Anmeldelse af TunnelBear VPN

0
1034

TunnelBear er et virtuel privat netværkstjeneste, der har hovedsæde i Toronto, Canada. Det er grundlagt af Daniel Kaldor (Quantum Bear) og Ryan Dochuk (Corporate Bear) tilbage i 2011. De to grundlæggere har tilsammen arbejdet hos Microsoft, Goldmand Sachs, RIM og og et telesikkerheds start-up – de har derfor meget erfaring fra teknologibranchen.

TunnelBear tilbyder både et gratis og betalt VPN-service. Den gratis version er dog begrænset 500 MB pr måned båndbredde. På den anden side bruger deres VPN-software industristandarden OpenVPN-protocol og også 256-bit AES-kryptering.

Vi har her gennemgået både fordelene og ulemperne ved TunnelBear, som kan hjælpe dig til at vælge helt præcist, hvilken VPN-tjeneste du skal have.

download klik her 4 Anmeldelse af TunnelBear VPN

Høj sikkerhed

TunnelBear bruger som sagt industristandarden OpenVPN-protocol på Windows-, Mac og Andriodenheder. Det er rigtig godt, da OpenVPN-protocol er meget højt anbefalet. Den amerikanske regering bruger 256-bit AES-kryptering til databeskyttelse, så du kan stole på, at dette er en solid protokol. TunnelBear giver også stærk datauthentificering og sikker Diffie-Hellman-nøgleudveksling for at sikre, at du opretter forbindelse til en TunnelBear-server og ikke en uærlig mellemand. Det er dog værd at bemærke, at Diffie-Hellman-nøgleudvekslingsmetoden kan have nogle mangler. Mens desktop, Android og iOS 9+ VPN’er bruger 2.048-bit DH-grupper, der betragtes som sikre, bruger ældre versioner af iOS en 1.024-bit DH-gruppe. Det er derfor muligt, at nogle magtfulde angribere på nationalt niveau kunne være i stand til at kompromittere denne nøgleudveksling.

Derudover har TunnelBear en stram no-logging politik, der betyder, at TunnelBear ikke indsamler eller gemmer de følgende data:

  • IP-adresser, der besøger vores websted
  • IP-adresser ved serviceforbindelse
  • DNS-forespørgsler, mens de er tilsluttet
  • Alle oplysninger om de anvendelser, tjenester eller websteder, som vores brugere bruger, mens de er forbundet til vores tjeneste

Disse ting er taget fra TunnelBears egen hjemmeside og oversat til dansk. 

VigilantBear og GhostBear

En af funktionerne, som TunnelBear tilbyder, kaldes VigilantBear – denne funktion beskytter dig, mens du opretter forbindelse og frakobler. Hvis din WiFi falder, eller du flytter mellem adgangspunkter, er der muligheden for, at nogle af dine data går ud over en usikret forbindelse. VigilantBear forhindrer, at det sker. Det vil altså sige, at VigilantBear fungerer som en kill-switch. Ud over en kill-switch funktion, tilbyder TunnelBear også funktionen GhostBear, der forsøger så godt som muligt at skjule, at du bruger en VPN.

Inden du bruger GhostBear, er det dog en god ide at se, om du kan oprette forbindelse til det ønskede websted via standard TunnelBear-forbindelsen. Hvis du ikke kan, er det værd at prøve GhostBear. Når du forsøger at skjule det faktum, at du bruger en VPN, vil din forbindelse nedsættes en smule, så det anbefales ikke, at du lader det være der hele tiden.

Ingen lækager fundet

TunnelBear hævder flere gange, at din browseraktivitet er “protected by a bear” fint illustreret med en animeret bjørn for at understrege pointen. TunnelBear bruger OpenVPN som standard, parret med den mest avancerede, uknækkelige krypteringsstandard på markedet i AES-256.

Det er altså en brugervenlig interface kombineret med en stensikker kryptering, hvilket gør denne VPN til et rigtig solidt valg. Ud over at TunnelBear holder, hvad de lover gennem testen, er der også tale om, at deres installationssoftware leverede ufatteligt rene resultater.

TunnelBear har ikke haft nogen store lækager eller bevis for, at deres kryptering er blevet brudt. Alle tegn peger på det faktum, at TunnelBear er ekstremt sikkert at bruge.

En god begynder VPN

TunnelBears mission er at gøre brugen af VPN mulig for alle. Det har de bestemt gjort. Appen er ekstremt enkel og let at bruge. Du får muligvis ikke alle de avancerede indstillinger, du ønsker, som fra en high-end VPN, men hvis du lige er kommet i gang med krypteret browsing, gør det processen meget lettere. Det er altså en rigtig god begynder VPN. TunnelBears kundeservice er derudover også exceptionelt godt med en hurtig responstid og kvalificerede svar.

Hastighedsproblemer

Nu til det mindre gode. Her er hastigheden et af tjenestens største problemer. Selvom nogle brugere har rapporteret om gode downloadinghastigheder, er det modsatte også testet flere gange. I en test faldt en 100 Mbps-forbindelse ned til 52,26 Mbps ved brug af EU-serverne. Det er et rigtig stort fald. Man skal altid medregne at miste noget hastighed, men så stort et tab vil dog begrænse din browsing.

Ingen Netflix eller routerinstallation

Netflix er efterhånden blevet bedre og bedre til at blokere VPN’er. De har succesfuldt blokeret mange større VPN-udbydere (inklusive PIA) med mange servere flere steder i verden. Der er derfor ikke meget at sige til, at det heller ikke vil virke med TunnelBear. I følge TunnelBear support skulle en række TunnelBear-brugere dog have haft held med at fjerne Netflix-blokeringen. Det er derfor værd at prøve, men langt fra garanteret.

Ud over ikke at have Netflix tilgængeligt, understøtter TunnelBear heller ikke installation af sin VPN-software direkte på din router. Har du alligevel ikke planlagt at gøre dette, betyder det ikke det store. Men overvejer du at bruge en VPN på denne måde for øget beskyttelse og brugervenlighed, skal du finde en anden udbyder.

Opsummering

For kort at opsummere er der en god portion fordele ved at bruge TunnelBear. Det er dog især attraktivt at bruge, hvis du ikke har brugt en VPN før. Der er en gratis version, som dog er en smule begrænset, men som fint kan bruges til at snuse lidt omkring.

Derudover har den stærke fordele som utrolig høj sikkerhed, hvilket altid er vigtigt, når man kigger efter en VPN. Den har fede funktioner som VigilantBear og GhostBear, der kan være rigtig nyttige.

Sidst, men ikke mindst, er der ikke fundet nogen lækager, hvilket tegner rigtig godt. Selvom der er flest fordele, er der selvfølgelig også et par ulemper. Den største er TunnelBears hastighedsproblemer, som formentlig kommer til at være den største torn i siden. Skal du dog ikke bruge VPN’en til det helt store, er den helt sikkert værd at afprøve.

download klik her 1 Anmeldelse af TunnelBear VPN
Tidligere artikelAnmeldelse af VyprVPN
Næste artikelAnmeldelse af McAfee LiveSafe 2020