Bedste firewalls til Windows 11

De fleste af os har hørt om firewalls og ved, at det er noget, vi har brug for. Men hvad er det egentligt, og hvilken firewall er den bedste? Det dykker vi ned i her, hvor vi giver dig en grundig gennemgang af de firewalls, vi mener, beskytter dig bedst, og som du kan tage med i dine overvejelser, hvis du står og skal anskaffe en firewall. Vi gennemgår også, hvad en firewall egentligt er, og hvorfor den er så vigtig.

Hvad er en firewall?

Det danske ord for firewall er direkte oversat brandvæg. En brandvæg er sikker, og den kan intet slippe igennem. Firewalls kan betegnes som en slags vagthund som kun tillader indgående trafik der ikke har malware eller andet skadeligt indhold og er altså en sikkerhedsforanstaltning til din computer. En firewall er software- og hardwarebaseret på én gang. For bedre beskyttelse anbefales det at bruge denne kombination. De fleste softwarebaserede firewalls er også udstyret med antivirus, VPN’er og en mængde andre funktioner.

Malware og andre online angreb er mere aggressive og ødelæggende end nogensinde før. Ved at installere en firewall kan du beskytte dig selv, for den agerer som en vagthund, eller brandvæg og beskytter dig mod at blive endnu et offer for disse angreb som kan bringe dine data og information i fare. Men hvilke firewalls er de bedste til Windows 11?

Der er rigtigt mange muligheder, når det gælder firewalls, og det kan synes uoverskueligt at prøve at finde frem til den helt rigtige model til din Windows 11 computer, og når du endelig har fundet en, skal du bruge lang tid på at teste om det nu også er den rigtige, eller om en anden alligevel er bedre. Læs videre, for her i artiklen gennemgår vi vores top fem firewalls som også kan være aktuelle for dig.

Sådan virker en firewall

En firewall beskytter altså dine data og virker ved at styre netværkstrafikken. Det foregår blandt andet ved at blokere for uønsket indgående netværkstrafik og at validere tilgang ved at skanne trafikken for skadeligt indhold så som malware og virus.

En firewall er som en sikkerhedsvagt på din Windows computer. Den registrerer og blokerer forsøg på at få tilgang til dit styresystem såvel som uønsket trafik og uidentificerede kilder. Det kan en firewall gøre fordi den agerer som et filter mellem din computer og internettet. I bund og grund kan man sige, at en firewall fungerer på samme måde som en trafikkontrollør.

Når det gælder kendte hjemmesider som eksempelvis de store dagblade eller TV-kanalernes hjemmesider behøver man ikke være urolig, og som regel kan man også med ro i maven surfe på sider som atgresultat.com, hvor man kan tjekke de nyeste resultater indenfor travsport. Ukendte domæner der ser mistænksomme ud, skal man derimod være mere varsom med og straks forlade, hvis man aner uråd. Luk browseren helt og slet cookies, så er du mere sikker.

Hvordan kan en firewall beskytte en computer?

En firewall tillader adgang til forbindelser, der er blevet konfigureret til at acceptere dem. Det bliver muligt ved at tillade eller blokere individuelle datapakker som sendes digitalt baseret på foruddefinerede sikkerhedsregler. Kun betroede IP-adresser eller kilder tillades adgang.

Er firewall og antivirus det samme?

En firewall er en kombination af hardware og software som fungerer som en barriere mod uønsket trafik, der flyder fra det offentligt tilgængelige netværk og til det private netværk og agerer som beskyttelse mod cyberangreb fra fremmede kilder. En firewall kan installeres på både individuelle computere og hele netværket.

Antivirus er en type af software som skanner filer, registrerer og fjerner malware, skadelige koder samt virus fra din computer og på den måde yder intern sikkerhed. Antivirus software kan kun installeres på computere og altså ikke hele netværket. De to ting er altså ikke identiske men har begge til formål at beskytte dine data mod ondsindede angreb.

Hvordan vælger man en firewall?

Der findes to typer af firewalls – hardware og software. En hardware firewall er en fysisk enhed som for eksempel en router mens en software firewall er, som navnet måske antyder, noget der skal installeres på din computer.

