Klassiske retrospil til PC og Windows

Har du også en forkærlighed for de tidligere tider og nyder du at dyrke nostalgien i ny og næ? Så er du langt fra den eneste, der har det sådan. Det bliver tydeligt, når vi retter opmærksomhed mod de mange historiske retrospil til PC og Windows. Selvom årene er gået fortsætter flere af de spil med at drage og imponere os i dag. Neden for lister vi nogle af de spil til PC og Windows, du ikke bør gå glip af, hvis du vil dedikere lidt tid til et par vaskeægte klassikere.

Poker er den perfekte retromakker til PC og Windows 

Nogle spil går aldrig af mode. Det er tilfældet for mange kortspil. Tag nu bare poker som eksempel. Godt nok er pokerens historie et omdiskuteret emne, men der er ingen tvivl, om at historien går århundrede tilbage. Altså er der tale om et vaskeægte retrospil, og det retrospil er lige så populært i dag, som det var dengang i 1970’erne, da udgaven Texas Hold’em for første gang gjorde sit indtog. I dag er denne variant fortsat den mest populære. Den store forskel er, at du i dag ikke behøver at opsøge et landebaseret kasino for at spille poker. De online udgaver af retrospillet er kompatible med både PC og Windows, hvilket gør det let at give dig i kast med kortspillet. Altså har det klassiske retrospil med mange år på bagen for længst fundet vej til de moderne elektroniske enheder, og det er vi mange, der den dag i dag kan nyde godt af. 

Pacman og Super Mario dominerer fortsat PC og Windows

billede Klassiske retrospil til PC og Windows

Det er langt fra kun kortspil, der fortsætter med at være på mode. Du husker nok det lille, gule ansigt, som har travlt med at mæske sig i små prikker og pointgivende frugter, mens han må undgå de faretruende spøgelser. Ja, langt de fleste af os er fortsat begejstrede for Pac-man. Kan du nikke genkendende til den begejstring, er der godt nyt. Det populære retro- og arkadespil er nemlig blevet forvandlet til en smart version til Windows 10. Denne version byder på en fornyet grafik, mens gameplay er præcis, som du kender det fra 1980’erne. Lidt i samme dur finder vi retrospillet som Super Mario, som også er blevet lavet til en PC-version til Windows. Det vil sige, at du endnu en gang kan drage på eventyr med den lille italienske blikkenslager, præcis som du gjorde det i tidligere tider. Super Mario 3 – Mario Forever er en version tro mod de gamle, klassiske spil. Altså er det en udgave, der egner sig godt til vaskeægte Super Mario-fans. 

Retrospillet SimCity er kun blevet bedre med årene 

Måske der er en arkitekt gemt i dig? Måske du allerede har testet det af i tidligere årtier. Realiteten er nemlig den, at det famøse SimCity har eksisteret til en række elektroniske enheder siden 1989. Kort sagt har der været rig mulighed for at teste, hvor god du er til at bygge en hel by fra bunden. Dog er grafikken og funktionerne kun blevet bedre for hver version, der er udgivet af SimCity. Den nyeste version af SimCity er ingen undtagelse i den henseende. Her får du et vaskeægte retrospil til PC og Windows med en ny og langt bedre grafik samt en stribe sjove funktioner. Blandt andet kan du vælge et fokus til din by. For eksempel om din by skal være specialister i energi eller videnskab. Desuden kan andre spillere flytte ind som naboer ved siden af din by. Anderledes formuleret er der nogle retrospil, der klart bliver bedre med tiden. SimCity er et af dem.

Der er altså rigeligt med retrospil at tage fat på, hvis du er på udkig efter lidt sjov underholdning til din PC og Windows. En lille advarsel følger: Lidt sjov kan hurtigt blive til meget sjov. Når først du bliver grebet af disse spil, kan det være svært at lægge dem fra dig igen. Det er blandt andet derfor, at disse spil fortsætter med at være blandt vores foretrukne den dag i dag.