Anmeldelse af Steam – En verden af spil

Computerspil er kommet for at blive. I dag er det ikke kun børn, der spiller spil, men i stigende grad også voksne – og både mænd og kvinder. En af de foretrukne måder at administrere PC spil i dag er gennem Steam. Steam er et digitalt spilservice software, som blev udviklet af Valve i 2003. Det bruges primært som spilbibliotek og spilkatalog, og servicen har i dag omkring 90 millioner aktive brugere hver måned.

Læs med her, og bliv klogere på, hvad Steam er, hvilke funktioner servicen tilbyder, og hvor god en service det egentlig er til formålet.

Download programmet gratis

Hold styr på alle dine spil med Steam biblioteket

En af de primære funktioner i Steam er biblioteket (Steam Library). Når du har oprettet en bruger, kan du gennem din profil få et nemt og overskueligt overblik over alle dine spil, som er tilknyttet Steam her. Det betyder med andre ord, at du ikke behøver at lede i forskellige mapper på din harddisk længere eller skal finde rundt i ikonerne på dit skrivebord, når du skal vælge et spil.

For at få adgang til dine spil i dit Steam bibliotek skal du enten købe spillet gennem Steam eller tilføje spillet til dit bibliotek manuelt. Sidstnævnte gøres simpelt gennem din spilmenu i dit bibliotek, hvorfra du kan browse og tilføje de spil, du allerede har installeret på din PC. Du kan nemt se i dit bibliotek, hvilke spil du har installeret, og du kan også se spil, som er tilføjet, men ikke installeret nu. Du kan begynde, pause og genoptage downloads fra biblioteket, og du kan også afinstallere spil herigennem. 

At oprette en bruger og anvende Steam er helt gratis, og servicen er således attraktiv i sig selv af den årsag. Derudover er biblioteket ganske brugervenligt, og user-interfacet er intuitivt. En betragtelig fordel er, at dit bibliotek følger din bruger. Det betyder således, at hvis du får ny PC, så kan du blot hente programmet og logge ind med din bruger på din nye maskine. Herfra kan du nemt installere alle dine Steam-spil på den nye computer uden at skulle have fat i CD’er, CD-nøgler eller andet.

Hold øje med og køb nye spil på Steam

Endnu en fordel ved Steam er deres butik (Steam Store). Her kan du nemt browse både nye og gamle spil. For hvert spil vil der typisk findes både informative trailere, systemkrav til din maskine og brugbare anmeldelser fra andre brugere, som allerede har erfaringer med spillet. Der er ofte attraktive tilbud i Steams butik, og der er desuden mange titler, som er gratis (free to play).

Steam giver dig typisk spilanbefalinger baseret på dine eksisterende spil eller din ønskeliste over spil, hvis du har sådan en på din profil.

Steam gør det nemt at spille med vennerne

Udover spilbiblioteket og Steam butikken har du en integreret venneliste og chat-funktion med alle, som du tilføjer som venner (enten gennem et spil eller Steam Community). Du kan sågar se, hvad dine venner spiller, og hvis du vil spille med dem, kan du blot trykke deltag (join), eller de kan sende dig en invitation til at spille med dem.

Alt i alt er Steam et ’must’ for alle, som holder af PC-spil. Steam er ikke perfekt, men er uden tvivl den bedste pc-spildistributionstjeneste på markedet i dag.