Hvad er Android Auto?

Er du på udkig efter en ny bil? Så er du måske stødt på Android Auto. Men hvad er Android Auto, og hvordan virker det? Det dykker vi ned i her, så læs med og bliv klogere på dette emne. Vi vil se nærmere på, hvordan man installerer Android Auto, hvilke apps man kan bruge med Android Auto, alternativer til Android Auto og om, hvorvidt Android Auto virker i alle biler.

Android Auto er en app, som Google har udviklet, og den kræver en smartphone for at kunne bruges. I dag har rigtigt mange mennesker en smartphone, selvom enkelte stadig er glade for deres gamle telefon, fra før smartphonen kom i handlen. Med Android Auto kan du benytte en række forskellige funktioner, når du kører i din bil, for eksempel telefonopkald, Google Maps, musik m.m. Appen tilbyder desuden Google Assistant, så du kan bevæge dig rundt i forskellige apps uden at du bliver distraheret af skærmen. Hvis du er vil med apps, så tag et kig på appmagasinet.se, hvor du kan finde mange gode tips og inspiration.

Sådan installeres Android Auto

Inden du kaster dig ud i at sætte Android Auto op i din bil, er du nødt til at undersøge, om din bilradio er kompatibel med appen, for ellers kan det ikke lade sig gøre. Du kan søge på din bilradios navn på internettet og finde ud af, om den snakker sammen med Android Auto. Hvis det viser sig, at de er kompatible, kan du gå videre og installere.

Installeringsprocessen starter med, at du skal hente Android Auto appen ned fra Google Play til din telefon. Herefter skal telefonen tilsluttes bilradioen, og det kan du gøre med et USB-kabel, der passer til din telefon. Her kan der være tale om enten et USB-C til USB-A kabel eller et USB-A til Micro-USB kabel, og hvis du ikke har et kabel, må du afsted for at købe et for at kunne fortsætte installeringen. Ofte kan du dog bruge dit opladerkabel til forbinde bilradioen til din telefon.

Når de to enheder er forbundet, vil du få en besked på bilradioen. Her bliver du spurgt, om du vil bruge Android Auto. Her er der to muligheder at vælge mellem.

Hvis du vælger “tillad altid”, skal du kun forbinde enhederne én gang og altså ikke tænke på det, hvis du har brug for at forbinde dem en anden gang, mens du hvis du vælger den anden valgmulighed, nemlig “tillad én gang”, skal bruge et kabel igen, næste gang du vil forbinde telefonen med bilradioen.

Du vil blive guidet igennem en udførlig vejledning, når du har tilladt adgang for Android Auto. Det anbefales, at du gennemgår vejledningen, inden du starter bilen og kører afsted, for den kræver opmærksomhed, og denne opmærksomhed vil blive taget fra trafikken, hvis du skal rode med det under kørslen.

Efter vejledningen vil du se, at du har fået en ny funktion på hjemmeskærmen på din radio. Nu har du adgang til Android Auto, det eneste det kræver er et tryk på knappen fra din bilradio.

Disse apps kan du bruge med Android Auto

Til Android Auto findes der et væld af forskellige apps, du kan bruge. Ikke alle er lige oplage under bilkørsel, og her må du bruge din sunde fornuft, således at du altid har din opmærksomhed på vejen og de øvrige trafikanter og ikke bliver distraheret af ting på din bilradio. For eksempel er det ikke en god idé at skrive beskeder, mens du kører bil, selvom du kan få både WhatsApp og Messenger til din bil, og sådan er det også med flere af de andre funktioner.

Der er dog også mange apps i Android Auto, der er rigtigt gode i bilen, for eksempel Google Apps, som hjælper dig med at finde vej, så du er fri for at sidde med store kort og prøve at finde rundt.

Google Maps er en slags GPS, som du får vist på skærmen til din bilradio. Den kan naturligvis vise vej, men herudover kan den også finde det nærmeste supermarked, restaurant eller tankstation, og det kan være utroligt praktisk, hvis man kan se, at benzintanken – eller maven – er ved at være tom.

Hvis du vil lytte til musik, er Android Auto også din ven, for i appen har du nemlig musikstreamingtjenesten Spotify, og med den kan du streame direkte fra Spotify til din bilradio og altså kører helt uden om din mobiltelefon.

Har du mere lyst til at lytte til en lydbog, er der også rig mulighed for det, da appen indeholder både Audible og Google Play Books, som begge tilbyder streaming af lydbøger. Skal man på en længere tur, er det oplagt at benytte lejligheden til at lytte til en god bog.

Herudover kan du med Android Auto også benytte en mængde forskellige radioapps, som i stedet for at benytte din bils antenne kører direkte over internettet. På den måde kan du lytte til internationale radiostationer, som du sandsynligvis ikke ville haft mulighed for at høre med antenne.

Der er altså mange muligheder med Android Auto, og med denne smarte app kan du tilpasse din underholdning i bilen til netop dit behov.

Det kan du gøre i stedet for

Hvis du ikke ønsker at benytte Android Auto, kan du i stedet benytte Apples modstykke, nemlig CarPlay, som på samme måde som Android Auto kobler din iPhone sammen med din bilradio, hvis altså de to er kompatible. Styresystemet i Apple CarPlay kender du fra det strømlignede design, der kendetegner alle Apples enheder.

I CarPlay har du dog knap så mange apps som med Android Auto, men de mest bruge som eksempelvis Google Maps, telefonopkald, Spotify og andre er der dog. Herudover har CarPlay blandt andet en særdeles anvendelig funktion som gør, at du kan vælge ikke at blive forstyrret af beskeder, opkald og andet, mens du kører. Det kan være meget værd, hvis man prøver at holde fokus i tæt trafik eller at navigere rundt i smalle, ensrettede gader.

Ikke alle biler kan bruge Android Auto

Desværre er det ikke alle biler, der er kompatible med Android Auto. Alligevel er det muligt at få Android Auto i din bil, men det kræver, at der er plads til en radio med skærm. Det er nemlig ikke kun radion, men også de USB-stik, der sikker i bilen, der gør den kompatibel med Android Auto.