Shopify-webshop i flere lande – hvordan gør man?

Måske er din webshop allerede i Shopify, og er ved at være klar til at gå internationalt, eller måske overvejer du, hvordan du kan starte en Shopify webshop, der sælger internationalt fra starten af.

For de fleste opstår der en hel del spørgsmål, når du går med overvejelserne om en webshop, der sælger internationalt. Det kan godt betale sig, at gøre sig nogle gode tanker inden du eksekverer, for det er ikke altid så ligetil, som man skulle tro.

Et af de helt lavpraktiske spørgsmål er ofte, hvordan arbejder man med forskellig valuta i Shopify? Samtidig gør mange sig også en vurdering om, de vil have flere sprog i Shopify, eller om det hele skal være på engelsk. Her vil spørgsmålet om at have én eller flere lokale webshops også ofte opstå.

Det er alt sammen gode og grundige spørgsmål og noget, man virkelig bør bruge noget energi på at overveje inden man beslutter sig. For der er nemlig rigtig mange måder at gøre det på, men ikke alle er lige gode.

Skal jeg have én samlet shop eller flere forskellige?

Noget af det Grafikr, et af Danmarks førende Shopify bureauer, anbefaler er, at have lokale Shopify webshops i hvert land. Det fjerner nemlig nogle begrænsninger i forhold til at kunne tage forbehold for kulturelle forskelle, og lave tilpassede ændringer, der passer til netop adfærden i det pågældende land. Læs mere om Shopify hos Grafikr.

Gør man det, har man også mulighed for at have flere forskellige sprog, så du møder de lokale besøgende i øjenhøjde, og samtidig skaber større troværdighed. Med den løsning har du også mulighed for at tilbyde betaling i lokal valuta, så den købende ikke skal til at overveje om, de skal betale vekselgebyrer, og igen vil det skabe større troværdighed som købende på din webshop. 

Hvordan undgår du at bruge for meget tid på administration?

Det næste spørgsmål er så – kræver det ikke meget i vedligeholdelse at administrere flere forskellige webshops, og de tilhørende lokale ændringer, der skal laves?

Og det korte svar på det må være “ja”, men heldigvis er du ikke den eneste, der står overfor sådan en udfordring, og Grafikr har derfor også lavet en løsning, der gør det langt nemmere for dig som webshopejer.

Grafikr har nemlig udviklet en metode, som gør det muligt at håndtere alle dine webshops centralt, så du både kan lancere nye webshops til nye markeder hurtigt, men samtidig også kan lave centrale ændringer. Det betyder, at du slipper for at skulle udvikle og implementere på hver enkelt side, men blot kan lave ændringen ét sted fra, så implementeringen sker på tværs. Samtidig muliggør metoden naturligvis, at lave individuelle tilpasninger, så du netop kan efterkomme de adfærdsmæssige forskelle, der er i det pågældende land, hvor webshoppen er i.

Som webshopejer giver det en lang række fordele, frem for at have én generel international webshop. Det sætter dig foran i køen af webshops, der konkurrerer om de besøgende, da købelysten med stor sandsynlighed vil være større på en webshop, der stemmer overens med de præferencer du har, når du shopper online.