Forstå den digitale valuta – kryptovalutaen

Kryptovaluta og digitale værdier kan være lidt svært at forstå, for hvor ligger pengene og hvordan bruger man dem? Hvis kryptovaluta stadig er noget af et mysterium for dig, så læs med her.

Kryptovalutaen har længe været en del af det globale økonomiske marked. Og den har endda vist sig at stige til ukendte højder i form af svimlende høje værdier. Men hvordan skal man forholde sig til den noget flyvske valuta, og er det virkelig den økonomiske fremtid? Det er der delte meninger om. Ligegyldigt om det bliver en del af de flestes hverdag, eller om det endnu ikke får så stor indvirkning på de flestes liv, så kan det være behjælpeligt at forstå, hvad det er for en størrelse.  

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er valuta, som kun eksisterer digitalt. Det er en udelukkende digital valuta. Man kan derfor aldrig komme til at holde en kryptovaluta i hånden, da de kun er tilgængelige digitalt og transporteres gennem blokkæder. Det er en decentraliseret valuta, da den hverken kontrolleres af finansinstitutter eller centralbanker, den er uafhængig og kan derfor ikke kontrolleres af nogen. Det gør, at kryptovalutaens værdimæssige udsving kan være meget store. Og det bevirker desuden, at det kan være en mere usikker investering.

Alligevel kan det også væsentligt hurtigere give et investeringsafkast. Der gik noget tid før nogle begyndte at tage imod kryptovaluta som betaling, men der er steder, hvor det er tilfældet. Her kan man altså betale sin kaffe med kryptovaluta, som overføres gennem blokkæder og bestemte koder. Det skulle være en ganske sikker måde at overføre penge på, men det er stadig hovedsageligt Bitcoin, der er den store spiller på det marked indtil videre.   

Den første kryptovaluta

Den første og nok mest populære kryptovaluta er Bitcoin, som blev introduceret tilbage i 2009. Siden da har den været svær at ignorere, og langt de fleste kender til Bitcoin. Det skyldes formentlig også, at værdien på denne kryptovaluta i det seneste år er stukket helt af. Bitcoin blev opfundet af en person eller en gruppe, som gemmer sig bag navnet Satoshi Nakamoto. Og den første digitale valuta har både oplevet modgang og medgang, og markedet for kryptovalutaen er generelt ret ustabilt. Hvis du vil have adgang til valide og opdaterede informationer om den mest populære kryptovaluta, så kan du orientere dig yderligere via the-bitcoin-era-pro.com/no. Her kan du få indsigt i hele det globale Bitcoinmarked.

Udviklingen fra Bitcoin

Siden Bitcoin har flere forskellige kryptovalutaer set dagens lys. Der er efterhånden et utal af forskellige kryptovalutaer, så det er næsten svært at følge med udviklingen. Men der er også stor stor forskel på de forskellige typer. De mest populære og berømte, såsom Bitcoin og Ethereum er umulige at komme i nærheden af investeringsmæssigt for normale mennesker, og er forbeholdt de rigeste. Derimod er der nogle af de nyere og mindre kendte kryptovalutaer, som kan være mulige for de mindre bemidlede at investere i. Det er altså et bredt spektrum af mennesker, der investerer i kryptovaluta.