Test og optimer din Intel SSD

Hvis du er i besiddelse af en kompatible Intel SSD, så bør du kigge nærmere på Intel Solid-State Drive Toolbox. Programmet er freeware og hjælper dig med at håndtere og optimere Intel Solid-State Drives (SSD). Programmet understøtter Intel drev i X-18, X-25, 3xx, 5xx og 7xx.

Værktøjerne i programmet omfatter SSD Optimizer, som bruger forskellige teknikker (herunder TRIM kommando) at til forøge effektiviteten af Intels 34nm SSD’er (det vil ikke fungere med 50Nm modeller).

En Drive Information modul som vil mange detaljer om din SSD. Er du ikke sikker på din models navn? Eller måske spekulerer du på, hvilken version af firmware den er med? Et klik og du vil finde ud af her.

Et SMART Tool modul som viser detaljer om, hvordan drevet bliver brugt: strømcykler, forbrug af strøm og andet data, der kan advare dig om en forestående hardwarefejl.

Og hvis du allerede er bekymret for din harddisks tilstand, så er der to diagnostiske scanninger til rådighed som kan give nyttige fingerpeg om sundhedstilstanden. Fast Scan tager cirka tre minutter og giver dig en hurtig oversigt – imens Full Diagnostic Scan foretager en komplet scanning og leverer den mest pålidelige rapport.

Bedømmelse:

Et essentielt program til alle brugere med en kompatibel Intel SSD. Du skal måske installere den nyeste firmware for at få fuldt udbytte af programmet.