Diagnosticering og reparation af din PC med Ultimate Boot CD

Ultimate Boot CD er en stor samling af omkring 100 forskellige softwareværktøjer til at diagnosticering og reparation af problemer på en Windows-baseret computer. Fremgangsmåden er, at du brænder Ultimate Boot CD til et tomt CD medie og bruger den til at boote din computer med. Derved foregår alt diagnosticering og reparation i boot-sekvensen på computeren.

De fleste computere har ikke floppy-drev i disse dage, men der bliver stadig leveret mange diagnostiske og fejlfindende værktøjer i floppy disk-formatet. For eksempel har de fleste harddisk producenter diagnostiske programmer, du har brug for at afvikle på din computer før du returnerer en defekt harddisk. En del af disse er også tilgængelige som CD eller USB images, så er de ikke altid nemme at anvende eller, for den sags skyld, finde.

(Linket fører direkte til producentens hjemmeside og forklare også hvordan du brænder Ultimate Boot CD til en CD, så det er klar til brug)

The Ultimate Boot CD indeholder omkring 100 af disse småprogrammer til diagnosticering og reparation – de er frit tilgængelige via en boot-menu, så du kan køre dem alle sammen fra den samme CD. Udvalget spænder vidt og omfatter CPU og RAM test-værktøjer, hardware identifikation, systeminformation, benchmarks og BIOS-værktøjer, harddisk diagnosticering- og håndteringssoftware, formattering af harddisken, kloning af programmer, partitioneringsværktøjer og meget mere.

Ved at placere dem alle sammen på én CD er det muligt at benytte dem via næsten enhver computer, så snart computeren bliver genstartet. Ultimate Boot CD indeholder også et program til at lave en kopi af sig selv til en USB, så du kan endda bruge det på computere uden CD-drev, som f. eks en laptop.

Eftersom Ultimate Boot CD skabes som en boot-disk, så er Ultimate Boot CD fuldstændigt uafhængigt af hvilket operativsystem som er installeret på computeren, og Ultimate Boot CD indeholder værktøjer til alle operativsystemer.

Bedømmelse:
En fremragende samling af småprogrammer til løsning af problemer på en computer. Ultimate Boot CD er freeware og en god hjælp i nøden.