Anmeldelse af VyprVPN

0
1396

Den schweiziske virksomhed Golden Frog, VyprVPNs moderselskab, har været en vigtig del af kampen for online privatliv, siden internettet blev til. Ifølge deres hjemmeside, blev virksomheden som reaktion til det såkaldte ”Room 641a incident”, hvor NSA ulovligt overvågede borgere ved at wiretappe deres AT&T netværkskabler. Angiveligt havde Golden Frog rejst en formel klage hos FCC’en (Federal Communications Commision), der regulerer mellemstatslig kommunikation for at prøve på at afsløre det for offentligheden. De blev ignoreret. Derfor valgte de at tage sagen i egen hånd.

Lige siden har de været forkæmpere for privatliv på internettet og har bygget et stærkt omdømme som de førende VPN-udbydere på nettet. Lad os sætte det omdømme på en prøve.

Download en gratis prøveversion hos producenten

Hvad gør VyprVPN?

VyprVPNs primære mission er ifølge dem selv at beskytte folkets online privatliv, sikre deres internetforbindelse og genoprette deres frihed. For at gøre det benytter de nogle af de bedste krypteringsteknologier på markedet. Det er ikke det eneste, de gør.

Med hvor hårdt lande som Nord Korea og Kina har slået ned på VPN-brugere ved hjælp af noget som kaldes for ”Deep Packet Inspection” (DPI), har VyprVPN udviklet et modsvar. Hvad DPI gør er at skanne metadata for at lede efter tegn, der tyder på, at nogen bruger en VPN. Lige så snart de har fået færten af dig, vil regeringen forsøge på at blokere eller bremse dit brug, sådan at du ikke kan bruge det til noget som helst formål.

Dertil har VyprVPN kommet med en teknologi, de kalder for ”Chameleon”. Den forvrænger din metadata, således at du kan fortsætte med at bruge din VPN uden at blive fanget af DPI-skanninger. Hvis du bor i et land som Kina, Rusland eller Tyrkiet, kan denne VPN derfor blive en livredder. Desværre er denne teknologi kun tilgængelig på Android, Windows og Mac.

Dette er, hvad de logger

Med en missionserklæring som deres, ville man forvente, at de havde en streng politik om ikke at logge din information. Dette er korrekt, men har ikke altid været tilfældet. Før beholdt de brugerens VyprVPN IP-adresse, forbindelsens start- og sluttid samt det samlede antal af bytes brugt. Siden marts 2019 har de dog fjernet denne praksis.

Hvor hurtig er VyprVPN?

Mens den engang var en af de hurtigste VPN’er på markedet på en 4. ud af over 70 pladser, er den med tiden faldet til 18. plads. Den er stadig en af de hurtigste, men deres amerikanske servers’ langsomhed i forhold til deres europæiske (som er højt optimerede), har trukket deres overordnede plads ned. Der er disse dage hurtigere VPN’er.

Hvor sikker er VyprVPN?

Ved at skanne VyprVPN for at se, hvorvidt der var nogen IP- eller DNS-lækage, kan vi konstatere, at der ikke var nogen sådan lækage at finde. Der var heller ingen malware at finde i deres program, hvilket betyder, at det også er sikkert på den front.

Virker VyprVPN med Netflix?

Streamingservicer som Netflix fører en ganske stram kurs mod VPN-brugere og vil lukke deres konto ned, hvis der bliver konstateret brug af VPN. Som sådan er flere IP-adresser tilhørende VPN-udbydere blevet lukket. For at undgå at tabe ressourcer på en juridisk kamp med dem, har adskillige VPN-udbydere valgt at blande sig uden om Netflix. Hvad med VyprVPN? Deres servers i USA fungerer strålende. Desværre virker ingen af deres europæiske servers. Det betyder, at du ikke vil få adgang til for eksempel BBC.

Torrenting er tilladt og dog…

Torrenting og andre P2P-servicer er tilladt, og de vil afstå fra at overvåge dine aktiviteter. Dog er der den hage, at hvis de konstaterer, at deres IP-adresse bruges til at bryde copyright-love, vil din konto blive suspenderet eller lukket, og du vil desværre ikke få dine penge tilbage.

Disse enheder er kompatible med VyprVPN

VyprVPN er kompatibel med alle de store enheder såsom Windows, Android, Mac, iOS og Linux. Ud over dem tillader de dig at anonymisere din router, Androit TV og Apple TV. Anno 2019 virker det ikke til, at VyprVPN tilbyder browserekstensioner til Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari eller Internet Explorer. Desuden er VyprVPN ikke kompatibel med TOR eller nogen som helst anden proxy.

VyprVPNs brugervenlighed

Brugervenlighed er et af de områder, hvor VyprVPN skinner skarpest. Den er en af de simpleste og mest flydende at anvende. Efter at have klikket på nogle få knapper og accepteret deres brugerlicensaftale, vil VyprVPN omgående blive downloadet til din enhed, hvorfra du bliver bragt til deres fremragende brugerflade. Herfra kan du tilgå indstillingerne og ændre for eksempel din forbindelse eller DNS-indstillinger.

VyprVPNs hav af servere

En af VyprVPNs største styrker er deres massive antal af servers med over 700 spredt ud på mere end 70 lande. Dette er en fantastisk egenskab både for brugerens privatliv og programmets ydeevne, da deres servers i så fald ikke vil være overfyldte. Desuden har de en killswitch funktion, sådan at hvis din forbindelse skulle blive afbrudt, vil al din aktivitet med det samme blive lukket ned, hvilket forhindrer din information fra at blive kompromitteret.

Hvad koster det, og hvordan kan man betale?

Der er to overordnede pakker; en grundlæggende (basic) og en premium med forskellige funktioner.

Basic:

  • Årlig pris: ca. 408,06 kr.
  • Månedlig pris: ca. 67,67 kr.
  • Kan have 3 forbindelser kørende samtidigt
  • Ubegrænset databrug.

Premium:

  • Årlig pris: ca. 544,08 kr.
  • Månedlig pris: ca. 88,07 kr.
  • Kan have 5 forbindelser kørende samtidigt
  • VyprVPN Cloud inkluderet
  • Chameleon inkluderet.

Da begge planer kommer med en tre dages prøvetid, tilbyder de ingen tilbagebetaling. Desuden kan man kun betale med kreditkort, PayPal eller Alipay. Desværre er der ingen mulighed for at betale via kryptovaluta.

Kan vi anbefale VyprVPN?

VyprVPN har nogle gode ting, der rekommanderer den. Deriblandt dens sikkerhedsfunktioner, dens hav af servers og Netflix-kompatibilitet. Dog stiller dens mangel på anonyme betalingsmetoder, samt juridiske anliggender vedrørende torrenting seriøse problemer for visse brugere. Tager man andre hurtigere eller mere funktionsrige konkurrenter rundt samme prisklasse i betragtning, er det svært at anbefale VyprVPN over dem.

Det betyder imidlertid ikke, at den er dårlig. Hvis du blot er ude efter sikkerhed og anonymitet, er VyprVPN en af de bedste VPN-services på markedet.

Download en prøveversion hos producenten

Tidligere artikelAnmeldelse af Norton AntiVirus og Norton 360
Næste artikelAnmeldelse af TunnelBear VPN