To gode grunde til at undgå for meget skærmtid

Dette er sponsoreret indhold

Mange af hverdagens aktiviteter foregår i dag over en skærm. Enten over mobilen, tablets, computeren eller fjernsynet. Både når vi arbejder og slapper af, er der gang i skærmene hos de fleste. Mange forskere peger på, at dette ikke er særlig sundt for us. Især ikke for børn og unge, hvor skærmtid kan fylde meget, og hvor det måske i større grad kan være svært at slukke for skærmen. 

Når skærmen konstant er tændt, så har man ikke de samme muligheder for at opleve de andre ting, som er nødvendige for det mentale og fysiske helbred. Nærvær, fysisk aktivitet og ro bliver sat til side for underholdnings skyld. Med computeren er der et utal af måder, hvorpå man kan underholdes, og man behøver i dag ikke at selv at finde på underholdningsmuligheder. Det kan computeren eller mobilen gøre for en. Der er dog stadig fordele i at begrænse sin skærmtid, såsom nærvær og motion.

Oplev mere nærvær med dem du holder af

Kommunikationsmulighederne er i dag blevet ændret i en sådan grad, at størstedelen af vores kommunikation foregår online. Den fysiske kontakt og nærvær er i mange sammenhænge blevet mindre. Selv når man befinder sig fysisk sammen med andre mennesker, så ender man tit med at sidde og kigge ned i hver sin skærm, hvilket kan gå ud over ens relationer. Nærvær er vigtigt, og det er vigtigt, at man husker at se hinanden i øjnene og bekræfte hinandens selskab. 

Bliv mere glad med fysisk aktivitet

Når man er fysisk aktiv og sørger for at pulsen kommer lidt op, så udskiller hjernen det stof, der kaldes endorfiner. Dette er det stof, som er med til at gøre en mere glad og afslappet. Der er mange måder til, at man sørge for mere fysisk aktivitet. Helt simpelt kunne det være en gåtur eller løbetur, hvor man også kan nyde den friske luft. På Eroti kan man også finde inspiration til andre former for fysisk aktivitet. Her kan man også undersøge mulighederne for at kombinere fysisk aktivitet med fysisk nærvær sammen med ens partner.

Ud over at man bliver mere glad og afslappet af fysisk aktivitet, så er det også forebyggende mod eksempelvis overvægt, stress og depression. Der er mange gode grunde til at sørge for, at skærmtid ikke kommer til at overtage al ens tid. Det er vigtigt, at man får rørt sig, og at man er i god fysisk kontakt med andre mennesker.