Hold pause med Google Doodle

Søgemaskinen Google ændrer jævnligt deres logo for at fejre personer, opfindelser, særlige eller hellige dage. Google er på den måde med til at sætte fokus på både årets gang og historiske begivenheder, og det bringer samtidig et overraskende input til din startside. Når søgemaskinens logo udsmykkes eller omformes til et interaktivt spil, bliver det til en Google Doodle. Da inviterer logoet til en stund med information om dagens emne og en pause med et hurtigt, underholdende og verdensomspændende populært spil.

Power breaks

En Google Doodle vækker nysgerrighed. Søgemaskinens bruger er nødt til at se, hvad der sker, når man klikker på logoet. Dette kan både afbryde brugeren i sin research og give en kærkommen pause. Brug Google Doodle til det sidstnævnte. Aktivér din hjerne, og giv den en pause fra arbejds- eller studieopgaver med en Doodle-stund. Der er efterhånden rigeligt evidens for, at de fleste mennesker opnår det bedste arbejdsflow, når de tager korte pauser hver time.

Du kan for eksempel prøve Pomodoroteknikken, der går ud på at opdele arbejdstimer i intervaller med det formål at øge fokus. Traditionelt er hvert interval på 25 minutter, som så er efterfulgt af en kort pause. Intervaller og tilhørende korte pauser gentages fire gange, inden en længere pause holdes. Det er oplagt at aktivere hjernen med Google Doodles, og lade den gå i pause-modus, inden arbejdet fortsætter.

Gem særlige Google Doodles i din browser

Ikke kun dagens Doodle er tilgængelig. Google har sørget for at oprette et kartotek, hvor du kan finde, gense, genhøre eller spille tidligere Doodles. Det er et vildt fedt sted at søge pauseunderholdning, der gør én klogere. Og er der en eller flere Doodles, du bliver særligt vild med, kan du faktisk downloade dem og gøre dem til dit standard søgemaskinelogo. På den måde kan du interagere med en Doodle, uanset om du arbejder on- eller offline.

Du kan læse mere på internettet om, hvordan du downloader Doodles til hhv. Android, Chrome eller Firefox. Som tech-nørd, spil- eller software-entusiast kan du læse videre på Mjukvara.se. Her kan du finde alt om både Google, Microsoft, Android, IPhone, og du kan søge inspiration til de bedste antivirus-programmer, backup-systemer og spil, og du kan få gode tips til e-handel og webhoteller.

Tech-nørd? Skab dit eget spil

Du kan skabe din egen Google Doodle! Mange år afholder Google konkurrencer, og de lader så vinderens Doodle figurere verden over. Er du vild med kodning, spil eller multimediedesign, kan du bruge årets konkurrence til at træne og flexe både dine tekniske og kreative evner. Spiludvikling er i høj kurs og et eftertragtet erhverv. Skaber du den bedste Google Doodle, kan det være en vej til at få dit navn ud i verden og øge din chance for professionel succes i mediedesign.

Doodles kan være virkelig smukke, sjove eller informerende. Laver du research til at skabe din helt egen Doodle, så skal du huske at dykke ned i en dyb research over særlige dage, mærkedage og betydningsfulde personer. Sidst men ikke mindst kan du blive inspireret af de fantastiske eksempler, der allerede findes.