En svævende computerplads uden højdeskræk

En af de sidste ting vi opgraderer, når vi har med computere at gøre, er skrivebordet. Skærm, grafikkort, høretelefoner og en sej stol er alle klassiske ting, der får rigelig omtale, når det er gavetid eller der prales i middagspausen. De ting ser vi som smarte, sexede. Men hvad med skrivebordet?

Det er derfor denne tekst findes. Det er et opråb. For alle de forsømte computerstationer derude, der savner et lækkert skrivebord. Bare rolig, vi ser jer.

Let som en fjer, solidt som et hus

Måske mere sejt end stolen og høretelefonerne kombineret er vægophængte skriveborde – ingen ben! Er det ikke vildt? Jeg havde ikke overvejet, at skriveborde kunne “stå” uden ben, men bare ved hjælp af væggen. Det er lidt som en forvokset hylde. Eller min egen lille (indendørs) skrivebalkon. Hold da helt fast! – eller, ja det behøver du ikke, for det gør væggen jo! Det er hele idéen.

Det nærmest svævende bord fremstår let og elegant, mens selve husvæggen holder det på plads. Det er sikkert og testet, så du behøver ikke frygte for din dyre PC. Og hvis der er noget den gængse Windows-bruger kan lide, er det let brugervenlighed og en solid maskine.

Fordelene er mange, men tydeligst er måske din rengøring. Når der ikke er nogle bordben at arbejde udenom, så går støvsugningen lidt lettere. Men sætter I jer også flere ved bordet, slår I naturligvis heller ikke benene eller kontorstolene ind i bordet – dine knæ vil takke dig! Tro mig.

Det kan ske for selv den bedste

Det er jo ikke så mærkeligt, at man kan komme til at glemme skrivebordet. Til dagligt suges vi ind i telefon, tablet og computerskærm så meget, at vi slet ikke ser ting lige foran os. Fra lygtepælen vi næsten går ind i, til den fra den eneste ene, der går lige forbi os.

Verden kan være hård, og det er ikke din skyld. Men du kan gøre noget ved det, som endda gør livet lettere for dig selv. Har du overvejet noget andet end et klassisk bord at sidde ved?

Og mens du er i gang, husk at du skal sidde ordentligt. Vægophængte skriveborde er pænt seje, men det er ondt i nakken ikke. Ligesom et almindeligt bord, skal bordene sidde i den rigtige højde for dig. Her er en god guide, der sikrer, at du ikke gør noget uheldigt, når du sidder ved dit nye skrivebord.

De ekstra pladsbesparende

Nok mest til dem, der sidder med bærbar og kan lide at rydde skrivebordet efter brug, men der findes også vægophængte skriveborde, der kan klappes sammen. Det er ligesom de der gamle senge, der kan foldes op og gemmes inde i et skab!

Flere af dem fungerer samtidig som hylde, og det er jo altid fedt med ting, der er to i én. At bordene kan klappes op gør det muligt at have flere gæster på besøg eller måske endda give plads til et spil Twister! Og hvornår gjorde du lige det sidst?