Softwarefirewalls er som oftest mere brugervenlige end hardware firewalls og hjælper dig med at filtrere netværkstrafikken for at give dig øget beskyttelse mod skadelige websteder.

Men skal man så installere en hardware firewall eller en software firewall? For at få den bedste beskyttelse er det bedst at benytte både en hardware og en software firewall.

Hvilke Windows 11 firewalls er de bedste at vælge mellem?

Vi har kort gennemgået hvad en firewall er og hvad, den kan bruges til. I de følgende afsnit vil vi se på, hvilke firewalls du med fordel kan overveje, hvis du er på udkig efter beskyttelse til din computer.

ESET Smart Security Premium

Dette værktøj har alle de funktioner, du har brug for til at sikre din PC mod digitale trusler. Den beskytter din Wi-Fi netværksforbindelse og sikrer en robust firewallstøtte til din IP-adresse.

ESET Smart Security leveres med flerlags sikkerhed til din computer og beskytter den mod online trusler som for eksempel malware og spyware som er tilgængelige på skadelige websider.

Når du downloader en fil eller et program scanner din firewall og opdager eventuelle vira og kan give dig besked om en potentiel virus, hvis en sådan registreres.

Din firewall giver dig adgang til at forebygge skadelige kilder fra at inficere din computer. Herudover kan du opsnappe sårbarheder og sikre forbindelsen på din hjemmerouter ved at bruge netværksinspektoren.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • Forbedret bank- og betalingsbeskyttelse
 • Beskyttelse af dit webkamera
 • Anti-phishing
 • Forbedret ESET Smart Security


2. Perimeter 81

Perimeter 81 leveres med en meget høj grad af sikkerhed og er ekstremt omkostningseffektiv. Denne software er let at sætte op, for alt er tilgængeligt i en visning der gør det let at sikre og kontrollere din internetforbindelse.

Den kan levere firewall beskyttelse til både hjemmet og virksomheden. Det er den foretrukne løsning til at overvåge trafik fra en udgående kilde der overføres til din computer.

Brugerfladen på Perimeter 81 er let at betjene. Den har en indbygget VPN til at bruge, når man er på farten, men den kan ikke komme forbi streamingtjenesternes geolokationsrestriktioner. Alt i alt er VPN-systemet dog robust og effektivt til andre opgaver.

Perimeter 81 er et glimrende valg til virksomheder, men også til hjemmet som ønsker en løsning med en særlig høj grad af sikkerhed til en overkommelig pris, og som også er spækket med adskillige sikkerhedsfunktioner.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • Automatisk Wi-Fi sikkerhed
 • Aktivitets og auditrapporter

Bitdefender Total Security

Bitdefender tilbyder en lang række sikkerhedsfunktioner sammen med en firewall. Den er desuden tilgængelig sammen med antivirusbeskyttelse.

Herudover beskytter den mod ransomware takket være dens flerlags malwarebeskyttelse. Anti-phishing, anti-svindel, anti-tyveri muligheder såvel som en ydelsesoptimeringsfunktion er nogle af de funktioner, der er tilgængelige for brugerne.


Ekspert tip:

Nogle PC-problemer er svære at løse, især hvis det gælder beskadigede depoter eller manglende Windowsfiler. Hvis du har problemer med at udbedre en fejl, er dit system måske delvist ødelagt. I det tilfælde kan det være en mulighed at installere et program der kan skanne din computer og finde frem til, hvad fejlen er. Her kan du for eksempel vælge programmet Restoro.

I forhold til privatlivsbeskyttelse indeholder det antisporing, forældrekontrol og beskyttelse mod mikrofoner (fra at blive tilgået af en tredjepart).

Bitdefender Total Security er tilgængelig for alle OS’er og enheder, og du kan installere det på Windows, Mac OS, Android og iOS enheder for at beskytte dem mod at blive angrebet af malware og vira. Du kan køre denne software på op til fem forskellige enheder med en enkelt produktlicens.

