Genskab mistede filer

0
842

Det er set før – du kommer til at slette nogle dokumenter fra Skrivebordet ved et uheld, men heldigvis kan de genskabes ved nogle hurtige klik på Papirkurven. Men det er langt fra altid løsningen at åbne Papirkurven, hvis mistede dokumenter og filer skal genskabes.

Scenariet kan være, at du ved en fejl er kommet til at slette den mappe, der indeholdte billeder fra din sidste fødselsdagsfest eller julefrokosten med firmaet. Normalt kan et backup-program genskabe mistede filer, men kun hvis du har været proaktiv og faktisk installeret og taget backup af dine filer. Har du ikke en backup af din harddisk eller er den lige lidt for gammel, så kan det godt føles som om man står med skægget i postkassen.

Derfor vil vi introducere og anmelde et rigtigt godt gratis-program, der kan hjælpe dig med at redde dine tabte filer og dokumenter. Programmet hedder Undelete Plus og er oversat til dansk.

Om Undelete Plus

Som sagt, så er Undelete Plus et gratis-program som du frit kan downloade og bruge på din computer. Den bedste egenskab ved Undelete Plus er, at programmet kan finde filer på din harddisk som er slettet og rapporteret tabte af andre programmer. Rent teknisk, så er slettede filer og dokumenter stadigvæk på din harddisk – de er blot blevet slettet fra filsystemet. Filsystemet rapporterer så, at der nu er mere ledig plads på harddisk til andre programmer. Dataene er dog stadigvæk fysisk på harddisken og med Undelete Plus kan du genskabe den igen.

Men tid er en væsentlig faktor for Undelete Plus. Er det lang tid siden filerne er blevet slettet, er chancerne for at Undelete Plus kan genskabe data lavere. Pladsen kan i mellemtiden være optaget af nyt data – men i Undelete Plus’ tilfælde er det gratis at prøve.

Guide til Undelete Plus

  1. Du skal først og fremmest downloade og installere Undelete Plus.
  2. Herefter starter du Undelete Plus og klik på det danske flag, så har du hele programmet oversat til dansk.
  3. Du kan nu vælge mellem de drev eller harddiske du ønsker at genskabe data fra. klik på Skanning og Undelete Plus begynder at lede efter slettede filer og dokumenter.
  4. Efter skannningen er fuldendt vil Undelete Plus generere en liste over de filer, der er slettet fra de pågældende drev og harddiske. Du kan ved hver fil se yderligere detaljer og chancerne for genskabelse. Du skal blot markere et flueben udfor de filer du ønsker at genskabe og klikke på Gendannelse.
Tidligere artikelFjern lister over senest anvendte programmer og filer
Næste artikelDownload og installer Windows 8