Anmeldelse af Adobe Photoshop Elements 2020

Adobe Elements 2020 bliver af mange betragtet som den bedste fotoredigeringssoftware for brugere af Mac-produkter. Det gælder, uanset om du er nybegynder eller en mere seriøs og professionel fotograf. Har du enten aldrig hørt om Adobe Elements 2020 før, eller har du blot et mindre kendskab til softwaren, bør du læse med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en anmeldelse af Adobe Elements 2020. På den måde kan du forhåbentlig blive meget klogere på, hvorvidt det er den rette fotoredigeringssoftware for dig.

Download Adobe Elements

Fordele og ulemper ved Adobe Elements 2020

Fordelene ved Adobe Elements 2020 er, at du let og hurtigt kan redigere billeder, og det gælder også, hvis du er nybegynder og ikke har megen erfaring med fotoredigering. Endvidere tilbyder Adobe Elements 2020 stærke kreative værktøjer til de professionelle og mere erfarne fotografer. Herudover roses Adobe Elements 2020 ofte for, at det er en rigtig god platform, hvis du gerne vil lære mere om, hvordan man helt generelt redigerer billeder.

Du vil ydermere opdage, såfremt du har bare en smule erfaring med Adobe-programmer i forvejen, at denne software yder bedre end tidligere versioner.

Mere tilgængelig og brugbar software sammenlignet med Photoshop

Photoshop Elements er drevet af den samme kode, der driver Adobe Photoshop, som er standarden for professionel billedredigering. Der er dog mange brugere, der oplever, at Elements er en mere tilgængelig og brugbar software, ligesom at det er meget lettere at lære at anvende. Det er netop dette, der gør softwaren særligt anvendelig for nybegyndere, der ikke har megen erfaring inden for dette område.

Det skyldes blandt andet, at Elements tilbyder mere brugervenlige værktøjer, samtidig med at den tilbyder mange kreative funktioner – og disse er henvendt til nybegynderen såvel som den seriøse, professionelle fotograf.

Gå på opdagelse i en række nye funktioner

Det skal nævnes, at Elements kun er i stand til at tilbyde en håndfuld nye funktioner og forbedringer til brugerne. På trods af dette er der stadig mange, der har den holdning, at det er den bedste software til fotoredigering. Det skyldes først og fremmest, at softwaren er så let at bruge, hvilket står i skarp kontrast til flere af konkurrenterne. Den anden grund til, at mange betragter Elements som den bedste software til at redigere billeder i, er, at den både fungerer med PC og Mac.

Det skal dog siges, at alle dem, der har købt Elements inden for det sidste år, formentlig ikke vil opleve den helt store forskel. Det bør du derfor være særligt opmærksom på.

Imødekommer nybegynderens såvel som den professionelles behov

Adobe Elements har et interface, der er designet til at imødekomme lang række fotografers behov og niveau – lige fra nybegynderen til den mere seriøse, professionelle fotograf. I toppen af siden finder du en søgefunktion, der spørger dig: ”Hvad kunne du godt tænke dig at lave i dag?”, ligesom den tilbyder dig links med specifikke guides til forskellige redigeringsprocesser. Under søgefunktionen er der forskellige miniaturebilleder, der linker til sider, hvor du kan få ideer til, hvordan man redigerer, ligesom du kan finde inspiration til selve redigeringsprocessen.

Adobe Sensi AI tilføjer automatisk effekter

Softwaren bruger tilmed Adobe Sensei AI, der automatisk tilføjer effekter til dine billeder, ligesom det kan skabe kollager. Til højre på siden finder du links til både Premiere Elements, Organizer og PS Elements, og det er således nemt at orientere sig på siden. Organizer er et program, der hjælper dig med at styre dine data, så du blandt andet kan få overblik over volumenen af alle dine videoer og billeder.

Sammen med Photoshop Elements og Premiere Elements hjælper Organizer dig med at sortere dine filer for dig, så du lettere kan finde det, du leder efter, ved hjælp af både søgeord og hashtags. Det kan for eksempel være, at du inddeler dine filer efter begivenheder, steder eller mennesker, så du har bedre mulighed for at finde dem, ligesom du kan vurdere dem med stjerner fra et til fem.

Få hjælp til komplekse og forvirrende teknikker

Det særlige ved Adobe Elements 2020 er uden tvivl indstillingen, der tillader, at du går i ”guided mode”. Dette er en platform, der er oplagt for nybegyndere, da du her kan læse om forskellige teknikker i forbindelse med fotoredigering, som måske synes komplekse eller forvirrende. Hver guide tilbyder brugervenlige instruktioner trin for trin, så du kan afprøve dine nye kompetencer og evner på dine egne billeder.

Prøv de mange kreative værktøjer til den erfarne fotograf

Adobe Elements 2020 er som sagt også oplagt at bruge, hvis du er en erfaren og professionel fotograf. Der er nemlig rigtig mange penge at spare, hvis man bruger Elements’ ekspertindstilling frem for et dyrt, avanceret Photoshop-program. Denne funktion gør nemlig, at du får en hel masse komplekse og kreative værktøjer til rådighed, som er kendte for erfarne brugere af Photoshop.

Det skal dog nævnes, at det ikke er alle funktioner, Adobe Elements 2020 har, sammenlignet med Photoshop. Det handler blandt andet om støtte til professionelle filformater, ligesom at softwaren mangler værktøjer til farvebehandling samt funktioner til 3D-udformning.

Byder kun på få ekstra tilføjelser

Som tidligere nævnt byder Adobe Elements 2020 kun på få ekstra tilføjelser sammenlignet med tidligere versioner. Disse er tilgængelige, hvad end du er i ekspertindstillingen eller bare skal redigere dine billeder hurtigt. Den vigtigste af disse nye tilføjelser er, at softwaren benytter Adobe Sensei AI til at analysere billeder, hvorefter den automatisk er i stand til at vælge, hvad den opfatter som subjektet i billedet.

Det skal siges, at dette værktøj ikke er fejlfrit, og somme tider kræver det, at man tager andre værktøjer eller redskaber i brug. Du har dog stadig mulighed for at spare rigtig meget tid ved at gøre det på denne måde.

Endelig vurdering af Adobe Photoshop Elements 2020

Alt i alt kan det siges, at Adobe Photoshop Elements 2020 har nogle rigtig gode tilføjelser og funktioner. Dog er opgraderingen muligvis ikke så nødvendig for de brugere, der har købt Elements inden for de sidste par år. På den anden side er Photoshop Elements rigtig god for nybegyndere, som gerne vil lære at redigere og gemme billeder på en nem og hurtig måde. Men det er som sagt også brugbart for professionelle fotografer, der søger kreative værktøjer. Endelig er det bestemt en fordel, at Adobe Photoshop Elements 2020 både fungerer med Mac og PC, hvormed softwaren er tilgængelig for en større gruppe af brugere.