Hvorfor din virksomhed skal bruge e-learning

Måske kender du allerede til begrebet e-learning, men ved du måske hvordan du kan gøre brug af dette i din virksomhed, og hvilke fordele dette har? E-learning er både effektivt og nytænkende, og så kan e-learning være med til at give medarbejderne mere frihed og mere fleksibilitet i hverdagen. Denne nytænkende måde at holde kurser på og formidle faglig viden til medarbejderne har dog også nogle ulemper, som man skal tage højde for. For eksempel er e-learning ikke for alle. Dog kan vi ikke komme udenom den kendsgerning, at verden i dag kun bliver mere og mere digital. Vi må følge med tiden. Det gælder også for virksomheder og deres dertilhørende medarbejdere. Dermed er e-learning et godt sted at starte, hvis man vil hoppe med på den nye, teknologiske bølge.

E-learning kort og godt

Kort sagt så er e-learning blot et smart udtryk for elektronisk læring, og det kan bruges i et hav af forskellige sammenhænge. E-learning er blot læring gennem et medie, som er sammenkoblingen mellem teknologi og faglig viden. I en virksomhed kan dette være enormt effektivt og brugbart, fordi medarbejderne kan tage forskellige kurser og dermed opdatere deres viden derhjemme via en computer. De behøver altså ikke at skulle på kursus til en anden by eller til seminar for den sags skyld. Det er en moderne måde at holde kurser på, som ikke kræver så meget, og som er enormt fleksible af benytte. Man kunne forestille sig, at medarbejderne fik en deadline for, hvornår de skulle have gennemført kurset, og så kunne de ellers bare tage kurset i deres tempo og lære, når det passede dem derhjemme. Det er da smart og nytænkende.

Fordele og ulemper ved brug af e-learning

Der er både fordele og ulemper ved brug af e-learning. En af ulemperne kan være, at det kræver ret meget selvdisciplin af medarbejderne, da de skal studere på egen hånd derhjemme. Derudover kan man ved e-learning kun simulere ægte situationer. Man kan altså ikke benytte sig så meget af praktik. Der er meget fokus på det teoretiske. Disse ulemper skal man selvfølgelig have for øje, hvis man vælger at gøre brug af e-learning i sin virksomhed. Dog er der også en masse fordele ved brug af e-learning. En af fordelene er for eksempel, at det er billigt og effektivt. Der er rigtigt mange penge at spare ved brug af e-learning, blandt andet fordi man ikke behøver at betale for transport, forplejning, vikarer og så videre, da medarbejderne studerer derhjemme på computeren.