5 klassiske spil der aldrig går af mode

Nu til dags boomer markedet af muligheder inden for spil. Moderne teknologi og know-how har styrket de mange valgmuligheder, så der i dag er noget for enhver smag – og det uanset om du er til grafiske mesterværker, avancerede gameplay eller foretrækker det mere simple. Nogle spil af ældre dato har dog været så banebrydende, at de, trods det store nye udvalg, fortsat er blandt de yndede spil på markedet. Nedenfor får du en intro til 5 af markedets klassiske spil. Disse populære spil overgiver ikke så let deres plads.

Microsoft Mahjong 

I sin oprindelige form kommer Mahjong fra Kina, hvor man mener, at brætspillet har været spillet i mere end 2500 år. Især efter 1905 blev Mahjong populært blandt den kinesiske befolkning. Fra de oprindelige fire deltagere til en. Microsoft har siden leget med det mangeårige spil, og deri ændret gameplay, så spillet kan nydes uden behov for andre deltagere. Solitaire-udgaven inkorporerer de klassiske små brikker med kinesiske tegn og bygger dem oven på hinanden, så din opgave bliver at eliminere brikkerne. Skridt for skridt skal du have par til at gå op, så der bliver færre og færre. Med årene har Mahjong fra Microsoft udviklet sig til et af de mest populære spil til computeren. Populariteten skyldes en blanding af simplicitet, muligheden for at spille alene samt spillets evner til at teste spillerens hukommelse og strategiske formåen. 

5 klassiske spil der aldrig går af modeby VEAX1971

Roulette 

Det er de færreste spil, der har en lige så lang historie som roulette. I løbet af de seneste 200 år har det velkendte hjul med 37 lommer vundet indpas over alt i verden, hvor det i den amerikanske udgave er tilført en ekstra lomme, så tallet kommer op på 38. Der er usikkerhed, om den eksakte historie bag spillet, men meget tyder på, at roulette oprindeligt så dagens lys i Frankrig, hvor det var en udbredt hobby blandt kongelige og adelige. I dag har spillet bredt sig til alle samfundslag, hvoraf de online udgaver især er blevet populære de seneste årtier. Roulette leverer en nem vej ind i casino-verden, da det er let at lære og ikke kræver den store baggrundsviden. Netop det faktum har fået mange til at prøve kræfter med det klassiske spil.   

Doom 

Det oprindelige pc-spil Doom fra 1993 er langt hen ad vejen den hellige gral, når taler vi FPS (First Person Shooter). Mange af de efterfølgende spil i FPS-genren har taget deres inspiration fra det klassiske spil, hvoraf der endda har været tale om Doom-kloner. Spillets skræmmende sci-fi univers satte nye standarder, og man har siden valgt at videreudvikle efterfølgere samt udgaver til andre platforme end pc. Da Doom kom til verden var det ren innovation, og det i høj grad det faktum, der gør spillet til en udødelig klassiker, der aldrig går af mode. 

Half-Life 

Bliver vi i FPS og sci-fi-genren, er Half-Life en klassiker, der absolut også bør fremhæves i et skriveri om klassiske spil. Computerspillet blev udgivet i 1998, hvor det siden vandt adskillige priser og blev udnævnt til et af de vigtigste spil gennem tiderne. Grafikken, tilsat den medrivende historie om det mislykkede forskningsprojekt der skaber rav i dimensionerne, skal ses som nogle af grundene til spillets store succes. Selvom det er mere end 20 år siden, at spillet så dagens lys, er det fortsat et af de spil, der har sat nye standarder for spilleindustrien. Af den grund hyldes spillet fortsat i dag. 

SimCity

I en helt anden boldgade finder vi det klassiske spil SimCity, der første gang kom på markedet i 1989. SimCity satte gang i en ny form for genre, hvoraf det klart bør nævnes. Muligheden for at spilleren kan konstruere sin egen verden og by, hvorefter de økonomiske fordele kan opleves har lokket mange til at bruge adskillige timer i selskab med spillet. Siden er der kommet utallige udgaver til markedet, hvilket har medvirket til fortsat at gøre spillet populært den dag i dag.

Der er altså rigeligt at tage fat i, hvis du er fristet til at prøve kræfter med en af de uddødelige klassikere, og det gælder uanset, hvilken genre der lokker dig mest.