Genskab filer i Windows

0
1060

Når vi arbejder i Microsoft Windows til dagligt så opretter og sletter vi løbende et stort antal filer og data. Det kan være alt fra Word dokumenter og Excel regneark til ZIP-filer og musiknumre som bliver downloadet fra Internettet. Fælles for alle disse filer er, at nogle gange kommer vi uforvarende til at slette en fil som ikke skulle være slette.

Derfor kan det være nødvendigt at have et software program som kan genskabe filer i Windows. I denne artikel viser vi 7 gode freeware programmer til opgaven.

Selvom Papirkurven i Windows fungerer som et sikkerhedsnet, hvor slettede filer placeres midlertidigt, så kan man sagtens få tømt Papirkurven ved et uheld og få slettet de opbevarede filer heri. Heldigvis findes der en del gode freeware programmer, der kan hjælpe dig med at genskabe slettede filer i Windows.

Recuva er nok et af de bedste til opgaven – Recuva besidder både alle de nødvendige værktøjer hertil og samtidigt er Recuva oversat til dansk.

Udover at genskabe filer fra Windows og Papirkurven, så er Recuva også i stand til at genskabe slettede billeder via dit digitale kamera og musik via en MP3-afspiller. Du skal blot være hurtigt til at køre Recuva så snart du bliver klar over du har slettet filer som ikke skulle være slettet – jo hurtigere du kører Recuva dest bedre.

Følgende funktioner er værd at fremhæve ved Recuva:

  • Recuva genskaber alle typer af filer fra din computer, USB-drev, digitale kamera, iPod, MP3-afspiller osv.
  • Selv formatterede harddiske kan Recuva genskabe filer og data fra.
  • Recuva genskaber også slettede e-mail fra Microsoft Outlook Express, Mozilla Thunderbird og Windows Live Mail.
  • Har du fået slettet musik på din iPod eller MP3-afspiller? Recuva genskaber musik på dine bærbare enheder.
  • Hvis f. eks Microsoft Word har meldt fejl og slettet et vigtigt dokument, så kan du bede Recuva om at genskabe “ikke gemte” Word dokumenter igen.

Andre freeware programmer til at genskabe filer

Der findes en del andre effektive, freeware programmer som assisterer brugeren i genskabelse af filer i Windows. Desværre er ingen af dem oversat til dansk endnu, som Recuva er. Du kan se dem her:

EASEUS Data Recovery Wizard Free Edition
PC-Inspector File Recovery
NTFS Reader
Glary UnDelete
Avira UnErase Personal
Restoration
Tidligere artikelSådan reparerer du Microsoft Office 2010
Næste artikelFjern vedvarende malware og crimeware med Norton Power Eraser