Bitdefender Total Security er spækket med funktioner og tilbyder en bred palet af sikkerhedsfunktioner sammen med en firewall. Prisen er også ganske rimelig og gør dette til en overkommelig løsning.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • Flerlags ransomwarebeskyttelse
 • Afværgrer phishing og online svindel når du handler og surfer
 • Mens du handler eller surfer beskytter Bitdefender dig mod phishing og online svindel

4. Vipre Antivirus Plus

Vipre antivirus plus er en antivirus software som har en indbygget firewall som kan aktiveres. Vipre antivirus plus tilbyder også avancerede sikkerhedsfunktioner som hjælper med at beskytte din internetforbindelse mod datatyveri.

Selvom du kan bruge firewallen til at filtrere indgående og udgående trafik, hjælper Vipre antivirus plus også med at bekæmpe trusler som vira, trojanske heste, malware- og spywareangreb.

Ved at skærme din computer og internetforbindelse med redskaber som firewalls sparer du dig selv for at blive et offer for online trusler.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • E-mail sikkerhed
 • Avanceret ransomwarebeskyttelse
 • Stop webbaserede trusler
 • Omgående registrering af mulige trusler

5 Norton 360 Premium

Norton har i mange år været en af de ledende aktører i denne branche. Igen og igen har de bevist deres værd ved at holde trit med de eskalerende udfordringer i den teknologiske verden.

Deres innovative og ekstremt responsive attitude bidrager til at imødegå den voksende online sikkerhedsudfordringer og trusler. Norton har håndteret udfordringerne ved at tilføje nye sikkerhedsfunktioner som hjælper med at beskytte vores internetforbindelse og vores data.

Norton 360 Premium fra Norton tilbyder en funktionsspækket internetsikkerhedspakke og tilbyder endnu mere end en firewall. Den tilbyder standard antivirus, malware beskyttelse og meget mere.

Bemærk at den indeholder en VPN, en passwordmanager, backup i skyen og forældrekontrol. Den inkluderer også en dark web overvågningsfunktion som kan alarmere dig, hvis dine data lækkes på det mørke internet.

Norton 360 Premium er en smule dyrere end de andre løsninger, men de ekstra funktioner og de stærke sikkerhedsfunktioner opvejer så rigeligt for den højere pris.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • SafeCam til PC
 • 100 GB backup i skyen

6 Emsisoft Anti-Malware

Skanningssystemet på denne firewall har en prisværdig HIPS-grad og er meget pålidelig. Run Safer funktionen gør det muligt or dig at opsætte forskellige restriktioner på webbrowsere, e-mails, downloadmanagere, multimediesoftware og andre ting. Det automatiske sikkerhedsprogram hjælper også med at minimere pop-op skiltet og forbedrer din browseroplevelse.

Når installationen er fuldført, udfører firewallen en systemskanning af de programmer, du har installeret på din PC. Når scanningen er fuldført, vil softwaren pålægge restriktioner ved at referere til sin egen database.

Hvis du har et software program der ikke er i Emsisofts database vil du blive bedt om at angive dit program som sikkert eller ikke sikkert. Du har mulighed for på ethvert tidspunkt at ændre restriktionen.

Denne firewall er ekstremt rig på funktioner og tilpasningsvenlig. Den er velegnet til både personligt brug og til arbejde på grund af dens suveræne sikkerheds- og beskyttelsesfunktioner.

Nogle af de andre funktioner inkluderer:

 • Advanced Persistent Threat (APT) beskyttelse
 • Forebyggelse af systemmanipulering
 • Udnyttelsesforebyggelse


Som alle efterhånden er klar over, er internettet et sted med store muligheder, men også et sted, hvor farer lurer, og det er derfor vigtigt at beskytte sig mod personer med ondt i sinde. I denne dataens tidsalder er der konstant hackere, der vil prøve at inficere dit system med malware og vira for at stjæle dine data og sælge det på det mørke internet eller måske endda afpresse dig for penge.

Som vi har gennemgået her i artiklen, beskytter en firewall dig altså fra cyberangreb, ondsindet spam, vira og hackere, der manipulerer med scripts og andet for at få adgang til dit system.

At beskytte sin forbindelse med en firewall er mere nødvendigt end nogensinde før, og med denne liste over de bedste Windows 11 firewalls håber vi, at du nu føler dig klar til at vælge din næste firewall.