5G vil også danne grundlag for nye innovationer vi endnu ikke har set. I følge Berlingske, kan 5G muligvis erstatte fibernettet.

5. Kvantecomputere

Selvom det stadig er tidlig forskning, så arbejdes der på højtryk på at udvikle kvantecomputere. Disse vil drastisk øge computeres regnekraft ved at udnytte kvantemekanik. Kvantecomputere vil helt sikkert få store implikationer inden for mange områder, f.eks. medicin, kunstig intelligens og kryptering. Det er spændende tider inden for teknologi, og man kan kun gisne om hvad fremtiden bringer. Den teknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere, så nye banebrydende innovationer er helt sikkert lige om hjørnet. De ovenstående 5 trends er blot et lille udpluk af de mange teknologiske fremskridt vi har i vente.