Sådan får du de klassiske spil tilbage i Windows 10

Når du har brugt Microsoft Windows 10 et par gange vil du lægge mærke til, at de klassiske spil som Minestryger og 7-kabalen ikke længere er tilstede. I denne artikel viser vi hvordan du får dem installeret i Windows 10 igen.

Microsoft har fjernet alle spil fra Windows 10 og det er ikke længere muligt at tilføje dem igen via “Tilføje/Fjern Programmer” funktionen. Nu er du nødt til at købe spillene som apps i den nye Windows Store – men frygt ikke, de apps er gratis du skal blot finde dem og installere dem.

Via denne artikel vil fremhæve links til alle de klassiske spil i Windows og et par nye af slagsen, der er frigivet af Micrsoft i forbindelse med Windows 10.

Mange af de klassiske spil er blevet opdateret med ny og pænere grafik, effekter og xBox integration.

Freecell

Gode gamle Freecell med en stor samling af sjove og tidsfordrivende kabaler. Du kan få kortspillet helt gratis via Microsoft Store – denne udgave er på engelsk.

Download Freecell

Hjerterfri

Et skrivebord i Windows 10 er ikke komplet uden Hjerterfri. De elskede kortspil, hvor det handler om at undgå at tage stik med hjerter – med mindre du tager dem alle sammen og “går efter månen”. Du kan læse mere om Hjerterfri på denne svenske hjemmeside om kortspillet Hjerterfri.

Download Hjerterfri

Minestryger

Det klassiske puslespil har været med i Windows i snart 20 år og har fået en ansigtsløftning i Windows 10.

7-kabalen (Solitaire)

7-kabalen kender vi vist alle sammen. Det var et favoritspil i EDB undervisningen i folkeskolen og fortsatte efterfølgende som tidsfordriv på arbejdspladsen. 7-kabalen er en udødelig klassiker og bør selvsagt være i enhver udgave af Windows.

Mahjong

Microsoft Mahjong er et klassisk spil af kinesisk oprindelse, der spilles med 144 brikker.

Pinball FX2

Med Pinball FX2 er vi tilbage i spillehallen eller på den lokale grillbar, hvor flippermaskinen havde kronede dage i vores ungdom. Pinball FX2 er flottere end tidligere og fysikken i spillet er yderst realistisk,

Taptiles

Taptiles er et puslespil, hvor du skal matche ens fliser med hinanden.

Adera

Adera er et historiebaseret eventyrspil, der nok er på engelsk – men ganske underholdende.