Alt du bør vide om Microsoft Office

0
715

De fleste kender nok til basisprogrammerne Microsoft Word og Microsoft Excel. Men ved du, at der lige nu findes 11 forskellige Microsoft Office programmer, som alle sammen dagligt bruges både af privatpersoner og virksomheder?

Læs med i det følgende, hvor vi har listet seks af Microsoft Offices programmer, så du ikke er tvivl om, hvad de forskellige har af funktioner samt hvilke programmer, der er relevante for dig. Vælger du de helt rigtige programmer, kan din hverdag nemlig blive markant lettere, da Microsoft Office kan hjælpe dig med både tekstbehandling, beregninger, organisering og meget andet.

Hvad er Microsoft Office?

Microsoft Office er en samlet kontorpakke til computere fremstillet af Microsoft. Microsoft Office har i dag næsten 30 år på bagen, og det gør kontorprogrammerne til nogle af de ældste af sin slags. Det betyder også, at Microsoft Office i dag er den mest udbredte kontorpakke til både Windows og Mac OS. Programmerne i Microsoft Office er samtidig nogle af de mest kendte og brugte kontorprogrammer, og de bliver brugt til private, studerende og erhverv hele verden over.

Microsoft Office er særligt kendt for sit tekstbehandlingsprogram, Word, regnearksprogrammet, Excel samt præsentationsprogrammet, Power Point. Men Microsoft Office indeholder så meget mere end det, og i dag er der næsten ikke grænser for, hvad du kan bruge Microsoft Office til i din hverdag.

Sådan får du fat i Microsoft Office

Microsoft Office indeholder forskellige programmer, og det vil sige, at det derfor heller ikke er sikkert, at du skal bruge dem alle til lige netop det erhverv eller den fritidsinteresse, du har. Heldigvis er Microsoft Office så brugervenligt og fleksibelt, at du kan vælge at købe programmerne separat eller i forskellige samlepakker.

Vi vil i det følgende præsentere for de forskellige programmer, men er du kun interesseret i en af Microsoft Offices samlepakker, er det let at få overblik over de forskellige inde på deres hjemmeside. Du kan ligeledes købe Microsoft Office pakker hos eksterne forhandlere både i it-butikker samt online. Så dette er intet problem. Du kan dog alligevel læse med her og blive klogere på, hvilke programmer Microsoft Office tilbyder, samt hvad du kan bruge de forskellige til? Det kan jo være, at der er et program, som du slet ikke vidste eksisterede, og som passer lige netop til dine behov. Læs med og bliv klogere på, alt du bør vide om Microsoft Office.

Microsofts Offices programmer

I det følgende vil vi beskrive de forskellige moduler som du finder i Microsoft Office softwarepakken. Vi vil også henlede opmærksomheden på YouTube-kanalen Technology for Teachers and Students som tilbyder en lang række af instruktions- og undervisningsvideoer til Microsoft Office-pakken – alle videoer er gratis at se online.

Microsoft Word

Microsoft Word er det ældste af Microsofts kontorprogrammer, og det er et af de første programmer, der blev lanceret helt tilbage i 1989. Microsoft Word er derfor en stabil spiller på det danske og det udenlandske it-marked, og de fleste ved, hvad der tales om, når man refererer til ’Word’ i computerflæng. Det er dog heller ikke uden grund, at Word er blevet så populært med tiden, da det tilbyder nem og brugervenlig tekstbehandling, som brugerne aldrig har fået det serveret før. Word kan benyttes til de fleste formål, men er du studerende, arbejder med digitale medier til dagligt, eller er du blot en ørn til at skrive, så er Microsoft Word et klart must for dig.

Microsoft Excel

Microsoft Excel blev lanceret i samme periode som Word, og det er derfor også et af de mest kendte programmer inden for Microsoft Office. Excel er et regnearksprogram, og det bruges af mange til at analysere data samt lave revision eller budgetter i virksomheder. Excel er et undværligt program, hvis du dagligt beskæftiger dig med tal og statistikker eller elsker at have styr på dine egne budgetter.

Microsoft PowerPoint

Med Microsoft PowerPoint har brugeren muligheden for at skabe sine egne diashows og præsentationer ved hjælp af forskellige visuelle, auditive og grafiske effekter. PowerPoint er et meget brugt værktøj på uddannelser samt i virksomheder, hvor idéer og oplæg ofte skal fremlægges på en visuel og appetitlig måde. PowerPoint har mange skøre og sjove effekter, så det handler blot om at udforske programmet – herefter er det kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan bruge programmet til.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook er det, mange ofte kender som en Hotmail. Outlook er en webbaseret webmail service, der blev lanceret helt tilbage i 1997 efter at have opkøbt Hotmail. Outlook giver brugerne mulighed for at have mail, kalender og opgaver samlet under én paraply. Det er særligt vigtigt, hvis du sidder med mange bolde i luften til daglig og har brug for mere overblik. Outlook kan derudover, ligesom de andre Office-programmer downloades på ens smartphone, så man nemt og hurtigt altid har de vigtigste aftaler og beskeder ved hånden.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote er en digital notesbog, du kan have med dig overalt. OneNote kan bruges som inspirations-board, i forbindelse med undervisningen, produktudvikling og alt derimellem. Programmet er yderst fleksibelt og designet således, at brugerne i høj grad er med til at designe udtrykket og måden hvorpå, de vil organisere deres noter. Vil du sikre dig, at dine noter er gemt, er OneNote en perfekt løsning, da den vil synkronisere og derfor kan tilgås fra flere computere og smartphones.

