Overclock din CPU og RAM til en bedre ydelse

Med Intel Extreme Tuning Utility har du mulighed for at overclocke, tune og forbedre ydeevnen på din Intel-baserede computer.

Vær opmærksom på, at det freeware program dette tip handler om skal betjenes med varsomhed og at overclocking kan medføre skade på hardware komponenterne i computeren, hvis man ikke er varsom.

Når du åbner Intel Extreme Tuning Utility vil du først få vist en overskuelig og detaljeret oversigt over computerens system. Her er masser af detaljer om CPU, grafikkort, RAM, BIOS, bundkort og meget mere. En graf viser udnyttelsen af din CPU, temperatur og processer. Udnyttelsen ændres over tid, så du kan se hvordan temperaturen forøges ved tunge opgaver og applikationer.

Via fanebladet “Manual Tuning” kan du tweake din CPU, Intel grafikkort, BUS, strømniveau og RAM – hvis dit system tillader det ellers er nogle af funktionerne grå og kan ikke aktiveres.

Programmet har også en “Stress Test” som kan afvikles for at teste og afgøre hvorvidt overclocking af dit system vil forløbe stabilt fremadrettet. Det er muligt at gemme dine overclocking indstillinger via “Profile” funktionen, så du hurtigt kan genskabe dem igen.

Igen skal vi gøre opmærksom på, at overclocking og stress test af din computer kan være meget skadeligt eftersom en overophedet komponent på bundkortet kan gå i stykker. Derfor bør du ikke anvende Intel Extreme Tuning Utility til at overclocke din computer medmindre du ved præcist hvad du gør og er klar til at acceptere risikoen ved en fejlindstilling.

Download Intel Extreme Tuning Utility