Hvad er Black Week

Black Week er den seneste tilbudsdille i Danmark. Det er en udvidelse af Black Friday, som du måske allerede kender.

Hvad der startede som en enkelt fredag sidst i november, med tusindvis af gode tilbud, er blevet til en hel uge.

Black Week er kort sagt en hel uge, hvor butikker sætter priserne ned og lokker kunderne til med skarpe tilbud og store besparelser.

Bag fænomenet Black Week

Bag Black Week gemmer sig historien om Black Friday. I mange år har man hver fredag efter Thanksgiving i USA, kunne storme ud i butikkerne og få fuldstændig vanvittige tilbud. I starten var det udelukkende en amerikansk ting, og tilbuddene var så vilde, at trafikken stod stille, og folk nærmest kom op at slås for at få fingrene i uhørt billige tilbud.

Der gik ikke længe, før butikker verden over så, hvordan de amerikanske varehuse stod med tomme lagre ugen efter og indtjeningen strømmede ind. Det skulle de selvfølgelig også være en del af!

Sådan kom Black Friday til Danmark, og for mange butikker blev denne fredag årets største shoppedag, og her, hvor en hel måneds indtjening kunne laves.

Mere vil have mere, og butikkerne har udvidet med tilbud hele ugen – nogle også hele måneden.

Udvikling af Black Week

Black Week er fortsat et semi nyt udtryk herhjemme i Danmark, men du kan se bannere og reklamer allerede i oktober måned, der varsler de mange kommende tilbud.

Butikkerne melder blandet ud, hvorfor de er en del af Black Week. Nogle siger, at det er for at fordele tilbuddene ud over et par dage og undgå kaos i deres butikker eller hjemmesider der går ned. Andre indrømmer blankt, at det er en måde de kan sælge endnu flere varer.

Black Week offentliggøres

Black Week er ikke nogen hemmelighed. Vi ved, at den kommer hvert år den sidste uge af november.

Men tilbuddene offentliggøres ikke længe før. Det er forskelligt fra butik til butik, hvornår de løfter sløret. Nogle har nemlig en hel Black Month og kører altså tilbud fra starten af november.

Hvis du vil være helt sikker på ikke at misse gode tilbud hos en specifik butik, kan du tilmelde dig deres nyhedsbrev eller følge dem på sociale medier.

Black Week tilbud og rabatter

Som sagt er der masser af tilbud at komme efter i Black Week.

Nogle butikker sætter en bestemt procent på alle varer. Nogle fremhæver en bestemt gruppe varer, fx bukser eller LEGO, mens andre tager en vare med et kæmpe tilbud hver dag.

Hold godt øje med den eller de butikker, du vil handle hos, så du ikke misser rabatterne.

Scor de ultimative Black Week tilbud

Vejen til de ultimative Black Week eller Black Friday tilbud går to veje.

Først skal du tilmelde dig butikkens nyhedsbrev og følge deres sociale medier, så du er sikker på at få nyheden om tilbuddet først.

Men så skal du også være opmærksom på, hvad varerne normalt koster. Er det eksempelvis LEGO du er ude efter, så vær opmærksom på, at der meget tit er tilbud på det med 20%. Er Black Week tilbud på LEGO altså 20%, ja så er det ikke noget fantastisk tilbud.

Tjek hvad de varer, du overvejer at købe, koster normalt. Måske i oktober måned. Derudfra kan du nemt vurdere, om det virkelig er et godt tilbud eller ej.

Der er mange penge at spare, men der er også mange måder at blive snydt på.

Spar mest med en god strategi

Du sparer flest penge ved at have en klar plan for, hvad du skal købe.

Skriv ned på en gammeldags indkøbsliste, og lad dig ikke friste af alt muligt andet. Hvis du køber 10 ekstra ting, så har du brugt de penge, du ellers sparede på den første vare. Måske har du endda brugt flere penge – og så var det jo slet ikke en spareplan.

Vær også velinformeret om, hvad ting normalt koster. Sådan er du sikker på at du rammer ekstra gode tilbud og ikke handler til almindelige priser forklædt som udsalg.

Sikker shopping

Gider du ikke mange mennesker, så er du måske til Black Week eller Black Friday online.

For at få en god og sikker oplevelse, bør du kun handle på sider du kender, og som er certificerede webshops. Bliver du fristet på en side, du ikke kender, så tjek deres trustpilot og andre anmeldelser før du trykker køb.

Sikkerhed gælder også i fysiske butikker, især når der er mange mennesker. Lad vær at vise din pinkode og hold øje med din taske og ejendele, når du shopper.

Et kig på de mange produktkategorier til Black Week

Man kan med fordel opdele alle de lækre varer i kategorier til Black Week, Black Weekend eller Black Friday. Så får man et bedre overblik til sin indkøbsliste eller når man klikker rundt online.

Den mest populære kategori er elektronik. Derfra kan lave underkategorier som gaming, wearables, lys, køkkenudstyr osv.

Du kan også kigge på andre populære kategorier som møbler, indretning, tøj eller legetøj.

FAQs

Hvordan knækker du Black Week koden?

Knæk koden ved at være den første til at få gode tilbud at vide. Tilmeld dig nyhedsbreve og følg butikkerne på sociale medier. Læg også mærke til, hvad tingene koster på andre tidspunkter for nemt at spotte de ægte tilbud.

Hvorfor hedder det Black Week?

Det hedder Black Week, fordi det er en udvidelse af Black Friday.

Hvornår skal jeg sætte Black Week 2023 i kalenderen?

Det skal du den sidste uge i november hvert år.