Microsoft Publisher

Microsoft Publisher er et tekstbehandlingsprogram på niveau med Word. I stedet fokuserer Publisher dog på at kunne fungere som et forlæggerprogram, hvor programmet fokuserer på layout og design fremfor tekstkompositionen. Microsoft Publisher er et udmærket alternativ til dyrere publisher-programmer, og det bruges derfor af flere, både studerende, erhvervsfolk og private. Kunne du godt tænke dig at se, hvordan et magasin bliver til, har du muligheden for selv at kaste dig ud i det med Microsoft Publisher.

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive er en af de nyeste skud på stammen i Office-familien. Den er lanceret i lyset af, at flere og flere vælger at gemme deres filer, dokumenter og fotos på eksterne servicer. OneDrive giver brugeren mulighed for netop dette, da alt dit personlige data således synkroniseres til alle dine andre digitale devices, som du til enhver tid kan tilgå. OneDrive bruges både af private og virksomheder.

Microsoft Office på alle digitale platforme

Microsoft Office har igennem tiden udviklet flere udgaver af deres programmer for at følge stilen, teknologien og brugernes efterspørgsler og behov. Den nyeste version er Office 2016, og der forventes ligeledes en helt ny version af programmerne i 2019.

Som spiller på det forandrede digitale marked er Microsoft Office nødt til konstant at revidere deres programmer og visioner. Dette har Microsoft Office i mange år også stået i spidsen for at gøre, og i dag er deres fokus i høj grad, at de skal være tilgængelige alle tidspunkter på døgnet, alle steder i verden og på alle platforme – både online og offline. Dette kommer blandt andet til udtryk med deres varemærke Office 365, hvor du får alle de gamle, kendte programmer plus en masse ekstra funktioner og applikationer.

Office 365

Med Office 365 har du adgang til alle Office-programmerne samt dine egne private filer på alle dine digitale devices, og samtidig kan du dele med andre – eksempelvis hvis du har en virksomhed, hvor medarbejderne skal have adgang til det samme data.

Der findes to udgaver af Office 365 på nuværende tidspunkt – du kan via følgende links læse vores anmeldelser af dem:

Microsoft Office findes også i en officepakke som indeholder et begrænset antal moduler, men tilgengæld er licensen til programmet livslang – læs vores anmeldelse her:

Du kan også læse flere anmeldelse af Microsoft Office software via den norske IT-portal Tekninytt.com som har en specifik softwarekategori til formålet kaldet Programvare.

Netop denne mulighed for at kunne dele filer på tværs af enheder og brugere er en af fordelene ved at vælge Microsoft Office 365 frem for en almindelige Office-pakke. Det giver nemlig dine medarbejdere eller personerne, du vælger at dele med, mulighed for at se og redigere i de samme dokumenter på samme tid. Alle dokumenter gemmes automatisk, så der vil aldrig komme problemer med at arbejde i dokumenterne på samme tid.

Microsofts kalenderløsning giver også muligheden for at synkronisere brugernes kalendere, hvilket sikrer, at informationer, aftaler eller møder aldrig går i glemmebogen. Dette er en helt klar fordel, når man har en stor virksomhed, hvor informationen skal nå ud til alle medarbejdere i alle led.

Du kan sagtens vælge enkelte Microsoft Office programmer eller en samlet traditionel Office-pakke, men der er flere fordele ved at vælge Office 365. En af disse fordele er blandt andet, at du automatisk, uden beregning, får opdateret alle dine programmer, så de er up to date. Du har derfor altid de nyeste versioner til rådighed, og du slipper derfor for at investere i nye, når Microsoft forbedrer deres programmer.

Er du i en virksomhed, er Office 365-løsningen helt klart den bedste løsning for dig, da du ligeledes betaler pr. bruger. Det betyder, at du udelukkende betaler for de medarbejdere, som bruger programmerne, og du kan derfor spare en del penge i forhold til at købe en samlet pakke for hele virksomheden.

Hvem udbyder Office 365?

Står du og er interesseret i at prøve Office 365, eller tænker du, at det er en oplagt mulighed for dig, dine partnere eller din virksomhed, så er der flere måder, hvorpå du kan afprøve Office 365. Der findes flere it-udbydere, der tilbyder Office 365, men det er først og fremmest vigtigst, at du finder en, der er en certificeret Microsoft Partner. Således sikrer du, at leverandør, produkt og kundeservice er pålidelig, og at de lever op til Microsofts standarder og krav.

Tidligere artikelDownload gratis musik med Mp3Juices
Næste artikelAnmeldelse af Book Of Dead