Et godt klippeværktøj i Windows

I Windows var det kun muligt at kopiere det aktuelle skærmbillede eller det aktuelle vindue, hvis man holdte Alt-knappen nede samtidig med at man trykkede Print Screen. I Windows 10 har Microsoft udviklet et genialt klippeværktøj som app, hvor man kan kopiere lige det man ønsker og man kan indstille det på forskellige måder, så det passer til ens behov og smag.

Klippeværktøjet findes sådan her:

Vælg Start -> Alle programmer -> Tilbehør -> Klippeværktøj

Herefter tones hele skærmbilledet ned, og Klippeværktøj-vinduet åbnes. Under menuen Ny kan man vælge Frihåndsklip, Rektangulært klip, Vinduesklip og Fuldskærmsklip.

De to sidste metoder er gamle kendinge fra Windows XP, men med det geniale Frihåndsklip kan man tegne en figur i frihånd på skærmen, denne bliver derefter kopieret. Med Rektangulært klip kan man markere et rektangel hvor som helst på skærmen og kopiere det.

Når man har lavet sit udklip, kan man klikke på Overstregningstusch-ikonet og overstrege hvad man ønsker, man kan også e-maile sit udklip direkte fra Klippeværktøjet.

Med dette stærke klippeværktøj er det utrolig nemt at kommentere det, man ser. Og det er et virkelig effektivt værktøj, som er med til at gøre en forskel.

Giv klippeværktøjet en genvejstast

Indbygget i de fleste versioner af Vista finder man det fremragende lille program Klippeværktøj (Snipping tool). Man vænner sig hurtigt til at bruge dette program en del, så det kan være irriterende at skulle ind under Start-menuen med mere for at finde det frem.

Heldigvis kan man tilføje klippeværktøjet en keyboard genvejstast kombination.

  • Klik på Start menuen
  • Vælg tilbehør
  • Højreklik på Klippeværktøjet
  • Vælg egenskaber
  • Klik på genvejstast boksen
  • Skriv CTRL + F12
  • Tryk Ok

Klippeværktøjet kan nu fremkaldes ved at trykke CTRL + F12.