Det er ikke alle mennesker, som tænker over sikkerheden i forhold til når de benytter deres computer eller andre enheder. For når man ’bare’ benytter sin computer til ting i privaten, så sker der nok ikke noget. Eller gør der? Faktisk er man også udsat som privatperson i forhold til cyberkriminalitet og derfor, bør man så sandelig også sikre sig, at ens computer og data er beskyttet. Læs her hvordan.
Antivirus er vigtigt
Når man snakker om cybersikkerhed, er et antivirus program selvfølgelig på tale. Hvad enten det er i forbindelse med arbejde eller i privaten. Et antivirus program hjælper blandt andet med at beskytte mod virus på sin computer, eller andre enheder. Et antivirus program scanner blandt andet filer og programmer for malware og virus.
VPN
En VPN, er også en rigtig god ting at have med sig når det kommer til sikkerhed. Og særligt når man er på farten. En VPN, står for ’Virtuel Private Network’. Det betyder altså, at når du logger på et offentligt Wi-Fi, så gør VPN’en at du får en sikker forbindelse. Offentlige netværk, hvor der ikke kræves passwords, gør blandt andet, at man er, er risiko for at cyberkriminelle kan få adgang til personlige data. Det er derfor relevant at have en VPN til dette eksempelvis.
Tryghed på kortspel.eu
Det skal være en tryg oplevelse at færdes på nettet. For eksempel hvis du hygger dig på hjemmesiden, kortspel.eu. Denne hjemmeside – kortspel.eu, handler blandt andet om hyggelige spil, hvor man kan læse op på reglerne for diverse kortspil. Det kan være særdeles hyggeligt at færdes på denne side, og det skal selvfølgelig foregå sådan at man er tryg. Har man antivirus program og eventuelt en VPN, så har man i det mindste ikke utrygheden i baghovedet, og man kan koncentrere sig om det som giver mening for en.
De gode råd i forhold til cybersikkerhed
Der findes rigtigt mange gode råd i forhold til bedre cybersikkerhed. Det giver selvfølgelig sig selv, at man bør beskytte sin computer/andre enheder med antivirus og eventuelt en VPN. Der er dog også andre ting man bør gøre for at beskytte sig selv i den digitale verden. Pas altid på, hvilke mails du åbner. Mange fup-mails, kan se utroligt troværdige ud uden at være det. Man skal bruge sin sunde fornuft når man færdes i den digitale verden. Også selvom man er godt beskyttet. For eksempel, skal man også passe på med, hvad man deler på nettet. Dette gælder både følsomme data, men også billeder for eksempel. Adgangskoder eller passwords, som de hedder på engelsk, er ret så kendte i den digitale verden. Det er derfor vigtigt, at man ikke vælger sådanne som er alt for lette at gætte/knække. Man bør bruge tid på at vælge passwords, som er svære at gætte sig frem til. Derudover bør man også skifte dem jævnligt. For flere gode råd til IT-sikkerhed, kan du følge linket. De gode råd er i forhold til små og mellemstore virksomheder, men har altså også relevans i hjemmet.