Gratis online radio med WinAmp

0
660

Hvis du allerede kender eller har WinAmp installeret på din computer, så ved du at programmet er velegnet til afspilning af musik og lydfiler. Men WinAmp giver dig faktisk også mulighed for at tune ind på et væld af spændende online radiokanaler fyldt med musik i alle genre.

I dette lille tip vil forklare hvordan du kan anvende WinAmp til at streame online musik via radiokanaler til din computer. Hele kataloget af online radiokanaler bliver i WinAmp kaldet SHOUTcast Radio og er en oversigt over alle de genre du har mulighed for at tune ind på. Genrene er alt fra rock, pop, dance, techno, klassisk til indie, folkemusik og næsten alt hvad hjertet kan begære.

Her er en kort guide til at komme i gang:

Download og installér WinAmp, hvis du ikke allerede har programmet installeret i Microsoft Windows.

Åbn WinAmp og du ser hovedvinduet. Klik på tasterne “Alt+L” og du ågne nu Media Library. Det er her du får adgang til online musik.

Under Online Services skal du klikke på SHOUTcast Radio.

Du ser nu en oversigt over de mest populære radiokanaler lige nu, altså dem flest brugere lytter til. I søgeboksen i toppen kan du søge efter en radiostation, en kunstner eller en musikgenre. I højre side kan du i “tag” skyen vælge et specifikt søgeord og få vist relaterede radiokanaler.

For at tune ind på en radiokanal skal du blot klikke på navnet og WinAmp sørger for at streame musikken direkte til dine højtalere eller headset. God fornøjelse med WinAmp!

Tidligere artikelDiagnosticering og reparation af din PC med Ultimate Boot CD
Næste artikelSådan reparerer du et Word dokument