AVG Antivirus Free

0
1461

Avanceret og gratis antivirusbeskyttelse imod alle typer af virus, inklusiv scripts, makroer og polymorfisk vira.

AVG Antivirus fornemmeste opgave er at beskytte dit privatliv imod ondsindet software og trusler fra internettet, der truer med at stjæle personfølsomme oplysninger og inficere din computer med virus. AVG Antivirus er baseret en adfærdsteknologi, der kan identificere en virus’ adfærd længe inden den når at blive aktiv på din computer.

På den måde kan AVG Antivirus blokere trusler inden de når at udrette skade.

Download Programmet

Anmeldelse af AVG AntiVirus

AVG AntiVirus er den kommercielle version af firmaets antivirusprogram, AVG Antivirus Free, som indbefatter alt, hvad du vil kunne forvente af et antivirusprogram og som yderligere forsyner dig med en masse ekstra ydelser i rigeligt omfang.

Den første ændring, som du vil bemærke, er den nye og meget Windows 8-agtige brugerflade. Enkle, grønne fliser på en mørk baggrund opdeler dets funktioner i fire hovedkategorier:

“Computer”, “Web Browsing”, “Identity” og “Emails”. Særskilte taster giver dig mulighed for at starte virusscanninger og opdateringer med et enkelt klik og en Options menu yder hurtig adgang til hvad som helst andet, som du måtte have brug for: Det er alt sammen helt ligetil (og nu også Windows-8 kompatibelt).

Den anden ændring skulle være en forbedring af virusscanningen og programmet viste sig ved vore tests at være ganske hurtigt. Dette gælder ikke helt så meget den første optimeringsscanning, som på vores prøve computer brugte 8 minutter og 20 sekunder på at scanne omkring 680.000 objekter. Men efterfølgende fulde scanninger tog så gennemsnitlig 1 minut og 20 sekunder, en meget acceptabel tid. Denne forøgede scanningshastighed synes imidlertid ikke at have medført nogen fare for sikkerheden. Vores test viste, at AVG AntiVirus havde en marginalt bedre sporingsrate, end den tidligere. Programmet er også en smule mere letvægtsagtigt, selv om det stadig bruger mere RAM, end vi bryder os om (typisk 40-60MB og en smule mere når det scanner).

Ud over de centrale antivirus-funktioner installerer programmet også AVGs browsermodul (som er tilpasset Internet Explorer, Firefox og Chrome), som hjælp til at spotte ondsindede hjemmesider, når du browser og surfer på internettet. Hvis du imidlertid ikke bryder dig om disse browsermoduler, så er det ikke noget problem – du skal blot vælge brugerdefineret installation, når du installere AVG AntiVirus og du får mulighed til at udelade dette modul.

Yderligere undersøger et E-mail modul indkommende beskeder for trusler. Identity Protection overvåger programadfærd og blokerer processer, som kunne føre til identitetstyveri og der er lettere adgang til mobilbeskyttelse i form af AVGs gratis Android Antivirus app (klik “More from AVG” for at få links hertil og til adskillige andre AVG apps).

Men hvorfor vælge den kommercielle version, når du har valgmulighed for AVG Free?

Den væsentlige fordel er beskyttelse ved download. AVG Antivirus kontrollerer de filer, som du downloader (eller deler via øjebliksbesked f. eks via en chat-klient som Skype eller lign.) med henblik på både dens egen scanningsfunktion og LinkScanner. Du får også prioriteret teknisk support og mere hyppige opdateringer, så hvis du søger optimal beskyttelse, så kan AVG AntiVirus være udgiften værd.

Vurdering:

AVG AntiVirus er et antivirusprogram af kvalitet, som har gjort et mærkbart fremskridt i forhold til den tidligere versioner ved at være hurtigere, mere præcist og lettere ved systemet end før.

Funktioner i AVG Antivirus

AVG Rescue CD

Mange af os kender konsekvensen ved en computer som er beskadiget af en virusinfektion og alt det arbejde som følger med til at genskabe adgangen til computer og alle ens dyrebare filer og data. Med AVG Rescue CD kan du både skabe adgang til en inficeret computer og anvende nogle af de mange redskaber til at fixe de aktive problemer og fejl.

Du kan downloade AVG Rescue CD og brænde indholdet til CD, DVD eller kopiere til et USD-drev.

Så snart du har brændt AVG Rescue CD til et selvvalgt medie, så kan du opstarte en virusinficeret computer og tilgå en menu med praktisk systemværktøjer.

Ofte bliver AVG Rescue CD anvendt af computereksperter til at reparere en nedbrudt computer, men selv nybegyndere kan også få glæde af AVG Rescue CD.

AVG Secure Search

Som supplement til sikkerhed i din browser, så sørger AVG Secure Search for at advare dig imod farlige, ondsindede og falske hjemmeside i søgeresultater og inden du uforvarent kommer til at klikke dig ind på siderne.

Man skal betragte AVG Secure Search som et ekstra sikkerhedslag til ens computersikkerhed, da antivirusprogrammer og lignende ikke alle sammen har et modul til at tjekke som hjemmesider er farlige eller falske – f. eks er de hjemmesider som udøver “phising” angreb særdeles farlige og vigtige at blokere adgang til.

AVG Secure Search viser en advarsel ved de hjemmesider som kan være farlige at besøge og alle hjemmesider, i søgeresultaterne eller direkte i browseren, bliver markeret i en af følgende kategorier:

– Safe
– Risky
– Dangerous

AVG Secure Search beskytter dig også når du indtaster en URL-adresse direkte i søgefeltet øverst i browseren eller hvis et program på din computer opretter forbindelse til en ekstern hjemmeside.

Du kan sagtens installere AVG Secure Search ved siden af andre antivirusprogrammer end AVG Antivirus. AVG Secure Search er gratis at bruge.

Sammenligning mellem AVG Free Antivirus og AVG Antivirus

AVG AntiVirus Free Edition er et yderst populært antivirusprogram, som beskytter din computer imod virus, malware og trojanske heste. Denne udgave af AVG er freeware versionen, hvor du får en solid beskyttelse mod virus og andet skidt fra Internettet helt gratis.

Med den indbyggede opdateringsmulighed kan du være sikker på at dit AVG AntiVirus program altid er opdateret mod de nyeste trusler fra Internettet og dermed give dig en optimal beskyttelse.

AVG Antivirus Free indeholder følgende moduler:

Antivirus
Antispyware
Antimalware
Link-beskyttelse

AVG AntiVirus Free Edition er et særdeles populær program, som er et af de mest downloadede anti-virus programmer på Internettet.

Forskellen mellem AVG AntiVirus Free og AVG AntiVirus i den kommercielle udgave er, at gratis-versionen ikke har det download-skjold som scanner alle downloadede filer og data. Derudover har den heller ikke spamfilter og Tune-Up modulet.

Tidligere artikelVLC Media Player
Næste artikelOptimering af registreringsdatabasen