Picasa

Picasa er et grafisk billedbehandlingsprogram udviklet af Google og som nu indeholder avancerede funktioner som ansigts-genkendelse og upload af dine billeder til et online billedkatalog, hvor du kan vise og dele billeder med andre brugere.

Picasa kan også bruges til at dele videoer med andre brugere. Picasa er freeware og kan derfor bruges frit. Picasa starter med at scanne din harddisk for billeder og videoer, der herefter sorteres og kategoriseres. Resultatet er, at alle dine billeder og videoer nemt kan hentes frem og uploades dit online katalog. Picasa indeholder selvfølgelig alle de værktøjer du skal bruge til at redigere i billeder, tilføje effekter, fjerne røde øjne, skabe album, tilføje link eller tekster og meget mere.

Picasa indeholder nu funktionen ansigts-genkendelse, så du hurtigt kan identificere ansigter på dine venner og bekendte, der optræder på dine billeder. Du kan i dit online katalog tilføje en e-mail adresse til de ansigter du identificere via ansigts-genkendelsen – lidt ligesom Facebook, hvor man kan identificere andre via sine billeder.

Den seneste version af Picasa indeholder Web Albums og det kræver blot, at du opretter en konto hos Google for at gøre brug af denne service.

Download programmet