Anmeldelse af CyberGhost VPN

0
891

Data, frihed og anonymitet på nettet er i høj grad begreber, der bekymrer mange danskere. Vi oplever, hvordan skandalerne ruller ind over landet, når personfølsomme oplysninger bliver skaltet og valtet med af offentlige instanser eller af webshops og virksomheder. Personlige data, der bliver lækket og blot ligger frit tilgængeligt og venter på at blive samlet op af suspekte typer, der ikke er glade for sollys.

Det er desværre ikke alle steder, hvor du kan gøre en aktiv indsats for at beskytte dine data. Men det er faktisk muligt at bevæge sig frit rundt på internettet, uden at der bliver hentet informationer om ens gøren og laden. Flere udbydere er nemlig begyndt at tilbyde såkaldte VPN-løsninger, der kan gøre din internetfærden anonym. VPN står for Virtual Private Network, og som navnet antyder, så har du med andre ord en privat forbindelse til internettet.

Download en gratis prøveversion hos producenten

I denne anmeldelse tager vi et nærmere blik på en af disse udbydere, nemlig CyberGhost VPN, der tilbyder sine kunder at få friheden på nettet tilbage. En frihed, der gør det sikkert at tilkoble sig internettet og holde sin forbindelse privat. Denne anmeldelse af skrevet i samarbejde med vores norske samarbejdspartner VPN-Test.no som anmelder VPN-løsninger på norsk.

En kort introduktion til CyberGhost VPN

CyberGhost VPN så dagens lys tilbage i 2011 i Bukarest i Rumænien og påberåber sig at være en af verdens mest pålidelige kilder til beskyttelse af personlige oplysninger og sikkerhed på nettet. Siden begyndelsen er tilslutningen til CyberGhost VPN’s ydelser steget, og i dag har virksomheden over 30 millioner brugere over hele verden.

Bag CyberGhost VPN befinder sig 70 fagfolk inden for IT-området, der er placeret i både Tyskland og Rumænien. Deres hovedformål er at sikre deres brugeres anonymitet gennem krypteringsteknologi.

Hvordan fungerer CyberGhost VPNs kryptering?

Kryptering bruges til at kode meddelelser eller information, så den kun er tilgængelig og læsbar for autoriserede parter. CyberGhost anvender krypteringsmetoden AES, der står for Advanced Encryption Standard. Denne form for kryptering er en såkaldt nøglekryptering. Det betyder med andre ord, at den nøgle, der skal bruges til at kryptere indholdet, er den samme nøgle, der bruges til at dekryptere selvsamme data lokalt på dit device.

AES-krypteringsmetoden er certificeret af US National Institute of Standards and Technology. Den blev godkendt som en sikker metode til beskyttelse af data, hvilket gjorde den meget populær. Så populær, at den i dag hører blandt de foretrukne former for kryptering til at beskytte følsomme oplysninger, hvorfor den bliver anvendt af regeringer og over hele verden.

CyberGhost VPN – Er det sikkert at bruge?

CyberGhost VPN tilbyder en af verdens mest sikre krypteringsmetoder. Som beskrevet betyder det, at alle dine data bliver kørt igennem en krypteringskanal, som man skal bruge en krypteringsnøgle for at kunne læse. Og har man ikke en krypteringsnøgle er indholdet det rene sludder. CyberGhost anvender en 256-bit encryption til formålet. Og skulle man forsøge at knække den, så vil det tage omtrent 30 millioner år at bryde den. Så der er ingen risiko for, at dine data er i fare.

Derudover kører virksomheden med en streng politik, der indbefatter, at logfiler ikke bliver gemt. Denne politik kan de føre, eftersom virksomheden holder til i Rumænien, som ikke er en del af 14-Eyes-alliancen. Det betyder dermed, at CyberGhost ikke gemmer nogen former for data, der omhandler din gøren og laden på nettet. Som CyberGhost selv forklarer det i deres brugervilkår: ”We don’t have any logs tied to your IP-adress, connection timestamp or session duration.”.

CyberGhost VPN benytter desuden en automatisk kill-switch. Den automatiske kill-switch fungerer således, at den cutter forbindelsen til internettet helt, hvis din VPN-forbindelse skulle ryge. Det betyder med andre ord, at du ikke skal frygte at din computerforbindelse hopper tilbage på din sædvanlige IP-adresse – som er blevet tildelt af din internetudbyder – hvis forbindelsen til nettet skulle blive afbrudt. I sådanne tilfælde kunne din identitet nemt blive eksponeret. Men med den indbyggede kill-switch i CyberGhost VPN, skal du ikke bekymre dig om at få din identitet eksponeret.

Herudover skal det desuden fremføres, at CyberGhost er en virksomhed, der virkelig gør en dyd ud af gennemsigtighed i deres arbejde. De udgiver nemlig hvert år en gennemsigtighedsrapport, hvor brugerne helt ned i detaljerne kan læse alt om, hvordan CyberGhost behandler deres kunders oplysninger.

Alle disse tiltag efterlader alt i alt et billede af en virksomhed, som tager deres mission og deres brugeres privatliv alvorligt. Her er intet overladt til tilfældighederne eller fejet ind under gulvtæppet. Alt dette er med til at styrke deres image som en troværdig VPN-udbyder.

Kan jeg bruge CyberGhost VPN til mine devices?

Formentlig ja. For CyberGhost VPN’s app er kompatibel med stort set alle typer, der kan gå og kravle. Derfor kan du benytte den til Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire TV & Fire Stick, Android TV, Linux og endda routere.

Appen er desuden meget intuitiv at bruge og har en gennemskuelig brugerflade, hvilket øger brugervenligheden betragteligt. I appen finder du en masse features, så du kan customize din forbindelse. Eksempelvis kan du vælge, hvilke servere du vil anvende, og om du vil blokere for reklamer. Eller om du vil autoforbinde, når du starter op. Alt dette kan du ændre i din app.  

Er CyberGhost værd at investere i?

Vægter du din sikkerhed på nettet højt? Så er svaret ja. Alt taget i betragtning, så peger alt på, at CyberGhost har sammensat en VPN, der har en masse funktioner, som vil være meget anvendelige, hvis man ønsker at beskytte sine data på nettet. Og som er lette at customize i appen.

Samtidig gør virksomhedens store arbejde med at gøre alle dele af deres processer transparente for brugeren CyberGhost mere pålidelig. Dertil kommer naturligvis det vigtigste: at ens data er i sikkerhed, og at man kan begive sig frit omkring på nettet. Og her scorer CyberGhost virkelig topkarakter med deres krypteringsprotokoller og kill-switch. Det virker som en helstøbt løsning.

På minussiden skal det dog nævnes, at supporten ikke er helt i øjet endnu. Her kunne man godt sætte ind og øge brugervenligheden lidt, så det også bliver nemmere for menigmand at hente hjælp. Måske er der noget, der bliver ’lost in translation’. Den tvivl skal trods alt komme CyberGhost til gode.

Download en gratis prøveversion hos producenten

Tidligere artikelAnmeldelse af McAfee LiveSafe 2020
Næste artikelAnmeldelse af McAfee Total Protection 2020