Et godt klippeværktøj i Windows

0
2439

I Windows var det kun muligt at kopiere det aktuelle skærmbillede eller det aktuelle vindue, hvis man holdte Alt-knappen nede samtidig med at man trykkede Print Screen. I Windows 10 har Microsoft udviklet et genialt klippeværktøj som app, hvor man kan kopiere lige det man ønsker og man kan indstille det på forskellige måder, så det passer til ens behov og smag.

Klippeværktøjet findes sådan her.

Vælg Start -> Alle programmer -> Tilbehør -> Klippeværktøj.

Herefter tones hele skærmbilledet ned, og Klippeværktøj-vinduet åbnes. Under menuen Ny kan man vælge Frihåndsklip, Rektangulært klip, Vinduesklip og Fuldskærmsklip.

De to sidste metoder er gamle kendinge fra Windows XP, men med det geniale Frihåndsklip kan man tegne en figur i frihånd på skærmen, denne bliver derefter kopieret. Med Rektangulært klip kan man markere et rektangel hvor som helst på skærmen og kopiere det.

Når man har lavet sit udklip, kan man klikke på Overstregningstusch-ikonet og overstrege hvad man ønsker, man kan også e-maile sit udklip direkte fra Klippeværktøjet.

Med dette stærke klippeværktøj er det utrolig nemt at kommentere det, man ser. Og det er et virkelig effektivt værktøj, som er med til at gøre en forskel.

Tidligere artikelFreemake Video Converter
Næste artikelDevice Doctor

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her