Bedre sikkerhed i Windows 10 med OpenDNS

Domain Name System (DNS) serverne fungerer som en slags søgetjeneste. Når du f. eks skriver “alt-til-windows.dk” i adresselinjen i Internet Explorer, så sendes en anmodning til din Internet-udbyders DNS-servere, der kan omdannes til en IP-adresse.

I den seneste tid er hacker-angreb på DNS-servere blevet hyppigere, da kriminelle søger at omdirigere fælles DNS-indstillinger til en server som de har kontrol over og kan anvendes til misbrug. En måde du kan stoppe et sådant misbrug er at bruge OpenDNS.

Gå til Start, Kontrolpanel, Netværks og Internet, og klik derefter på Netværks-og Deling Center. Under de opgaver, der er anført til venstre, klik på Administrer Netværksforbindelser. I Administrer Netværksforbindelser vinduet, skal du gøre følgende.

1. Højreklik på det ikon, der repræsenterer dit netværkskort.
2. Klik på Egenskaber.
3. Klik på TCP/IPv4 (Internet Protocol Version 4) eller TCP/IPv4 (Internet Protocol Version 6) alt efter om hvilken protokol du anvender til at oprette forbindelse til internettet.

4. Klik på knappen Egenskaber.
5. Vælg Brug følgende DNS-server adresser alternativknap.
6. Skriv en adresse 208.67.222.222. Skriv en sekundær adresse 208.67.220.220.

8. Klik på OK.

Nu bliver din internettrafik afviklet igennem OpenDNS og dermed sikret imod hackere og andre ondsindede forsøg for at aflure din online aktivitet.