Norton Secure VPN

Du kender uden tvivl Norton. Det er et af de mest populære antivirusmærker og er ejet af virksomheden Symantec Ltd. Vidste du også, at Norton har deres egen VPN-service? Man kan ikke rigtigt bebrejde dig for ikke at gøre det, givet hvordan det ikke er nemt at finde den på Nortons hjemmeside. Har de en god grund til dette, eller er det en skjult diamant? Lad os se nærmere på det.

Læs mere om programmet

Kort om Norton Secure VPN

Overordnet kan man sige, at deres software er legitim og beskytter dig virkelig fra datalækage og malware. Deres underliggende infrastruktur er også solid og har en stærk ydeevne.

Ingen DNS-lækage, malware eller virusadvarsler fundet

Før vi går videre, er det vigtigt at vide noget om DNS-lækage. DNS står for ”Domain Name System” og er, hvad browsere bruger til vise en hjemmeside på din specifikke computer. Taster man navnet på en hjemmeside ind i sin browser, bliver navnet sendt til DNS-serveren, hvor det bliver koblet med din IP-adresse. På denne måde popper hjemmesiden frem på din skærm. Internetudbyderen er typisk dem, der ejer DNS-serveren, og hvis de bedes om det, skal de ifølge adskillige landes lovgivning give listen over tilgåede hjemmesider videre til politiet. En VPN undgår problemet ved at koble en anden IP-adresse på DNS’en for dernæst at sende webstedet videre til dig. De er desværre ikke perfekte og vil til tider lække DNS’en.

Dårlige VPN’er vil sige, at du er beskyttet fra DNS-lækage, når de virkelig ikke er. Dette er ikke tilfældet med Norton Secure VPN. For at være på den sikre side, er programmet blevet kørt igennem en virusskanner, da en god VPN er nytteløs, hvis den inficerer dit system med malware. Heldigvis var der ingen malware at finde.

Programmet er let at bruge

Selvom programmet er teknisk komplekst, er brugerfladen ganske simpel. Du behøver kun klikke nogle enkelte gange for at få, hvad du har brug for. Tænd for programmet og den vil automatisk koble dig op på den nærmeste server, den finder i sit system.

Gå til dens ”Virtual Location” fane for at skifte mellem serverområder. Den eneste ulempe her er, at man ikke kun kan vælge mellem lande og ikke individuelle byer. Hvis blot udvalget af lande er stort nok, er dette ikke problem, men desværre er det ikke tilfældet her, hvilket vi vil komme ind på senere.

Du kan også klikke på ”Ad Tracking” fanen for at se, hvor mange reklamer og cookies er blevet blokeret. Der er intet andet at gøre her, men det er alligevel rart at kunne tjekke, hvor meget den blokerer. Det eneste problem var installationsfilen. Den fungerede, men fyldte hele 80 mb. Herved tog den ekstra mange minutter at komme i gang.

Norton Secure VPN er forholdsvist hurtig

Ud af 78 forskellige VPN’er ligger Norton Secure VPN på en 17. plads. Selvom den er meget hurtig, når den arbejder over en europæisk server, er den omkring halvt så hurtig, når man forbinder den med server fra USA. Dette er et problem, hvis man vil tilgå den amerikanske Netflix. Her finder man at…

Netflix virker på tre ud af fire servers

Dette er en ganske stor ting, da adskillige streamingservicer som Netflix, Hulu og Amazon slår hårdt ned på IP-adresser, som de mistænker, hører til VPN-servicer disse dage. For at undgå at tabe for mange penge juridiske processioner, har mange VPN-udbydere besluttet sig for ikke engang at forsøge på at forbigå Netflix. Derfor er det stort, at Norton vælger at gøre det.

Deres loggen af information er på et minimum

Norton siger, at de har en politik om ikke at logge din information. Dog hvis man kigger deres privatlivspolitik igennem, kan man se, at dette ikke er helt sandt. Her er, hvad de logger:

  1. Abonnentinformation og din mobilenheds data, deriblandt dens navn, type OS-version og sprog.
  2. Dit samlede båndbreddeforbrug.
  3. Midlertidigt brugsdata til at debugge et problem med servicen.

Det vil sige, at det meste af det, de logger, har at gøre med at forbedre produktets præstation, kundetilfredshed og R&D. De vil altså ikke gemme personlig information såsom din oprindelige IP-adresse.

Nortons moderselskabs hjemsted har privatlivsfjendtlig lovgivning

Nortons moderselskab Symantec Ltd. hører hjemme i Californien. Det betyder, at de befinder sig i et land, der er del af ”Five Eyes Surveillance Alliance”, en alliance der deler information med hinanden. Hvis Symantecs data bliver samlet af CIA, havner den i en database, der er tilgængelig for enhver efterretningstjenesteagent hos USA, Canada, Storbritannien, New Zealand og Australien, som blot er de fem oprindelige medlemmer. Den er med tiden blevet udvidet til at omfatte lande som Danmark, Frankrig, Norge, Tyskland og mange flere.

Få understøttede platforme og ingen torrenting eller Tor

Programmet findes kun til Windows, Android, iOS og MacOS. Desværre virker den ikke på Linux, smart TV’er eller spillekonsoller. Desuden er hverken torrenting eller Tor browseren tilladt.

Ikke nok servers tilgængelige

Norton Secure VPN har kun servers i 28 forskellige lande. Dette er et problem, da det nedsætter sandsynligheden for, at du finder en server i nærheden af dig, og at den ikke er overfyldt. Begge af disse faktorer har indvirkning på, hvor hurtig VPN-servicen er.

Norton Secure VPNs pris og betalingsmetoder

De tilbyder kun to forskellige betalingsmodeller: en relativt høj månedlig pris på omkring 54,34 kr. eller en forholdsvist god årlig pris på omkring 271,97 kr. Priserne kan blive justeret op og ned ved at ændre på, hvor mange enheder du har forbundet. For eksempel hvis du kun har én enhed koblet op, falder prisen til ca. 34,94 kr. Desuden har den generøs 60 dages pengetilbagegaranti. Dog er det tilfældet, at mens de accepterer alle de store kreditkort, tilbyder de ingen måde at betale mere anonymt for eksempel kontant eller via kryptovaluta.

Bør du købe Norton Secure VPN?

Norton Secure VPN tilbyder en solid forbindelse, generelt hurtige serverhastigheder og et brugervenligt program. Listen af gode funktioner er desværre ikke længere. De har brugerfjendtlig lovgivning, ringe platformsupport, ingen torrenting eller Tor og har ikke mange serverområder. Derfor kan vi ikke rekommandere Norton Secure VPN.

Klik for at få fat i en version af programmet